• Bostadsfrågan dissades igen – ingen debatt i riksdagen

  Politik På onsdagen ägde årets första partiledardebatt rum i riksdagen. Men bygg- och bostadsfrågorna lyste än en gång med sin frånvaro. Politikerna saknar svar och väljer därför att tiga, menar Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke. 

 • Förslagen som ska förenkla byggreglerna

  Politik Enklare ombyggnad, tydligare byggregler och en helt ny myndighet. Det är några av de åtgärder som Kommittén för modernare byggregler nu föreslår.

 • Kritik mot ministern – “Bolund har inget att fira” 

  Politik Det har gått snart ett år sedan Per Bolund (MP) blev bostadsminister och nu haglar kritiken. “Bostadsministern har inget att fira”, skriver Moderaterna i en debattartikel och ger samtidigt januaripartierna en ordentlig känga. Nu kommenterar även Centerpartiet och Vänsterpartiet detta. 

 • Ödesdag för värmländsk Muminpark

  Politik Etableringen av en Muminpark i friluftsområdet Skutberget i Karlstad har delat invånarna i två läger. I morgon, torsdag, röstar kommunfullmäktige om frågan.

 • Nytt uppdrag för fastighetsborgarrådet Dennis Wedin

  Politik Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) får ytterligare ett uppdrag i sin politiska portfölj.

 • “Våga ta ställning i kärnkraftsfrågan” 

  Politik På tisdagen skapades politisk turbulens när M och KD plötsligt lämnade energiöverenskommelsen till kärnkraftens fördel. Nu manas fastighetsbranschen att ta ställning i frågan. 

 • Nordstrand: Bopolitiken är ett misslyckande

  Politik Det är högst relevant att regeringen tillsätter en utredning om ny social bostadspolitik. Det påpekar allmännyttans bransch- och intresseorganisation Svensk allmännytta i en debattartikel. 

 • S besvarar FN-kritiken: “Vi har misslyckats”

  Politik Dokumentärfilmaren Fredrik Gerttens film “Push” om fastighetsmarknaden visades i riksdagen på onsdagen. Efteråt följde en politisk diskussion om renovräkning, där Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson, Johan Löfstrand, besvarade kritiken.  

 • Boverket: Det behövs en ny modell för att lösa hemlösheten

  Politik Flera branschföreträdare efterlyser ett helt nytt sätt att arbeta för att lösa hemlösheten. “Det är inte meningen att kommunerna ska lösa det själva, utan det är bättre att problemet lyfts på nationell nivå”, säger Anna Granath Hansson, bostadsforskare på KTH.

 • SKL: Staten är för passiv i bostadspolitiken

  Politik Sveriges kommuner och landsting vill att staten ska bli en mer aktiv medspelare i kommunernas bostadspolitik. 

 • V vill halvera tomträttsavgälden för seniorbostäder

  Politik Behovet av nya seniorbostäder är stort – men på byggfronten sker inte mycket. Nu vill Vänsterpartiet i Stockholm ill ha en halvering av tomträttsavgälderna för seniorbostäder för att sätta fart på nyetableringarna.

 • Kostnaderna för nya tunnelbanan skenar

  Politik Utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm blir 9 miljarder kronor dyrare än tidigare beräknat. Det skriver Di med hänvisning till en ny kartläggning som tidningen tagit del av.

 • Hans Lind: “Sluta bygg om priserna inte sänks”

  Politik Produktiviteten i den svenska byggsektorn har sjunkit de senaste tio åren, men slipper märkligt nog ändå undan skottgluggen. Tröga offentliga upphandlingar är den största boven i dramat, menar Hans Lind, professor i fastighetsekonomi. Björn Ljung (L), ordförande i kommunala Stockholmshem, är redo att se över reglerna. 

 • Roger Mogert gör comeback inom stadsbyggnad

  Politik Han petades från posten som stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad för två år sedan efter anklagelser kopplade till #metoo. Nu gör han comeback på stadsbyggnadsområdet i en ny roll.

 • Klubbat: Karlstad får Muminpark

  Politik Stadsbyggnadsnämnden har klubbat förslaget på en Muminpark på Skutberget.

 • Alvendal: Rätt att sälja kommunala centrum

  Politik Stockholms stads besked om att sälja Vällingby centrum och andra fastigheter har väckt starka känslor i veckan. Kristina Alvendal, tidigare moderat borgarråd i Stockholms stad, vill bredda perspektivet.  

 • Niklas Nordström (S) avgår – lämnar politiken

  Politik Niklas Nordström (S) lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande i Luleå med omedelbar verkan.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived