Posts Tagged ‘Vänsterpartiet’

 • Kritik mot ministern – “Bolund har inget att fira” 

  Vänsterpartiet Det har gått snart ett år sedan Per Bolund (MP) blev bostadsminister och nu haglar kritiken. “Bostadsministern har inget att fira”, skriver Moderaterna i en debattartikel och ger samtidigt januaripartierna en ordentlig känga. Nu kommenterar även Centerpartiet och Vänsterpartiet detta. 

 • Ägaren om V:s utspel efter graffiti-fadäsen

  Vänsterpartiet Vänsterpartiet kräver att staden köper tillbaka Rågsveds centrum efter veckans graffiti-fadäs och dåligt underhåll. En medlem i bolagets styrelse säger till Fastighetsnytt att staden gärna får köpa centrumet till rätt pris. 

 • Regeringen utökar byggbonusen

  Vänsterpartiet Som en del i vårändringsbudgeten föreslår regeringen och Vänsterpartiet att den omdiskuterade byggbonusen till kommunerna ökas med 95 miljoner kronor under 2018. 

 • Statlig miljonsatsning på äldreboenden

  Vänsterpartiet I slutet av juli beslutade regeringen, med stöd av Vänsterpartiet, om ett nytt statligt stöd för att stimulera bygget av äldre- och trygghetsboenden.

 • #bopol: partierna om marknadshyror

  Vänsterpartiet I den bostadspolitiska debatten kan det ibland vara svårt att orientera sig bland frågor, åsikter och rapporten. I ett försök att råda bot på förvirringen kommer Fastighetsnytt i en serie artiklar fråga riksdagspartiernas bostadspolitiska personer var de står i olika frågor. I dag har turen kommit till marknadshyrornas vara eller icke-varande.

 • V startar kampanj mot marknadshyror

  Vänsterpartiet Vänsterpartiet i Stockholm, med bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh i spetsen, startade på tisdagen en kampanj mot marknadshyror. Livh menar att frågan är en ödesfråga för huvudstaden.

 • Föreslår statliga lån för fler hyresrätter

  Vänsterpartiet Vänsterpartiet föreslår 25 miljarder kronor i förmånliga statliga lån till fastighetsägare, något som enligt förslaget skulle ge 50 000 fler hyresrätter per år. Detta skriver Dagens Nyheter på måndagen.

 • Vill stoppa ombildningar i Stockholm

  Vänsterpartiet Under tisdagen kommer Ann-Margarethe Livh (v), Vice ordförande i Familjebostäder och gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stadshus, att tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet lägga en skrivelse till Familjebostäder för att omedelbart avbryta ombildningar i Stockholms stad.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived