• Skanska får miljardkontrakt i Göteborg

  Infrastruktur väst Skanska har fått i uppdrag att bygga dubbelspårig godsjärnväg mellan Eriksberg och Pölsebo i Göteborg, ett avtal värt 1,3 miljarder kronor.

 • Skyfallsplan ska förhindra miljardskador

  Infrastruktur väst “Det här kommer att förändra stadsbilden på sikt”, säger Henrik Bodin Sköld, expert på översvämningshantering på Ramboll.

 • Västlänken splittrar politiken före valet

  Infrastruktur väst Det kontroversiella tunnelbygget rör fortsatt upp känslorna i Göteborg. Alliansen och de rödgröna vill inte stoppa bygget. Samtidigt ökar stödet för de tre partier som vill stoppa Västlänken, enligt en lokal opinionsmätning.

 • Identitet på lina

  Infrastruktur väst Göteborg närmar sig nästa stora jubileumsår. För Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg, är förhoppningen att staden kan förnya sin identitet. Tätare och mer sammanhängande är receptet och förhoppningen finns också om en linbana lagom till 400-årsjubileet. 

 • Bygget av Västlänken kan påbörjas

  Infrastruktur väst Mark- och miljööverdomstolen beslutar att bygget av den omdebatterade Västlänken får påbörjas, utan att behöva vänta in laga kraft i de domar som ännu återstår. Därmed kan bygget påbörjas direkt. 

 • Här är Göteborgs nya linbana

  Infrastruktur väst Kjellgren Kaminsky har, i samarbete med UNStudio, vunnit tävlingen om Göteborgs nya linbana. Nu kommer invånarna kunna ta fågelvägen genom Älvstaden. Projektet är en del av flera satsningar inför stadens 400-årsjubileum år 2021.

 • Miljarduppdrag i Västlänken till NCC

  Infrastruktur väst Ett konsortium som består av NCC och tyska ingenjörsföretaget Wayss & Freytag Ingeniurbau AG har tilldelats uppdraget att bygga deletappen Korsvägen i Västlänken, den tunnel som ska gå under Göteborg.

 • Tyréns utvecklar hållbart Göteborg

  Infrastruktur väst Göteborg planerar för omfattande förtätning i centrala stadsdelar, främst Älvstaden-området, med syfte att stärka Göteborg som regionens kärna. Tyréns kommer att bidra med kompetens.

 • 45 680 nya bostäder till Göteborg

  Infrastruktur väst I dag har Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Sverigeförhandlingen enats kring en satsning om fyra kollektivtrafikobjekt och åtta cykelbanor samt 45 680 nya bostäder i Göteborg. Även linbana finns med i paketet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived