Posts Tagged ‘Stockholms stad’

 • V vill halvera tomträttsavgälden för seniorbostäder

  Stockholms stad Behovet av nya seniorbostäder är stort – men på byggfronten sker inte mycket. Nu vill Vänsterpartiet i Stockholm ill ha en halvering av tomträttsavgälderna för seniorbostäder för att sätta fart på nyetableringarna.

 • Burell (S) om comebacken som arkitekt: “Jag ska starta egen låda”

  Stockholms stad Han lämnar yrkespolitiken och går återupptar sin karriär som arkitekt – innan det blir för sent. ”Jag har varit orolig för att bli helt out of date”, säger Olle Burell till Fastighetsnytt.

 • S-topp i Stockholm slutar – blir arkitekt

  Stockholms stad Den tidigare socialdemokratiska kampanjledaren i Stockholm och före detta skolborgarrådet Olle Burell lämnar politiken och går tillbaka till sin profession som arkitekt.

 • Stockholm ska sälja nya saluhallen på Östermalm

  Stockholms stad På onsdagen meddelade Stockholms bostadsborgarråd Dennis Wedin (M) att Stockholms stad säljer det tillfälliga saluhuset på Östermalmstorg – för ett lägre pris än vad den kostat, säger han till Fastighetsnytt. 

 • Plattan blir tryggare – gynnar fastighetsägarna

  Stockholms stad På tisdagen avslutades Sommar på Sergels torg, första delen i en långsiktig satsning för att öka tryggheten i centrala Stockholm med hjälp av fastighetsbranschen och andra aktörer. “För oss är det här en viktig plats”, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter. 

 • Dags att tycka till om Gasverket Östra

  Stockholms stad En detaljplan för östra delen av gasverksområdet i Hjorthagen är nu ute på samråd och synpunkter tas emot fram till den 3 september, uppger exploateringskontoret i Stockholms stad. 

 • Livescener hotas – bjuder in fastighetsbolag

  Stockholms stad “Min poäng är att kulturen, även sådan som låter, kan bidra till ekonomiska värden”, säger Jonas Naddebo till Fastighetsnytt.

 • Peab bygger i Spånga

  Stockholms stad Peab får uppdraget att bygga en ny infrastruktur vid kvarteret Tora i Bromstens industriområde, i Spånga. Uppdragsgivare är exploateringskontoret i Stockholms stad. Ordervärdet uppgår till 491 miljoner kronor. 

 • Stockholms smartaste hus klara

  Stockholms stad Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Stockholms stad Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Investeringar för 111 miljarder euro i Stockholm

  Stockholms stad De planerade byggprojekten i Stockholmsregionen har en total investeringsvolym på 111 miljarder euro fram till år 2040. Det redovisar Invest Stockholm i sin senaste rapport. Den motsvarande siffran i svenska kronor är runt 1170 miljarder. 

 • MIT och KTH i gemensam satsning

  Stockholms stad Ett partnerskap och forskningsprojekt mellan Stockholm stad, KTH – Kungliga Tekniska högskolan och MIT – Massachusetts Institute of Technology ska titta närmare på design och digitalisering inom stadsbyggnad.

 • Lind: “Oseriöst förslag om ombildningar”

  Stockholms stad De grönblåa i Stockholm vill sälja tusentals hyresrätter i elva förorter för att uppnå en större blandning av upplåtelseformer och motverka segregation, enligt en överenskommelse i kommunstyrelsen på måndagen. Hans Lind, professor i fastighetsekonomi, stödjer ombildningar men varnar ändå för negativa sidoeffekter.

 • 1 800 nya bostäder på gång i Alvik

  Stockholms stad Stockholms stad presenterar ett planprogram för bland annat 1 800 nya bostäder i Alvik Östra. Förslaget går nu ut på samråd. 

 • Rött ljus för rivningar vid Stureplan

  Stockholms stad På onsdagen meddelade stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M) att det nya blågröna styret stoppar vissa rivningar vid Sturekvarteret. Fastighetsägaren ADIA godkänner det nya förslaget. 

 • AL tecknar avtal för Slakthusområdet

  Stockholms stad Atrium Ljungbergs styrelse har beslutat att teckna avtal med Stockholms stad rörande förvärv av befintliga fastigheter samt markanvisningar i Slakthusområdet, i södra Stockholm. Avtalet baseras på den avsiktsförklaring tecknades i augusti 2018. 

 • Larsson: “Går inte att pressa in hyresrätter”

  Stockholms stad Kommunens mark ska säljas och hyresrätter ombildas för att balansera delar av bostadsmarknaden. Det anser de nya makthavarna i Stockholms stad. “Det går inte att pressa in hyresrätter överallt”, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived