Posts Tagged ‘Stockholms Handelskammare’

 • Nota på 18 miljarder för Brexit

  Stockholms Handelskammare En hård Brexit kan bli kännbar för svensk ekonomi konstaterar Stockholms Handelskammare och Oxford Economics som tillsammans räknat på den svenska kostnaden för Brexit.

 • Hatzigeorgiou ny vd för Stockholms Handelskammare

  Stockholms Handelskammare Stockholms Handelskammares nuvarande chefekonom, Andreas Hatzigeorgiou, tar nu över rollen som vd på företaget. Detta beslutade styrelsen under torsdagen.  

 • “Politisk klåfingrighet kan orsaka krasch”

  Stockholms Handelskammare Fallande bostadspriser, överutbud, räntor och nytt amorteringskrav i kombination med hushållens växande skulder skapar nervositet på bostadsmarknaden. På torsdagen bjöd Stockholms handelskammare in till ett seminarium om huruvida detta banar väg för en bostadsbubbla eller inte.  

 • Färre hyresrätter om skatteförslag godkänns

  Stockholms Handelskammare Skulle förslaget om förändrat ränteavdrag för fastighetsbolag gå igenom skulle 21 av 27 bostads bygga färre hyreslägenheter, enligt en enkät från Stockholms Handelskammare. 

 • Fokus på integration för Stockholms Handelskammare

  Stockholms Handelskammare Ahmed Abdirahman rekryteras till Stockholms Handelskammare i syfte att fördjupa arbetet på integrationsområdet.

 • Öppnar för nya bostadspolitiska samtal

  Stockholms Handelskammare Under ett så kallat hearing på fredagsmorgonen frågades politiker ut om utvecklingen framåt i Stockholmsregionen. Bland många självklarheter meddelade regeringsföreträdare ett tydligt ”ja” i frågan om nya bostadssamtal med oppositionen.

 • Stockholms byggbransch går starkt

  Stockholms Handelskammare Ekonomin i Stockholms län är fortsatt stark i början av 2017 – dock visar Stockholms Handelskammares konjunkturindikator på något minskade siffror för regionen. En bransch som sticker ut är byggbranschen – som istället visar de starkaste siffrorna på sex år.

 • Edenström föreslås ersätta Wolf

  Stockholms Handelskammare Stockholms Handelskammares valberedning föreslår att Urban Edenström, koncernchef och grundare av Stronghold Invest, väljs till ordförande.

 • ”Reformera de rigida reglerna om strandskydd”

  Stockholms Handelskammare Enligt en rapport från Stockholms Handelskammare skulle ett halverat strandskydd frigöra mark för 95 000 nya bostäder i Stockholms län.

 • Elbussar är framtidens kollektivtrafik

  Stockholms Handelskammare Carl Henrik Linder kritiserar igen Stockholms Handelskammares hållning i fråga om spårvägar. Linders påstående förtjänar att bemötas, i hopp om att få en mer saklig debatt om möjligheterna med elbussar.

 • Stockholms Handelskammare bör släppa särintressen

  Stockholms Handelskammare Nyligen återkom Stockholms Handelskammare med utspel om att spårtillväxten för utvecklad urbanitet i Stockholm och Uppsala ska utebli, som om elbussteknikens förträffliga innovationsförmåga av drivmedlet kan värderas högre än markvärdesstigningar åstadkomna av spår.

 • Stockholm bromsar in

  Stockholms Handelskammare Stockholms Handelskammare konstaterar att ekonomin i Stockholms län uppvisar den lägsta takten på tre år.

 • Wolf tillbaka hos Handelskammaren

  Stockholms Handelskammare Michael Wolf, som nyligen tvingades bort från posten som Swedbank-vd, har efter en timeout återinträtt tjänsten som ordförande för Stockholms Handelskammare.

 • Bostadsbristen blockerar företagens tillväxt

  Stockholms Handelskammare Bostadsbristen försämrar företagens möjligheter att rekrytera och därmed hotas deras långsiktiga tillväxt. Hälften av alla företag i Stockholmsområdet ser situationen på bostadsmarknaden som ett generellt tillväxthinder. En fjärdedel av företagen uppger att de själva drabbats på något sätt och ett av fem företag i Stockholms län har helt misslyckats med rekryteringar på grund av bostadsbristen.

 • Wolf tar paus från Handelskammaren

  Stockholms Handelskammare Som ett led i Swedbanks anmälan av sin före detta vd Michael Wolf står det också klart att han tar en paus från sitt uppdrag som ordförande för Stockholms Handelskammare. Det uppger Dagens Industri.

 • Branschens reaktioner på regeringens invit

  Stockholms Handelskammare Efter att regeringen på onsdagen öppnat för bostadspolitiska samtal över blockgränserna, strömmar reaktionerna in. Den allmänna åsikten från branschen verkar positiv, politiska motståndare är något mer skeptiska. Kommentarer från bland andra Ewa Thalén Finné, Stellan Lundström, Reinhold Lennebo, Maria Rankka och Lennart Weiss.

 • Bostadsbristen hämmar företagen

  Stockholms Handelskammare 51 procent av tillfrågade företag uppger att bostadsbristen försvårar deras möjlighet att rekrytera i Stockholm. Ett av fem företag uppger att de helt misslyckats med sin rekrytering på grund av just bostadsbristen. Se kommentarer från bostadsminister Mehmet Kaplan, rapportförfattaren Daniela Waldfogel och från Caroline Szyber, KD i klippet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived