Posts Tagged ‘Västlänken’

 • De vill bygga bostäder ovanpå Nordstan

  Västlänken Nu ska politikerna ta ställning till ett förslag om påbyggnad på köpkvarteret Nordstan i centrala Göteborg.

 • Västlänken splittrar politiken före valet

  Västlänken Det kontroversiella tunnelbygget rör fortsatt upp känslorna i Göteborg. Alliansen och de rödgröna vill inte stoppa bygget. Samtidigt ökar stödet för de tre partier som vill stoppa Västlänken, enligt en lokal opinionsmätning.

 • Går emot Länsstyrelsen i Göteborg

  Västlänken En antagen detaljplan för 300 nya bostäder i kvarteret Tändsticksfabriken i Göteborg upphävdes av Länsstyrelsen. Idag meddelade regeringen att man i sin tur upphäver Länsstyrelsens beslut. 

 • Bygget av Västlänken kan påbörjas

  Västlänken Mark- och miljööverdomstolen beslutar att bygget av den omdebatterade Västlänken får påbörjas, utan att behöva vänta in laga kraft i de domar som ännu återstår. Därmed kan bygget påbörjas direkt. 

 • NCC får Västlänken-order för 4,7 miljarder

  Västlänken NCC undertecknade på torsdagen ett avtal med Trafikverket för bygget av Centralen – en pendeltågsstation inom Västlänken i Göteborg. Ordervärdet uppgår till cirka 4,7 miljarder. 

 • Västlänkens detaljplan vinner laga kraft

  Västlänken Mark- och miljööverdomstolen beslutade på fredagen att inte ta upp Västlänkens detaljplaner för prövning. Då beslutet inte går att överklaga har planerna vunnit laga kraft och byggstarten närmar sig.

 • Miljarduppdrag i Västlänken till NCC

  Västlänken Ett konsortium som består av NCC och tyska ingenjörsföretaget Wayss & Freytag Ingeniurbau AG har tilldelats uppdraget att bygga deletappen Korsvägen i Västlänken, den tunnel som ska gå under Göteborg.

 • NCC bygger etapp i Västlänken

  Västlänken Trafikverket har anlitat NCC för att bygga Centralen som är en pendeltågsstation under jord strax norr om Göteborgs centralstation samt en tågtunnel om 2 kilometer som en del av Västlänken. Enligt ett pressmeddelande från NCC har beställaren budgeterat etappen till cirka 3 miljarder kronor.

 • Opinion: ”Många tror att det är något skumt på gång”

  Västlänken Västsvenska handelskammarens verkställande direktör, Johan Trouvé, försöker i Fastighetsnytt (30/9) förklara varför majoriteten av Göteborgs invånare är emot byggandet av Västlänken.

 • Från stor småstad till liten storstad

  Västlänken En av de största utmaningarna för Göteborg är att klara av alla byggnationer som ska ske då staden i det närmaste kommer explodera vad gäller utveckling av bostäder, fastigheter och infrastruktur de närmaste åren.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived