Posts Tagged ‘Svensk Mäklarstatistik’

 • Uppåt för bostadspriserna i maj

  Svensk Mäklarstatistik Priserna på bostadsrätter steg med +1 procent under maj månad, vilket ger ett utslag på årsbasis på +3 procent. Det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

 • Något högre bostadspriser i april

  Svensk Mäklarstatistik Villapriserna i hela landet ökade med 1 procent i april medan bostadsrätterna stannade på oförändrat. Det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. 

 • Oförändrade bostadspriser i februari

  Svensk Mäklarstatistik Både bostadsrätts- och villapriserna stod stilla under februari, enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. På årsbasis har bostadsrättspriserna gått ned -1 procent. 

 • Bostadspriserna sjönk i januari

  Svensk Mäklarstatistik Priserna på bostadsrätter sjönk med -1 procent i riket som helhet under januari, precis som månaden innan. På årsbasis ligger priserna stilla. 

 • Små prisrörelser avslutar 2018

  Svensk Mäklarstatistik Bostadspriserna är oförändrade jämfört med för ett år sedan, sett till riket som helhet. I december noteras en minskning av priserna på – 1 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. 

 • Bostadspriserna vände nedåt i november

  Svensk Mäklarstatistik Under november sjönk priserna på bostäder med -1 procent i riket. Årstakten är dock mindre negativ än förra månaden, och landade på -2 procent för bostadsrätter. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

 • Fler försäljningar – oförändrade priser

  Svensk Mäklarstatistik Omsättningstakten för bostadsförsäljningar ökade i oktober, och är högre än i både maj och september. Priserna är fortsatt i princip oförändrade den senaste månaden.

 • Bostadspriserna upp 2 procent i landet

  Svensk Mäklarstatistik Den senaste månaden steg priserna på bostadsrätter med 2 procent på riksnivå. Även i de tre storstadsregionerna är prisutvecklingen positiv. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik. 

 • Trendbrott i bostadspriserna?

  Svensk Mäklarstatistik I den senaste månadens prisstatistik över sålda bostadsrätter kan man ana ett trendbrott – priserna har nämligen ökat med 1 procent.

 • Stillastående bostadspriser under sommaren

  Svensk Mäklarstatistik Efter ett tumult år har bostadsmarknaden stått stilla under sommaren. Det säger Svensk Mäklarstatistiks senaste mätningar för landet. Rapporten visar att priserna på bostadsrätter och villor har varit oförändrade under den senaste månaden.

 • Skulderna ökar trots skärpt krav

  Svensk Mäklarstatistik Bostadsrättspriserna stod stilla i Stockholm förra månaden, samtidigt som hushållens skulder ökar trots skärpta lånekrav. “Amorteringskravet är en dyrköpt åtgärd”, säger Björn Wellhagen, vd för Mäklarsamfundet.

 • Avvaktande på bostadsmarknaden

  Svensk Mäklarstatistik Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna sjönk med -1 procent under den senaste månaden, samtidigt som antalet försäljningar fortsatt sjunker. 

 • Svag prisökning på bostäder i februari

  Svensk Mäklarstatistik Efter att bostadspriserna stått relativt stilla i början av året, har de återigen börjat röra sig uppåt, åtminstone vad gäller villor. Priset på villor har ökat med 1 procent i riket den senaste månaden. Mest ökar priserna i Göteborg.

 • Bostadspriserna nedåt i storstäderna

  Svensk Mäklarstatistik Priserna på bostäder stod för första gången på länge still under november månad, i hela landet. På de allra hetaste marknaderna i Stockholm och Göteborg gick priserna till och med ned något.

 • Stigande priser – och oro

  Svensk Mäklarstatistik Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 12 procent, villapriserna med 10 procent. Med stigande priser följer också en växande oro för hushållens skuldsättning.

 • Fortsatta prisuppgångar på bostäder

  Svensk Mäklarstatistik Bostadsmarknaden präglas av fortsatt stabila prisuppgångar, en förväntad säsongstypisk nedgång för bostadsrätter har uteblivit. Det visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived