Posts Tagged ‘Sveriges Arkitekter’

 • Öppnar varsel för mindre trassel?

  Sveriges Arkitekter Bristen på kompetens har de senaste åren varit den kanske allra största hämskon i jakten på nya bostäder. Arkitekterna har haft lägst arbetslöshet av alla, men med lågkonjunkturen runt hörnet har kontoren plötsligt börjat säga upp folk. Vad är det som håller på att hända?

 • Dubbla nomineringar för Oscar Properties

  Sveriges Arkitekter Sveriges Arkitekter har utsett årets nominerade till Bostadspriset 2018, två i Stockholm och övriga i Malmö och Uppsala. De nominerade är 79&Park, Inspiration Rosendal, Lyceum och Ohboy.

 • Ny ordförande i Sveriges Arkitekter

  Sveriges Arkitekter Valberedningen föreslår Tatjana Joksimović, planchef på Länsstyrelsen i Stockholm, till ny ordförande för Sveriges Arkitekter. 

 • Årets nominerade till Kasper Salin är…

  Sveriges Arkitekter De fyra nominerade för årets Kasper Salin presenterades under Business Arena. Ett äldreboende, en skola, och två tillbyggnader gör upp om priset.

 • Arkitektbrist påverkar branschen i alla led

  Sveriges Arkitekter I ett Sverige där byggandet tagit fart finns en roll som behövs i varje projekt: arkitekter. Branschen med rekordlåg arbetslöshet måste varje vecka säga nej till jobb då det inte finns tillräckligt många arkitekter – en ”vansinnigt akut” situation.

 • Kasper Salin till bostadshus

  Sveriges Arkitekter Sedan 1962 har Kasper Salin-priset för bästa byggnad delats ut av Sveriges Arkitekter. Kasper Salin-priset 2016 tilldelas HSBs Studio 1 i Örgryte Torp, Göteborg. Bostadspriset gick till Katscha.

 • Årets rookie prisad

  Sveriges Arkitekter Andrea Brandén, arkitekt på Kod Arkitekter, tilldelades utmärkelsen Årets rookie under Arkitekturgalan.

 • Masreliez ny ordförande i Sveriges Arkitekter

  Sveriges Arkitekter Louise Masreliez har valts till ny ordförande för Sveriges Arkitekter. Hon är arkitekt SAR/MSA och partner och vd i Marge Arkitekter.

 • Avtal klart för branschens tjänstemän

  Sveriges Arkitekter Organisationerna för fastighetsbranschens tjänstemän kom på måndagen överens om ett nytt kollektivavtal. Löneavtalet är treårigt och innehåller inga siffror om lönenivåer eller individgarantier.

 • Utan strategi tappar bostäderna värdet

  Sveriges Arkitekter Sverige har inte råd att producera 700 000 bostäder på tio år utan att ha en vettig strategi för det. I värsta fall blir resultatet både kapitalförstöring och usla livsmiljöer. Den nya arkitekturpolitiken som mejslas fram utifrån utredningen Gestaltad Livsmiljö ser vi som en god chans att bli just en nationell strategi för byggd miljö som byggherrar, arkitekter och övriga i branschen kan samlas kring.

 • Kasper Salin till Arkitekturskolan vid KTH

  Sveriges Arkitekter Förra året gick Kasper Salin priset till Kulturhuset Väven i Umeå. Valet i år stod mellan en skola, en Brf, en kongressanläggning samt en bastu. Vinnaren, Arkitekturskolan vid KTH, korades under Arkitekturgalan.

 • Bygg bostäder som står pall för förändringstrycket

  Sveriges Arkitekter Mitt i en brinnande bostadskris måste vi orka se effekterna av de beslut kring byggandet som fattas idag.

 • Tre av fyra nomineringar i Skåne

  Sveriges Arkitekter Vartannat år delas Bostadspriset ut av Sveriges Arkitekter för att belöna ett aktuellt bostadshus eller ett område av hög arkitektonisk klass. I år är fyra hus eller områden nominerade. Tre av dem ligger i Skåne, ett i Stockholm.

 • Nominerade till Kasper Salin priset

  Sveriges Arkitekter Förra året gick Kasper Salin priset till Kulturhuset Väven i Umeå. Nu har Sveriges Arkitekter presenterat vilka som är nominerade till årets pris. Valet står mellan en skola, en Brf, en kongressanläggning samt en bastu.

 • Tävling avgjord om naturreservat i Örebro

  Sveriges Arkitekter White Arkitekters förslag ”Mosaik” vann tävlingen om att få skapa naturum Oset i Örebro mitt i det naturreservatet som tidigare var Örebros oljehamn.

 • Ny branschchef på Sveriges Arkitekter

  Sveriges Arkitekter Sveriges Arkitekter rekryterar Charlotta Holm Hildebrand till en nyinrättad tjänst som branschchef.

 • NYC inspireras av STHLM

  Sveriges Arkitekter Under det vokalfattiga namnet STHLMNYC kommer Sveriges Arkitekter och American Institute of Architects New York Chapter att inleda ett samarbete om stadsbyggnadsfrågor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived