Posts Tagged ‘Yves Chantereau’

 • “Hållbarhet tas på större allvar i år”

  Yves Chantereau I år tas hållbarhetsfrågorna på ett större allvar i Almedalen jämfört med tidigare, säger arkitekten Yves Chanterau från Ekvator.

 • Kommunerna måste agera nu

  Yves Chantereau Bostadsutveckling är förknippad med risker och processen är kapitalintensiv. Bostadsutvecklarnas vinstjakt som följer på detta upplägg utesluter dock många medborgare från bostadsmarknaden, som har inte råd med bostäderna som produceras. När hela upplägget nu har havererat måste vi ta fram nya sätt för bostadssökande att finansiera sin bostad.

 • Visst är gräset grönare i Frankrike

  Yves Chantereau Rubriken för mitt inlägg häromdagen ”Gräset är inte grönare i Frankrike” kanske har varit missvisande som många har personligen påpekat för mig. Eftersom jag inte vill ge intrycket att kritisera Frankrike måste jag lyfta ett område där gräset är faktiskt grönare än i Sverige: byggproduktionskostnaden.

 • ”Gräset är inte grönare i Frankrike”

  Yves Chantereau Med stort intresse så har jag läst flödet av repliker som kommer från den initiala artikeln om ”Öppna böcker hela vägen” och kommentarer som följer. Jag är helt med på att arkitekter måste återerövra en position som ”såldes” bort under miljonprogrammets era.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived