Posts Tagged ‘Sveriges Byggindustrier’

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Sveriges Byggindustrier Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Statligt mål för fler kvinnor inom bygg

  Sveriges Byggindustrier Regeringen sätter upp ett nytt mål – att minst 25 procent av alla nyanställda inom bygg- och anläggningsbranschen ska vara kvinnor senast år 2030.

 • Björn Wellhagen tar över Mäklarsamfundet

  Sveriges Byggindustrier Sveriges Byggindustriers näringspolitiska chef, Björn Wellhagen, tar över rollen som vd för Mäklarsamfundet efter att Ingrid Eiken Holmgren lämnade rollen i december. 

 • Dålig koll på brandfarligt material

  Sveriges Byggindustrier Det görs fortfarande inga kontroller på att polyetylen, som fick branden i Grenfell Tower i London att snabbt sprida sig, används rätt i Sverige. ”Det behövs lagskärpning och tredjepartskontroll”, säger Brandskyddsföreningen.

 • Nyanlända kan “rädda” branschen

  Sveriges Byggindustrier Tillgången till kvalificerad arbetskraft är en direkt förutsättning för fortsatt tillväxt, men trots det uppger 70 procent av byggbolagen sig ha svårt att hitta personal. Problemet diskuterades på andra dagen under Business Arena.

 • Elmsäter-Svärd ny vd för Sveriges Byggindustrier

  Sveriges Byggindustrier Sveriges Byggindustrier har utsett Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister och finansborgarråd i Stockholm, till ny vd.

 • Rapport: Byggregler kan verka hämmande

  Sveriges Byggindustrier På tisdagsförmiddagen presenterades en färsk analys om hur byggregler påverkar bostadsbyggandet. Regeringen har nu tillsatt en kommitté som ska komma med ett nytt förslag i december 2019.

 • Ny ordförande för Sveriges Byggindustrier

  Sveriges Byggindustrier Svante Hagman, EVP och Head of NCC Infrastructure, valdes i samband med årets Byggstämma till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier. Han efterträder därmed Tore Nilsson, Peab.

 • Nytt avtal mellan Byggnads och Sveriges Byggindustrier

  Sveriges Byggindustrier Arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier har träffat ett nytt avtal med fackförbundet Byggnads inom ramen för industrins märke på 6,5 procent över tre år.

 • Majoritet av byggare vill ha längre avtal

  Sveriges Byggindustrier En stor majoritet av byggbolagen, 94 procent, vill ha en avtalslängd som är två år eller längre, trots att ettåriga avtalslängder har varit normen under 2010-talet. Just nu pågår avtalsförhandlingarna på byggområdet.

 • “Ser inte någon svensk boprisbubbla”

  Sveriges Byggindustrier Bopriserna kommer att fortsätta öka med 6 procent om året. Bara ett börsfall eller en kraftig lågkonjunktur kan sätta stopp för det, enligt en ny analys från Evidens.

 • Hur allvarlig är arbetskraftsbristen?

  Sveriges Byggindustrier Bristen på kompetent arbetskraft har seglat upp som ett av de vanligaste ämnena för debatt i fastighetsbranschen. Både Stockholms stad och Sveriges Byggindustrier vittnade under Business Arena Stockholm om en ”ständig rekryteringsprocess”.

 • Byggnads varslar om strejk

  Sveriges Byggindustrier Byggnads varslar om strejk för 60 företag och cirka 2 600 medlemmar. Förbundet menar att varslet är nödvändigt då arbetsgivarorganisationen ”konsekvent förhalat förhandlingarna”.

 • Nytt avtal ska förhindra mutor

  Sveriges Byggindustrier Under onsdagen presenterade branschen den nya överenskommelsen mellan leverantörer och beställare i bygg- och fastighetssektorn.

 • Vill se mer satsningar på Skånes infrastruktur

  Sveriges Byggindustrier Skånes potential för tillväxt, utveckling och integration behöver statliga satsningar på infrastruktur för att realiseras. Det krävs också att den fysiska planeringen av bostäder och infrastruktur som idag sker i kommunerna samordnas på regional nivå. Detta kommer Region Skåne tillsammans med Sveriges Byggindustrier Region Syd fram till i en ny rapport som presenterades i Almedalen på onsdagen.

 • Replik: Klimatpåverkan i byggprocessen

  Sveriges Byggindustrier Vi håller med Emma Jonsteg i att vi måste bli bättre på att ställa krav på och bygga energieffektiva hus och att det inte finns någon anledning att vänta. Men när det gäller vägen dit och de fakta som ligger till grund har vi har en helt annan uppfattning.

 • Bygginvesteringarna går trögt i Norden

  Sveriges Byggindustrier I Sverige följs en relativt god tillväxt i år av en tvärnit under 2013. I både Finland och Danmark är det fortsatt motigt för byggindustrin, medan en positiv utveckling väntas för såväl Norge som Island. Det framgår av en konjunkturprognos från Sveriges Byggindustrier (BI).

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived