Posts Tagged ‘Stockholms stad’

 • Stockholms stad säljer 23 skolor till SBB

  Stockholms stad På onsdagen blev det klart att Stockholms stad säljer “icke strategiska” skolfastigheter till privatägda SBB för 421 miljoner kronor. Stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M) uppger sig vara “mycket nöjd”. 

 • Nytt uppdrag för fastighetsborgarrådet Dennis Wedin

  Stockholms stad Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) får ytterligare ett uppdrag i sin politiska portfölj.

 • Viktig milstolpe i Hagastaden

  Stockholms stad På torsdagen tilldelades Serneke, som vill utveckla ett helt kvarter i Hagastaden, en markanvisning av Stockholms stad som uppges ha stor betydelse för inte minst idrottslivet. Det framgår av ett pressmeddelande.

 • Klart med fler bolag som får förtäta i Söderort

  Stockholms stad Nyligen fick SSM en markanvisning för 150 bostäder och lokaler i Sjöstadshöjden i södra Stockholm. Nu får även NCC och JM mark att bygga på i förtätningspojektet.

 • Häver avtalet med Oscar Properties

  Stockholms stad Stockholms stad häver avtalet med Oscar Properties avseende projektet Gasklockan.

 • Oscar Properties förhalar – jurister kallas in

  Stockholms stad Oscar Properties har fortfarande inte betalat för fastigheten till Gasklockan trots att Stockholms stad hotat med att häva avtalet om så inte sker. De kommande dagarna kommer besked om hur staden går vidare med frågan.

 • Oscar Properties får bakläxa för Gasklockan

  Stockholms stad Stockholms stadsbyggnadskontor underkänner Oscar Properties planlösning i prestigeprojektet Gasklockan då den inte lever upp till kraven i plan- och bygglagen. Det framgår av dokument som Fastighetsnytt tagit del av.

 • V vill halvera tomträttsavgälden för seniorbostäder

  Stockholms stad Behovet av nya seniorbostäder är stort – men på byggfronten sker inte mycket. Nu vill Vänsterpartiet i Stockholm ill ha en halvering av tomträttsavgälderna för seniorbostäder för att sätta fart på nyetableringarna.

 • Burell (S) om comebacken som arkitekt: “Jag ska starta egen låda”

  Stockholms stad Han lämnar yrkespolitiken och går återupptar sin karriär som arkitekt – innan det blir för sent. ”Jag har varit orolig för att bli helt out of date”, säger Olle Burell till Fastighetsnytt.

 • S-topp i Stockholm slutar – blir arkitekt

  Stockholms stad Den tidigare socialdemokratiska kampanjledaren i Stockholm och före detta skolborgarrådet Olle Burell lämnar politiken och går tillbaka till sin profession som arkitekt.

 • Stockholm ska sälja nya saluhallen på Östermalm

  Stockholms stad På onsdagen meddelade Stockholms bostadsborgarråd Dennis Wedin (M) att Stockholms stad säljer det tillfälliga saluhuset på Östermalmstorg – för ett lägre pris än vad den kostat, säger han till Fastighetsnytt. 

 • Plattan blir tryggare – gynnar fastighetsägarna

  Stockholms stad På tisdagen avslutades Sommar på Sergels torg, första delen i en långsiktig satsning för att öka tryggheten i centrala Stockholm med hjälp av fastighetsbranschen och andra aktörer. “För oss är det här en viktig plats”, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter. 

 • Dags att tycka till om Gasverket Östra

  Stockholms stad En detaljplan för östra delen av gasverksområdet i Hjorthagen är nu ute på samråd och synpunkter tas emot fram till den 3 september, uppger exploateringskontoret i Stockholms stad. 

 • Livescener hotas – bjuder in fastighetsbolag

  Stockholms stad “Min poäng är att kulturen, även sådan som låter, kan bidra till ekonomiska värden”, säger Jonas Naddebo till Fastighetsnytt.

 • Peab bygger i Spånga

  Stockholms stad Peab får uppdraget att bygga en ny infrastruktur vid kvarteret Tora i Bromstens industriområde, i Spånga. Uppdragsgivare är exploateringskontoret i Stockholms stad. Ordervärdet uppgår till 491 miljoner kronor. 

 • Stockholms smartaste hus klara

  Stockholms stad Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Stockholms stad Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived