• Rosengren: M och KD bildar regering

  Webb-TV Valresultatet är oerhört komplicerat och försvåras av att inget block har tydlig majoritet. Men Björn Rosengren, tidigare näringsminister, tror på en lösning och säger att “Sverige rullar vidare”.

 • “Ny riksarkitekt inom en månad”

  Webb-TV I september anställdes Christer Larsson som Sveriges första riksarkitekt fram till årsskiftet. “Inom en månad vet vi vem ordinarie riksarkitekten blir”, säger Anders Sjelvgren, Boverkets generaldirektör, på Business Arena Stockholm.

 • Mölndal storsatsar på Life Science

  Webb-TV Intill Astra Zeneca i Mölndal växer ett nytt innovationskluster för hälsa fram. “Området kommer att sjuda av hälsofrämjande aktiviteter”, säger Anna McLaren, etableringsansvarig på GoCo.

 • Young Professionals: Involvera unga i styrelsen

  Webb-TV Samhällsbyggarnas Young Professionals, som fokuserar på att lyfta fram unga talanger i branschen, höll sitt möte i fredags. Fastighetsnytt träffade Camilla Käll, ansvarig för sektionen, veckan innan.

 • S: “Väljare efterfrågar rimliga hyror”

  Webb-TV Det byggs för fulla muggar i Göteborg och konjunkturen är fortsatt stark, meddelade fastighetsnämnden i måndags. Men lokala politiker menar att nyproduktionen inte matchar efterfrågan.  

 • Västlänken splittrar politiken före valet

  Webb-TV Det kontroversiella tunnelbygget rör fortsatt upp känslorna i Göteborg. Alliansen och de rödgröna vill inte stoppa bygget. Samtidigt ökar stödet för de tre partier som vill stoppa Västlänken, enligt en lokal opinionsmätning.

 • Smygtitt i nya gallerian

  Webb-TV En stad i staden. Så beskrivs Mölndals nya galleria som öppnar upp dörrarna för allmänheten den 27 september. Fastighetsnytt har fått en förhandsvisning.

 • Stora protester mot Nobelbygget

  Webb-TV På onsdagen samlades en stor skara människor vid Nybroplan för att protestera mot det kontroversiella bygget av Nobel Center på Blasieholmen. Även partierna närvarade och åsikterna fortsätter att gå isär.

 • Snövit, prinsen och häxan

  Webb-TV Ulf Kristersson (M) bildar regering i höst, Trump är det nya normala och trygghetsfrågan blir det mest omtalade under Almedalen. Det tror i alla fall statsvetaren Stig-Björn Ljunggren som talade på Business Arena Almedalen.

 • M: ”Många undviker Sergels torg”

  Webb-TV Var behöver tryggheten öka? “Det finns många patser som folk undviker att besöka”, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) på Järvaveckan.

 • Fastighetsägarna: “Vi fick en hemläxa”

  Webb-TV Fastighetsägarna genomför under hela Järvaveckan en trygghetsundersökning, där alla kan vara med och rösta på hur man ser på trygghet. Den knivigaste frågan kommer från ett något oväntat håll.

 • Från slakt till levande stadsdel

  Webb-TV Slakthusområdet stod klart 1912 som ett sätt för staden att få ordning över den slakteriverksamhet som okontrollerat växt fram i Stockholm. Nu ska området omvandlas till en ny stadsdel med 4 000 bostäder, tunnelbana och 10 000 arbetsplatser. Fastighetsnytt träffade Patrik Dahlin, Stockholms stads Projektledare för Slakthusområdet.

 • 18 000 bostäder i växande Barkarbystaden

  Webb-TV De nya tunnelbanestationerna kommer bli naven i den framväxande Barkarbystaden i Järfälla där man nu hoppas att kunna läka ihop de olika delarna i kommunen.

 • Serneke konkurrerar om nya Göteborgsarenan

  Webb-TV För några veckor sedan meddelade fyra stora Göteborgsbolag att de går samman för att bygga en ny multiarena i staden, om de får markanvisningar i området mellan Ullevi och Valhalla. Serneke är inte med i gruppen. När Fastighetsnytt träffar Ola Serneke i samband med bolagets börsnotering på torsdagen säger han att även Serneke kommer att “gå in helhjärtat” och fajtas för den attraktiva marken.

 • Serneke noterat på Stockholmsbörsen

  Webb-TV Byggbolaget Serneke Group noterades på torsdagen på Stockholmsbörsens huvudlista. Ola Serneke ser det som ett steg mot det långsiktiga målet att bli topp 30 bland världens byggbolag.

 • Lyckad börsnotering för Bonava

  Webb-TV ”Kommer den att öppna på 108. Eller kanske 110?” Som alltid när handeln med ett nytt bolag på börsen drar igång var spänningen stor strax innan Joachim Hallengren, vd för Bonava, ringde in handeln på Stockholmsbörsen på torsdagsmorgonen i samband med att Bonavas aktier börsnoterades.

 • Nu påbörjas flytten till Nya Karolinska Solna

  Webb-TV På torsdagen överlämnade Skanska nycklarna till sitt största projekt någonsin, Nya Karolinska i Solna. Landstinget tog därmed emot nyckeln till den första delen av sjukhuset, som rymmer barn, kvinnor och hjärtsjukvård.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived