Posts Tagged ‘Stockholms stad’

 • Larsson: “Går inte att pressa in hyresrätter”

  Stockholms stad Kommunens mark ska säljas och hyresrätter ombildas för att balansera delar av bostadsmarknaden. Det anser de nya makthavarna i Stockholms stad. “Det går inte att pressa in hyresrätter överallt”, säger stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

 • Vem får marken?

  Stockholms stad Markanvisningar är ett av kommunernas viktigaste verktyg för alla nybyggen som ska till. Men kriterierna för vilka aktörer som väljs ut som vinnare ser väldigt olika ut i olika kommuner – med otydliga spelregler för bolagen och en snedvridning mellan vilka bolag som tilldelas mark som följd. Det visar en undersökning från Sharing Capabilities.

 • Nya borgarråd i Stockholm

  Stockholms stad Moderaternas Anna König Jerlmyr tar över som finansborgarråd i Stockholms stad, efter fredagens besked om ett blågrönt styre i huvudstaden.

 • Valeskog: “Trovärdigheten är borta”

  Stockholms stad Reaktionerna låter inte vänta på sig efter beslutet om att stoppa Nobelbygget på Blasieholmen i Stockholm. ”Underbart”, säger Björn Tarras-Wahlberg. Men Jan Valeskog (S), stadsbyggnadsborgarråd sedan november, varnar för mycket negativa konsekvenser.

 • Godkänner Atrium Ljungbergs jätteaffär

  Stockholms stad Fastighetskontoret, Exploateringskontoret och S:t Eriks Markutveckling AB föreslår att respektive nämnd godkänner Atrium Ljungbergs satsning i blivande Söderstaden.

 • Kritikstorm mot Apple-huset

  Stockholms stad Förra veckan avslutades Stockholms stads samråd om Apple-butiken i Kungsträdgården och Stadsbyggnadskontoret har mottagit runt 1 800 synpunkter, de flesta negativa, från allmänheten. Även länsstyrelsen ger projektet rött ljus.

 • Stockholmshem missar byggmål

  Stockholms stad För tunn projektportfölj. Det är skälet till varför Stockholmshem missar målet om att bygga tusen bostäder fram till nästa år, enligt styrelsens protokoll. “Det har vi flaggat för från första början”, säger bolaget.

 • Nytt förslag för Masthamnen i Stockholm

  Stockholms stad Centerpartiet i Stockholm har tagit fram ett eget förslag för utvecklingen av Masthamnen på Södermalm. Förslaget omfattar 5500 nya bostäder, skyskrapor i trä, kommersiella fastigheter och runt 60000 kvadratmeter kontorsyta.

 • Föreslår markanvisning i Hagastaden

  Stockholms stad Stockholms stad har föreslagit markanvisning till Vectura Fastigheter i Hagastaden, Stockholm. Markanvisningen avser runt 25000 kvadratmeter BTA, där Vectura planerar uppförandet av en byggnad i anslutning till Life Science. 

 • Staden tar över ansvaret för sopsug

  Stockholms stad På måndagen godkände kommunstyrelsen att Stockholms vatten ska ta över hanteringen av sopsug nästa år. Byggherrar och användare betalar notan för kalaset.

 • Förvärvar byggrätter i Stockholm

  Stockholms stad JM tecknar exploateringsavtal med Stockholms Stad angående förvärv av mark inom kvarteret Persikan, i centrala Stockholm. Affären uppgår till runt 437 miljoner kronor.

 • Stockholm behöver en sundare markpolitik

  Stockholms stad “De senaste åren har bostadsbristen, och med den kostnaden för att bo, ökat med rekordfart i Stockholm. Om vi ska mota bostadsbristen och skapa förutsättningar för en hälsosam bygg- och bostadsmarknad krävs långtgående förändringar av Stockholms markpolitik”, skriver Liberalernas Lotta Edholm.

 • Miljardsatsning ska lyfta Kista

  Stockholms stad Stockholms stad avsätter miljarder för att skapa en bättre blandning av bostäder och arbetsplatser i ICT-klustret, Kista. Notan för nya tvärbanan beräknas landa på närmare fem miljarder kronor, och det kommer att byggas 6 000 nya bostäder på kommunal och privat mark.       

 • Anlitar CBRE för nya Medborgarhuset

  Stockholms stad Stockholms stad anlitar CBRE för uthyrningen av Medborgarhuset 1 på Södermalm i Stockholm. Totalt ska en yta om 4 400 kvadratmeter hyras ut för kontor, butiker och restauranger.

 • HSB får markanvisning i Hagastaden

  Stockholms stad HSB och Stockholms stad har startat arbetet med det så kallade Jubileumsprojektet i Hagastaden. Den nya fastigheten kommer innehålla både bostäder och lokalytor.

 • 17 miljarder investeras i skolan

  Stockholms stad Stockholms stad innehar under 2018 en projektportfölj till ett värde om 17,5 miljarder kronor för att uppföra nya och renovera befintliga förskolor och skolor.   

 • Stockholm chockhöjer markhyror

  Stockholms stad För första gången sedan 2004 höjer Stockholms stad, som är en av landets största markägare, tomthyrorna nästa år. Förslaget kan ge avgiftshöjningar på 1 200 kronor för en trerummare i innerstaden och vissa angränsande stadsdelar. Det visar en färsk studie som Datscha gjort.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived