Posts Tagged ‘Stockholmsbörsen’

 • Victoria Park stiger mest – Magnolia Bostad tvåa

  Stockholmsbörsen Victoria Park är nästan i vanlig ordning vinnare bland börsens fastighetsaktier – medan bostadsutvecklarna fortfarande kämpar i motvind. Det framgår av en sammanställning Fastighetsnytt har gjort bland de aktier som ingår i Stockholmsbörsens fastighetsindex.

 • Corem och Victoria Park fjolårets vinnare på börsen

  Stockholmsbörsen Corems A-aktie var den aktie som steg mest på Stockholmsbörsen ifjol. Aktien steg med hela 50,3 procent från sista handelsdagen 2016 till sista handelsdagen 2017, vilket är nästan 20 procent mer än Victoria Park som steg näst mest. Bland förlorarna var bostadsutvecklaren SSM i topp.

 • Aktien har fallit med 70 procent

  Stockholmsbörsen Stockholmsbörsens bostadsutvecklingsbolag har sett sina aktiekurser falla brant i takt med den växande oron på bostadsmarknaden. Värst drabbade av alla är Tobin Properties vars aktie har fallit med 70 procent hittills i år.

 • En hel dag utan stopp i Hufvudstaden C

  Stockholmsbörsen Efter fyra fruktlösa försök att upphäva handelsstoppet i Hufvudstadens C-aktie kunde aktien äntligen handlas en hel dag utan stopp i fredagens handel. Då hade det gått en vecka sedan Stockholmsbörsen först stoppade handeln efter att mycket märkliga kursrörelser ägt rum.

 • Hufvudstadens C-aktie handlas igen… och stoppas igen

  Stockholmsbörsen Stockholmsbörsen upphävde på tisdagen handelsstoppet med Hufvudstadens C-aktie och handeln inleddes som vanligt. Börsen var tydlig med att man skulle hålla handeln med aktien under noggrann övervakning.

 • Hufvudstadens C-aktie handelsstoppad

  Stockholmsbörsen Stockholmsbörsen stoppade på fredagseftermiddagen handeln med Hufvudstadens C-aktie. Orsaken till stoppet var att aktien har stigit med över 700 procent på en vecka utan någon förklaring.

 • Positiv fastighetsbörs under sommaren – Skanska och NCC trycker ner FSBX

  Stockholmsbörsen Det brukar heta att sommaren är den sämsta tiden på börsen. Aktiviteten i handeln är låg och kurvorna ganska flacka. Hittills i sommar har utvecklingen på fastighetssidan varit svagt positiv men lägger man därtill de övriga samhällsbyggnadsaktierna så är den svagt nedåtgående.

 • Utlandsregistrerade äger fastighetsaktier för 95 miljarder

  Stockholmsbörsen Investerare med hemvist i utlandet, både privata och institutionella, äger svenska fastighetsaktier till ett marknadsvärde om 94,5 miljarder kronor. Huvudlistans fastighetsbolag värderades till sammanlagt 377,8 miljarder kronor och den utländska ägarandelen motsvarar således 25 procent av det samlade börsvärdet.

 • Livat i börsholken

  Stockholmsbörsen Det var rejäl feststämning på Stockholmsbörsen på onsdagsmorgonen när fem olika bolag noterades samtidigt på börsens olika marknadsplatser. Fem börsklockor dånade i kör och skapade ett rejält liv i kombination med konfetti som sprutade över besökarna som sannolikt var över ett hundra till antalet.

 • Bröt mot börsens informationsgivningsregler

  Stockholmsbörsen Oscar Properties ska betala 410 000 kronor i vite till Stockholmsbörsen sedan man i samband med sin kapitalmarknadsdag i november 2016 bröt mot reglerna om insiderinformation.

 • Snittavkastning 21 procent per år

  Stockholmsbörsen Fastighetsnytts aktieindex, FSBX, fyllde tre år den 6 maj. Över de tre åren har indexets GI-variant, som mäter totalavkastning, stigit med 76 procent vilket motsvarar 21 procent om året i genomsnitt.

 • Logistea godkänt av börsen

  Stockholmsbörsen Det av Catella nybildade fastighetsbolaget Logistea har blivit godkänt av Stockholmsbörsen för handel på tillväxtmarknaden First North. Första handelsdag för bolaget vars kortnamn blir LOG är måndag 8 maj.

 • Klart: SSM till börsen

  Stockholmsbörsen Som Fastighetsnytt skrivit tidigare har bostadsutvecklingsbolaget SSM under en längre tid förberett sig för en börsnotering. Nu har Nasdaq godkänt bolagets ansökan och bolagets aktier kommer att tas upp för handel på Stockholmsbörsen.

 • Den negativa börstrenden har vänt

  Stockholmsbörsen Den negativa trenden för fastighetsaktier under senhösten och januari har nu vänt och hittills i år har Stockholmsbörsens fastighetsindex stigit med 3 procent. För en månad sen var utvecklingen hittills i år negativ med 4 procent och vändningen är därför tydlig.

 • Bolagsjurist från Vasakronan till Magnolia

  Stockholmsbörsen Magnolia Bostad har rekryterat Hanna Jessing till rollen som bolagsjurist och ansvarig för juristfunktionen på bolaget.

 • Börsåret 2016 – emissionernas år

  Stockholmsbörsen När börsåret 2016 sammanfattas är det svårt att sätta fingret på någon tydlig trend. Det har varit toppar och botnar, bolag har tillkommit i en lite långsammare takt än tidigare och kapital har rests. Det har kort och gott varit ett ganska normalt börsår med en fortsatt positiv trend.

 • Fem bolag till Large Cap

  Stockholmsbörsen Fem samhällsbyggnadsbolag (ingår i FSBX) noterade på Stockholmsbörsen kommer att flyttas upp till börsens Large Cap-segment vid årsskiftet. Dessa är Collector, Hemfosa, Kungsleden, Sagax och ÅF som alla har varit på Mid Cap-listan fram till nu.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived