• Rosengren: M och KD bildar regering

  Valåret 2018 Valresultatet är oerhört komplicerat och försvåras av att inget block har tydlig majoritet. Men Björn Rosengren, tidigare näringsminister, tror på en lösning och säger att “Sverige rullar vidare”.

 • Branschens reaktioner på valresultatet

  Valåret 2018 Efter att rösterna räknats är det fortsatt mer som är oklart än vad som är klart i den svenska politiken. Vi har samlat fastighetsbranschens reaktioner på det osäkra valresultatet.

 • Får vi vår första kvinnliga statsminister?

  Valåret 2018 Vad sägs om en superkoalition mellan Socialdemokraterna och Moderaterna? Det skulle inte fungera, då de två partierna inte har majoritet och dessutom kommer att ha svårt att knäcka statsministerfrågan. Slänger man dock in Centerpartiet i mixen så blir det en annan historia.

 • Valkommentar: De svåraste frågorna kvar

  Valåret 2018 Valnatten blev som de flesta hade trott. Valresultatet ger inte besked om vem som kommer att bilda regering. Osvuret är bäst, men det viktigaste är att landet regeras och att strukturreformerna blir av, inte vem som gör det.

 • S: “Väljare efterfrågar rimliga hyror”

  Valåret 2018 Det byggs för fulla muggar i Göteborg och konjunkturen är fortsatt stark, meddelade fastighetsnämnden i måndags. Men lokala politiker menar att nyproduktionen inte matchar efterfrågan.  

 • “Sju av tio är negativa till marknadshyror”

  Valåret 2018 Enligt en undersökning från Novus/Hyresgästföreningen är sju av tio negativt inställda till marknadshyror. Enligt samma undersökning finns det inte något stöd i någon av partiernas väljargrupper. 

 • Västlänken splittrar politiken före valet

  Valåret 2018 Det kontroversiella tunnelbygget rör fortsatt upp känslorna i Göteborg. Alliansen och de rödgröna vill inte stoppa bygget. Samtidigt ökar stödet för de tre partier som vill stoppa Västlänken, enligt en lokal opinionsmätning.

 • Så vill partierna bryta segregationen

  Valåret 2018 Under den kommande veckan svarar samtliga riksdagspartier hur de står i de frågor som är viktigast för vår bransch i det stundande valet. Idag har turen kommit till den integration och sociala utmaningar, med frågan: Hur kan ni vara med och bryta segregationen i samhället?

 • Bostadsbristen – vad händer efter valet?

  Valåret 2018 Under den kommande veckan svarar samtliga riksdagspartier hur de står i viktiga branschfrågor i det stundande valet. Idag har turen kommit till den krisande bostadsmarknaden.

 • Skattefrågor – vad händer efter valet?

  Valåret 2018 Under den kommande veckan svarar samtliga riksdagspartier hur de står i de frågor som är viktigast för vår bransch i det stundande valet. Idag har turen kommit till finanspolitiken och frågorna: Hur ser ni på reavinstskatt och ränteavdrag? Är det frågor ni skulle vilja ta i?

 • Social bostadspolitik – vad händer efter valet?

  Valåret 2018 Under den kommande veckan svarar samtliga riksdagspartier hur de står i de frågor som är viktigast för vår bransch i det stundande valet. Idag har turen kommit till den sociala bostadspolitiken och frågan: Missnöjet med dagens sociala bostadspolitik ökar, hur kan ni förbättra den?

 • Bostadspolitiska samtal – vad händer efter valet?

  Valåret 2018 Riksdagsvalet närmar sig och inför det, eller kanske främst efter, hoppas många på förändringar och stora grepp vad gäller de frågor som påverkar vår bransch. Under den kommande veckan svarar samtliga riksdagspartier hur de står i frågorna. Veckan inleds med följande fråga: Vill ni driva frågan om blocköverskridande bostadspolitiska samtal och vilka frågor är i så fall aktuella för er del?

 • Huddinge klubbar planer på internationellt affärsdistrikt

  Valåret 2018 Kommunstyrelsen i Huddinge beslutar på måndagen godkänna en avsiktsförklaring med ett fastighetskonsortium som syftar till att förvandla Flemingsberg till ett internationellt affärsdistrikt på 10 års sikt.

 • Branschen: Satsa på fler utbildningsplatser

  Valåret 2018 Staten och lärosätena måste säkerställa att tillräckligt många utbildas inom samhällsbyggnadssektorn. Öronmärkta pengar skulle göra stor skillnad, menar ansvariga på både fastighets- och byggsidan. ”Men myndighetsörat lyssnar inte på oss”, säger avdelningschefen på KTH.

 • Kraftig BNP-ökning i det andra kvartalet

  Valåret 2018 Svensk BNP steg med 1,0 procent i det andra kvartalet jämfört med det första kvartalet i år och 3,3 procent jämfört med motsvarande period förra året. Det visar preliminära beräkningar från SCB som publicerades på måndagen.

 • Ett vaksamt öga på bomarknaden

  Valåret 2018 En central del i bostadsmarknadens utveckling är finanspolitikens inriktning. ”Nja” var svaret på frågan om skattesystemet bör ses över när finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Elisabeth Svantesson möttes i en debatt under Almedalsveckan.

 • Fi: Hellre fastighetsskatt än ränteavdrag

  Valåret 2018 Gita Nabavi, partiledare för Feministiskt initiativ, har som mål att ta partiet till riksdagen i höst. I förra valet fick partiet 3,1 procent och plats i kommunfullmäktige i tretton kommuner, med en styrande roll i både Göteborg och Stockholm. Så här svarar partiet på frågor om bostadspolitik.  

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived