Posts Tagged ‘Ulla Bergström’

 • Sharing is caring – vad är vi beredda att dela?

  Ulla Bergström Som arkitekt tycker jag det är spännande att fundera över boendeformer och hur vi kan ta koncepten vidare och göra dem mer inkluderande. Hur mycket och vad är vi beredda att dela med varandra?

 • Mälardalen – vårt framtida Utopia?

  Ulla Bergström Framtidstro är en samhällsresurs som inte går att fejka. Där man talar om framtiden, där finns möjligheter att påverka den. I höst ges kursen ”Framtid och scenariodesign” på Mälardalens högskola. Det måste vara början till vilken utopi som helst.

 • Wooden it be nice?

  Ulla Bergström Idag finns en ökad medvetenhet om de planetära gränserna och de resurser vi har att förhålla oss till. Vi kan inte belasta jorden mer än vad vi gör utan måste ägna mer och mer tid åt våra val och att välja rätt. Inte minst när det gäller våra byggda miljöer!

 • Co-creation leder oss till hållbarare lösningar

  Ulla Bergström Vilka uttryck och fysiska former kan digitaliseringen bidra med till våra städer? Det kommer med all sannolikhet innebära lika stor förändring som när min farfarsfar kom körande med den första bilen i byn Allsta där jag växte upp. Det är fascinerande att tänka på de möjligheter som den digitala transformationen kan ge oss.

 • Jag är en mainstream-cyklist!

  Ulla Bergström Fram till år 2018 investerar Stockholms stad en miljard kronor på cykling. Målet är att 15 procent av alla resor i rusningstrafik ska ske med cykel år 2030. Stockholms översiktsplan, Promenadstaden, tar sin utgångspunkt i stadens vision, “ett Stockholm för alla”. Men vad har åstadkommits, hittills?

 • Recept för en levande stad

  Ulla Bergström Det ligger guldklimpar därute på våra gator och torg! Allt fler fastighetsägare och stadsutvecklare inser den affärsmässiga potentialen i tillfällig arkitektur, samtidigt som invånarna applåderar de lyckade satsningarna.

 • Den smarta staden – en internationell affär

  Ulla Bergström Vi behöver skapa en långsiktig vision för utvecklingen av våra städer!

 • Smart renovering skapar nya ytor och nya intäkter

  Ulla Bergström Vi måste prata mer om de bättre affärer vi kan göra genom återbruk och renovering av befintliga fastigheter. Både ur ett ekonomiskt och ekologiskt perspektiv.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived