• Bolund: “Startskott för grön emission”

  Politik I dag gav regeringen Riksgäldskontoret i uppdrag att analysera hur staten ska ge ut gröna obligationer senast nästa år.

 • Livescener hotas – bjuder in fastighetsbolag

  Politik “Min poäng är att kulturen, även sådan som låter, kan bidra till ekonomiska värden”, säger Jonas Naddebo till Fastighetsnytt.

 • Regeringsuppdrag för Håkansson Boman

  Politik Regeringen utser Catharina Håkansson Boman till ordförande i de styrelser som ska följa upp just Sverigeförhandlingen och 2013 års Stockholmsförhandling. 

 • Använd era verktyg för att bygga ett gott samhälle

  Politik Det är, som tur är, ovanligt att läkare skriver ut medicin innan man ställt diagnos. På samma sätt behöver politiken definiera problemet, innan man börjar vidta åtgärder.

 • Färre bostäder med osäker politik?

  Politik En oklar bostadspolitisk inriktning skapar osäkerheter i en bransch som kräver långsiktighet för att investera. Tydligast är turerna kring det statliga investeringsstödet. “Osäkerhet tvingar marknaden att prissätta risk” säger Svefas Gustav Källén.

 • En alternativ valanalys

  Politik Valet till EU-parlamentet är nu genomfört. Det är på många sätt ett konstigt val där stora växlar dras på det inhemska valresultatet i varje land, där orden (och slutsatserna) är stora medan genomslaget är lite mer blygsamt.

 • Så påverkar EU dig i ditt dagliga arbete

  Politik I det senaste numret av Fastighetsnytt fokuserar vi på det stundande EU-valet, och de många olika frågor som på olika sätt påverkar fastighetsbranschen. Vi har frågat fem branschrepresentanter hur EU påverkar dem i deras dagliga arbete?

 • MP vill ha solceller på varje tak

  Politik Gör tak med solceller obligatoriska i nyproduktion. Frågan ska drivas av Miljöpartiet efter beslut på partiets kongress.

 • Europaparlamentet – varför röstar vi?

  Politik Om ett par veckor går Europa till val och tillsätter ett nytt Europaparlament för den kommande femårsperioden. Det blir sjätte gången som svenska folket får möjligheten att utöva sin demokratiska påverkan i parlamentet, sedan EU-inträdet 1995. Men vad innebär egentligen EU-valet för det svenska folket?

 • Nationalstat eller gemenskap?

  Politik Oenighet kring migrationspolitiken och växande högerkrafter samtidigt som britterna bunkrar varor i väntan på Brexit. Utmaningarna för EU är minst sagt stora. Frågan är om nationalstaten är påväg tillbaka?

 • HSB vill se statliga startlån

  Politik Ett statligt startlån för unga skulle korta tiden det tar att spara ihop till en insats väsentligt, enligt ett rapport som WSP tagit fram på uppdrag av HSB. 

 • Sätt bostadskonsumenten i centrum

  Politik Det viktigaste steget i en reformering av bostadsmarknaden är problemformuleringen. Läser vi vad som skrivs och lyssnar till vad som sägs då träder bostadsmarknaden fram som ett mångfacetterat område där var tid har sina problem och lösningar. En återblick och kopia av svunna tider kan lätt leda fel! Det gäller att våga tänka nytt!

 • Bolund öppnar för ändrat amorteringskrav

  Politik Den nye bostadsministern Per Bolund (MP) vill i en intervju med Fastighetsnytt se bostadspolitiska reformer. Han säger också att “amorteringskravet kan behöva ändras”, samtidigt som han menar att man inte ska överdramatisera effekterna av sänkta ränteavdrag.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Politik I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Marknadshyror i central politisk position

  Politik Förslaget kring fri hyressättning vid nyproduktion, som finns med i S, MP, C och L-överenskommelsen, utgör grund för ett misstroendelöfte gentemot den nya Löfven-regeringen. Det meddelade Jonas Sjöstedt (V) på onsdagen. Vi har frågat på olika sätt skeptisk fastighetsbransch vad de tycker om utvecklingen.

 • Bostäder tar plats i nya överenskommelsen

  Politik På fredagen nådde S, C, L och MP ett utkast till överenskommelse om att Stefan Löfven ska behålla sin statsministerpost. I överenskommelsen nämns flera punkter gällande bostadsmarknaden.

 • Peter Eriksson: “En bra utveckling stoppas”

  Politik Investeringsstödet för hyresrätter försvinner efter årsskiftet, något som oroar Riksbyggen men inte Sveriges Byggindustrier. Bostadsminister Peter Eriksson (MP) säger i sin tur att beslutet sätter omedelbar stopp för tusentals hyresrätter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived