• Nasdaq: Fortsatt bra tryck i noteringsverksamheten

  Webb-TV Fastighetsnytt träffar börsens chef för den europeiska noteringsverksamheten, Adam Kostyál. Han säger att även om noteringstrycket har fallit något så har man alltjämt ett relativt bra tryck.

 • Stark börsdebut för John Mattson

  Webb-TV Stockholmsbörsens fastighetsfamilj fick tillökning idag när anrika bostadsbolaget John Mattsson AB noterades. Aktien fick ett varmt välkomnande av börsen och handlades initialt till en nivå 11 procent över teckningskursen.

 • Har bostadsdebatten rört sig vid nästa val?

  Webb-TV Hur kommer det nya styret att prägla samhällsbygget i Göteborg under denna mandatperiod? Gunilla Grahn Hinnfors, ansvarig stadsutveckling, Västsvenska Handelskammaren, besökte Business Arena Göteborg för att prata om bostadssituationen.

 • Samhällsutveckling atom för atom

  Webb-TV Det vi kallar för nanoteknologi har potentialen att bli en ”game changer” inom en mängd områden. Det kan vara svårt att greppa att lösningen på några av de riktigt stora frågorna kan handla om miljondels millimetrar, men vad skulle det innebära om vi nu kan strukturera alla material exakt efter de behov vi har? Maria Strømme, professor i nanoteknologi, gästade Business Arena Malmö.

 • “MKB har en viktig roll att fylla”

  Webb-TV Malmö brottas likt många andra städer för att hålla fart i bostadsbyggandet, inte minst för den unga befolkningen. Fastighetsnytt träffade Marie Thelander Dellhag, nytillträdd vd på MKB, under Business Arena Malmö.

 • Forskare: “Lyft bostadsfrågan till regional nivå”

  Webb-TV Inför riksdagsvalet i höstas lovade flera av partierna att återigen börja prata bostadspolitik efter valet, både på lokal och nationell nivå. I Skåne ställs frågan många gånger på sin spets. Vi har träffat Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, som hoppas på mer samarbete inom regionen.

 • “Cykelbanor hjälper inte om ingen cyklar på dem”

  Webb-TV “En vänlig knuff i rätt riktning”. Så beskriver Katharina Paoli, medgrundare och vd av A Win Win World modefenomenet nudging. Fastighetsnytt träffade henne under Business Arena Umeå. 

 • ”Måste känna sig välkommen”

  Webb-TV Vasakronan satsar friskt med förvärv och nybyggnation i Uppsala där man redan i dag är en stor aktör inom det kommersiella segmentet. Ett gott samarbete med kommunen gör att man kan ha god framförhållning och kontinuitet, menar Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

 • Jätteskrapor höjer kraven till skyarna

  Webb-TV WEBB-TV Fastighetsnytt besöker världens djupaste testlaboratorium för hissar och bekantar sig med tekniken för världens högsta byggnad.

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

 • Nissen: “Det måste finnas en plan”

  Webb-TV Hotellfastighetsbolaget Pandox har investerat 17 miljarder kronor de senaste tre åren men ingenting i Skandinavien. I samtal med Fastighetsnytt förklarar vd Anders Nissen varför.

 • Brinova noteras på huvudlistan

  Webb-TV Brinova tog klivet in på Stockholmsbörsens huvudlista på torsdagen. Bolagets vd Per Johansson betecknade det som en stor dag för bolaget och sade även att han är övertygad om att det nya tillväxtmålet kommer nås.

 • Stor premiärfest i Mölndal Galleria

  Webb-TV I dag, torsdag, invigs nya Mölndal Galleria med 65 butiker. En milstolpe som ska firas med pompa och ståt under hela helgen.

 • Rosengren: M och KD bildar regering

  Webb-TV Valresultatet är oerhört komplicerat och försvåras av att inget block har tydlig majoritet. Men Björn Rosengren, tidigare näringsminister, tror på en lösning och säger att “Sverige rullar vidare”.

 • “Ny riksarkitekt inom en månad”

  Webb-TV I september anställdes Christer Larsson som Sveriges första riksarkitekt fram till årsskiftet. “Inom en månad vet vi vem ordinarie riksarkitekten blir”, säger Anders Sjelvgren, Boverkets generaldirektör, på Business Arena Stockholm.

 • Mölndal storsatsar på Life Science

  Webb-TV Intill Astra Zeneca i Mölndal växer ett nytt innovationskluster för hälsa fram. “Området kommer att sjuda av hälsofrämjande aktiviteter”, säger Anna McLaren, etableringsansvarig på GoCo.

 • Young Professionals: Involvera unga i styrelsen

  Webb-TV Samhällsbyggarnas Young Professionals, som fokuserar på att lyfta fram unga talanger i branschen, höll sitt möte i fredags. Fastighetsnytt träffade Camilla Käll, ansvarig för sektionen, veckan innan.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived