• Fastighetsnytt webb-tv

  Nyfosa noteras på huvudlistan

 • Fastighetsnytt webb-tv

  ”Måste känna sig välkommen”

  Vasakronan satsar friskt med förvärv och nybyggnation i Uppsala där man redan i dag är en stor aktör inom det kommersiella segmentet. Ett gott samarbete med kommunen gör att man kan ha god framförhållning och kontinuitet, menar Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  “Fin bas att stå på”

  För att överhuvudtaget kunna hålla i den takt man har i tillväxten i Uppsala var beskedet om fyrspår en avgörande faktor, anser Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör, Uppsala.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Uppsala vill jobba långsiktigt

  Uppsala är en av de städer som växer snabbast och planerna är fortsatt expansiva där inte minst planerade fyrspår skapar ytterligare möjligheter. Utmaningen nu är att fortsätta jobba med den starka tillväxt staden haft de senaste åren, menar Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Världens högsta hiss

  Fastighetsnytt besöker Kones testlaboratorium i Finland som provar tekniken för Jeddah Tower i Saudiarabien. Vi pratar med Max Alfthan, marknadschef, och Rasmus Anjert, affärsområdesansvarig, om företagets nya teknik och kommande projekt.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Gammalt blir nytt och värdefullt

  Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade. Det säger Göran Cars, professor i stadsbyggnad, som talade om ämnet på Business Arena Stockholm nyligen.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  “Det måste finnas en plan”

  Hotellfastighetsbolaget Pandox har investerat 17 miljarder kronor de senaste tre åren men ingenting i Skandinavien. I samtal med Fastighetsnytt förklarar vd Anders Nissen varför.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Brinova noteras på huvudlistan

  På torsdagen noterades Brinova på Nasdaq Stockholms huvudlista. Fastighetsnytt träffar bolagets vd Per Johansson, som ser noteringen som ett steg på vägen mot fortsatt tillväxt.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Mölndal Galleria

  Den 27 september invigs nya Mölndals Galleria med 70 butiker och det firas med pompa och ståt hela helgen. “Det kommer att finnas erbjudanden och en massa aktiviteter”, säger Anne Ostelius, kommunikationschef på Citycon.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  America first eller America alone?

  Det finns två stora dragare i den globala ekonomin för tillfället med USA och Kina, menar Alasdair Ross, Countries Editor på The Economist, och han tror att det blir en ”rough ride” över de närmaste två åren. Men medan handelskriget eskalerar står inte övriga världen still och väntar utan nya allianser och handelsvägar bildas.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Drömmen om en skola för drömmar

  Ett av de viktigaste verktygen vi har för att stärka integration och mångfald är skolan. Med utgångspunkt i att bygga upp självförtroende och självkänsla hos ungdomar i utsatta områden startade Milad Mohammadi, Amir Sajadi och Helya Riazat Järvaskolan. Ledord i arbetet har varit förtroende och relationsbyggande, både med barn och familjer. Läs mer här. 

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Rosengren: M och KD bildar regering

  Valresultatet är oerhört komplicerat och försvåras av att inget block har tydlig majoritet. Men Björn Rosengren, tidigare näringsminister, tror på en lösning och säger att “Sverige rullar vidare”. Läs mer här. 

 • Fastighetsnytt webb-tv

  “Ny riksarkitekt inom en månad”

  I september anställdes Christer Larsson som Sveriges första riksarkitekt fram till årsskiftet. “Vi räknar med att rekryteringen av den ordinarie riksarkitekten blir klar inom en månad”, säger Anders Sjelvgren, Boverkets generaldirektör, på Business Arena Stockholm. Läs mer här. 

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Mölndal storsatsar på Life Science

  Intill Astra Zeneca i Mölndal växer ett nytt innovationskluster för hälsa fram. “Området kommer att sjuda av hälsofrämjande aktiviteter”, säger Anna McLaren, etableringsansvarig på GoCo.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Young Professionals: Involvera unga i styrelsen

  Samhällsbyggarnas Young Professionals, som fokuserar på att lyfta fram unga talanger i branschen, höll sitt möte i fredags. Fastighetsnytt träffade Camilla Käll, ansvarig för sektionen, veckan innan.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  S: “Väljare efterfrågar rimliga hyror”

  Det byggs för fulla muggar i Göteborg och konjunkturen är fortsatt stark, meddelade fastighetsnämnden i måndags. Men lokala politiker menar att nyproduktionen inte matchar efterfrågan.

 • Fastighetsnytt webb-tv

  Västlänken splittrar politiken före valet

  Det kontroversiella tunnelbygget rör fortsatt upp känslorna i Göteborg. Alliansen och de rödgröna vill inte stoppa bygget. Samtidigt ökar stödet för de tre partier som vill stoppa Västlänken, enligt en lokal opinionsmätning.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived