Posts Tagged ‘Stig-Björn Ljunggren’

 • “De inofficiella mötena ökar i Almedalen”

  Stig-Björn Ljunggren Att evenemangen blir färre i Almedalen behöver inte vara dåligt. Det menar statsvetaren Stig-Björn Ljunggren som pekar på ett ökat antal möten som sker lite vid sidan av den officiella agendan.

 • ”De som säger Almedalen blivit mindre pratar skit”

  Stig-Björn Ljunggren Ett ämne är ohotat etta på samtalstoppen under starten av Almedalsveckan, enligt statsvetaren och föreläsaren Stig-Björn Ljunggren.

 • Svensk politik och det nya normala

  Stig-Björn Ljunggren Det finns fyra saker att säga om den politiska situationen i Sverige just nu, enligt statsvetaren Stig-Björn Ljunggren. “Faktum är att detta är faktiskt så det brukar fungera ute i världen. Och det är dit vi är på väg. Det är detta som är det nya normala” skriver han.

 • Snövit, prinsen och häxan

  Stig-Björn Ljunggren Ulf Kristersson (M) bildar regering i höst, Trump är det nya normala och trygghetsfrågan blir det mest omtalade under Almedalen. Det tror i alla fall statsvetaren Stig-Björn Ljunggren som talade på Business Arena Almedalen.

 • Är valresultatet det nya normala?

  Stig-Björn Ljunggren “Den stora faran är om vi tror att det här är ett tillfälligt hack i skivan”. Ger Trumps vinst ny energi till missnöjda människor utanför USA:s gränser? Och hur ska den transatlantiska länken mellan Sverige och USA hållas intakt? Fastighetsnytt sammanfattar näringslivets analyser av Trumps vinst.

 • En fråga om att minimera elände

  Stig-Björn Ljunggren Hur ska vi egentligen tolka det politiska spelet just nu? Vilken betydelse har egentligen den så kallade ”decemberöverenskommelsen”?

 • Den gröna politiska paradoxen

  Stig-Björn Ljunggren Politik är ett paradis för paradoxer. Således har Sverige fått en bostadsminister från ett parti som brukar anses vara tillväxtmotståndare, men som troligtvis kommer att driva en politik som ger mer tillväxt.

 • Bostäder ingen viktig valfråga för väljarna

  Stig-Björn Ljunggren Bostadsfrågan är ett hett debattämne men verkar inte tynga väljarna nämnvärt när det är dags att lägga sin röst i valet.

 • En problematik att undvika i valdebatten…

  Stig-Björn Ljunggren I en klassisk TV-sänd utfrågning i valrörelsen 1966 fick den socialdemokratiske statsministern Tage Erlander svara vilket råd han gav till ett ungt par som inte hade någon bostad. Erlander svarade att ”de bör ställa sig i bostadskön”.

 • Almedalsspektaklet på plats

  Stig-Björn Ljunggren I teorin handlar politik om att parlament och regering får impulser från omgivningen, behandlar dessa enligt konstens alla regler, och genomför sedan det som är mest rationellt för oss alla.

 • Den Nye Killens möjligheter

  Stig-Björn Ljunggren När jag skriver det här befinner vi oss i en socialdemokratisk acceleration, där den ursprungliga kickoffen kommer från att Den Förre Killen avgått, och nu att Den Nye Killen fått folks förtroende. När ni läser det här misstänker jag att accelerationen minskat och en marschhastighet kring drygt 40 procent närmar sig.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived