Posts Tagged ‘Stockholmsbörsen’

 • Fastigheter vinnare på sur sommarbörs

  Stockholmsbörsen Medan börsen generellt har haft en trög sommar präglad av handels- och makrooro fortsätter fastighetsaktierna att leverera bra avkastning. Fastigheter har stigit cirka 7 procent under sommarmånaderna och den största vinnaren är SBB, visar Fastighetsnytts sammanställning.

 • Pangea: Bra tryck på börsen

  Stockholmsbörsen Det går bra för fastighetssektorn i Norden vilket bland annat återspeglas på aktiemarknaden. Enligt en ny sammanställning från Pangea har den nordiska fastighetssektorn stigit med 32 procent, exklusive utdelningar, på de nordiska börserna, vilket kan jämföras med att börsen generellt stigit med 3 procent. Textstorlek + – Dela med andra Tweet MAILA PRINTA PDF TAGGARNasdaq

  Fastighetsbolag håller emot börsnedgång

  Stockholmsbörsen Oro över ett tilltagande handelskrig mellan USA och Kina har sänkt Stockholmsbörsen 3,3 procent den senaste månaden men fastighetsbolagen håller emot bra och har bara tappat 0,4 procent under motsvarande period.

 • Stockholmsbörsen bekräftar granskning

  Stockholmsbörsen Fastighetsnytt kunde i helgen rapportera att Stockholmsbörsen genomför en granskning av de bostadsutvecklare. Nasdaqs pressavdelning bekräftar nu uppgifterna.

 • Cibus ordförande: “Lätt att vara efterklok”

  Stockholmsbörsen Styrelseordförande Rickard Backlund lämnade Cibus Nordic Real Estate, ett nytt fastighetsbolag för matbutiker som listades på Stockholmsbörsen i mars, redan efter ett halvår. “Vi borde ha tänkt på det från början, men det är lätt att vara efterklok”, säger Patrick Gylling, nuvarande ordförande. 

 • Hufvudstadens C-aktie stiger återigen mot skyn

  Stockholmsbörsen Hufvudstadens röststarka C-aktie har utan synbar anledning stigit 70 procent på någon vecka samtidigt som den betydligt mer likvida A-aktien rört sig i sidled. Den skarpa uppgången är ett eko av C-aktiens plötsliga kursrusning på flera hundra procent som skedde för ganska exakt ett år sedan.

 • Victoria Park stiger mest – Magnolia Bostad tvåa

  Stockholmsbörsen Victoria Park är nästan i vanlig ordning vinnare bland börsens fastighetsaktier – medan bostadsutvecklarna fortfarande kämpar i motvind. Det framgår av en sammanställning Fastighetsnytt har gjort bland de aktier som ingår i Stockholmsbörsens fastighetsindex.

 • Corem och Victoria Park fjolårets vinnare på börsen

  Stockholmsbörsen Corems A-aktie var den aktie som steg mest på Stockholmsbörsen ifjol. Aktien steg med hela 50,3 procent från sista handelsdagen 2016 till sista handelsdagen 2017, vilket är nästan 20 procent mer än Victoria Park som steg näst mest. Bland förlorarna var bostadsutvecklaren SSM i topp.

 • Aktien har fallit med 70 procent

  Stockholmsbörsen Stockholmsbörsens bostadsutvecklingsbolag har sett sina aktiekurser falla brant i takt med den växande oron på bostadsmarknaden. Värst drabbade av alla är Tobin Properties vars aktie har fallit med 70 procent hittills i år.

 • En hel dag utan stopp i Hufvudstaden C

  Stockholmsbörsen Efter fyra fruktlösa försök att upphäva handelsstoppet i Hufvudstadens C-aktie kunde aktien äntligen handlas en hel dag utan stopp i fredagens handel. Då hade det gått en vecka sedan Stockholmsbörsen först stoppade handeln efter att mycket märkliga kursrörelser ägt rum.

 • Hufvudstadens C-aktie handlas igen… och stoppas igen

  Stockholmsbörsen Stockholmsbörsen upphävde på tisdagen handelsstoppet med Hufvudstadens C-aktie och handeln inleddes som vanligt. Börsen var tydlig med att man skulle hålla handeln med aktien under noggrann övervakning.

 • Hufvudstadens C-aktie handelsstoppad

  Stockholmsbörsen Stockholmsbörsen stoppade på fredagseftermiddagen handeln med Hufvudstadens C-aktie. Orsaken till stoppet var att aktien har stigit med över 700 procent på en vecka utan någon förklaring.

 • Positiv fastighetsbörs under sommaren – Skanska och NCC trycker ner FSBX

  Stockholmsbörsen Det brukar heta att sommaren är den sämsta tiden på börsen. Aktiviteten i handeln är låg och kurvorna ganska flacka. Hittills i sommar har utvecklingen på fastighetssidan varit svagt positiv men lägger man därtill de övriga samhällsbyggnadsaktierna så är den svagt nedåtgående.

 • Utlandsregistrerade äger fastighetsaktier för 95 miljarder

  Stockholmsbörsen Investerare med hemvist i utlandet, både privata och institutionella, äger svenska fastighetsaktier till ett marknadsvärde om 94,5 miljarder kronor. Huvudlistans fastighetsbolag värderades till sammanlagt 377,8 miljarder kronor och den utländska ägarandelen motsvarar således 25 procent av det samlade börsvärdet.

 • Livat i börsholken

  Stockholmsbörsen Det var rejäl feststämning på Stockholmsbörsen på onsdagsmorgonen när fem olika bolag noterades samtidigt på börsens olika marknadsplatser. Fem börsklockor dånade i kör och skapade ett rejält liv i kombination med konfetti som sprutade över besökarna som sannolikt var över ett hundra till antalet.

 • Bröt mot börsens informationsgivningsregler

  Stockholmsbörsen Oscar Properties ska betala 410 000 kronor i vite till Stockholmsbörsen sedan man i samband med sin kapitalmarknadsdag i november 2016 bröt mot reglerna om insiderinformation.

 • Snittavkastning 21 procent per år

  Stockholmsbörsen Fastighetsnytts aktieindex, FSBX, fyllde tre år den 6 maj. Över de tre åren har indexets GI-variant, som mäter totalavkastning, stigit med 76 procent vilket motsvarar 21 procent om året i genomsnitt.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived