Posts Tagged ‘Stefan Ingves’

 • Branschen reagerar på Ingves förlängning

  Stefan Ingves På fredagen meddelade Riksbanken att Stefan Ingves sitter kvar som riksbankschef i ytterligare fem år. Fastighetsnytt frågar branschen vad man tycker om beslutet.

 • Ingves sitter kvar

  Stefan Ingves Riksbanksfullmäktige beslöt på sitt sammanträde på fredagen att förlänga Stefan Ingves mandat som riksbankschef med fem år samt att förlänga Kerstin af Jochnicks mandat som förste vice riksbankschef med sex år. Därmed kommer Ingves att ha suttit i hela 17 år.

 • Finnkampen engagerar mer än reporäntan

  Stefan Ingves Vad är det som får Riksbanken att hålla fast vid sin bedömning att reporäntan endast kommer att höjas med 1 procentenhet under de närmaste tre åren?

 • Ingves oroad över hushållens skulder

  Stefan Ingves Svenska hushålls skuldsättning fortsätter att skapa oro och bostadsmarknaden i Sverige ser inte bra ut, konstaterar riksbankschef Stefan Ingves i en intervju med Dagens Nyheter.

 • Ingves kör ända in i kaklet

  Stefan Ingves Riksbanken överraskade med ett mjukt räntebesked. När många analytiker trodde att man skulle meddela att köpen av statsobligationer snart skulle avslutas valde Riksbanken istället att utöka köpen.

 • Riksbanken lämnar räntan oförändrad

  Stefan Ingves Reporäntan lämnas oförändrad på -0,50 procent. Enligt Riksbanken är det mer sannolikt att räntan sänks än att den höjs den närmaste tiden.

 • Räntan lämnas oförändrad på -0,5 procent

  Stefan Ingves Reporäntan lämnas oförändrad på historiskt låga -0,50 procent. Det meddelade Riksbanken på onsdagsförmiddagen.

 • Vad ska Riksbanken göra?

  Stefan Ingves Ställer man samma fråga till femtio ekonomer finns risken att man får femtio olika svar, eller i alla fall femtio olika nyanser av ett svar.

 • Räntan oförändrad

  Stefan Ingves Riksbanken meddelar i sitt andra räntebeslut för året att räntan lämnas oförändrad på -0,50 procent. Direktionen meddelar också att man har fortsatt hög beredskap att göra penningpolitiken ännu mer expansiv om så skulle behövas, även mellan de ordinarie penningpolitiska mötena.

 • ”Världen ser annorlunda ut” – Ingves om räntebeskedet

  Stefan Ingves Riksbanken sänker reporäntan med ytterligare 15 baspunkter och nu ligger den på -0,5 procent. En sänkning som av vissa var väntad men verkar ha tagit andra på sängen, åtminstone storleken på sänkningen. Se en intervju med Riksbankschef Stefan Ingves här.

 • “För sent att stävja kraftig nedgång”

  Stefan Ingves ”Det är för sent att stävja en kraftig nedgång på bostadsmarknaden. Åtgärder bör istället inriktas på att minska effekterna för svensk ekonomi. Då hamnar lånens löptid och bankernas balansräkningar i fokus”. Det tycker Peter Malmqvist, finansanalytiker, på DN Debatt.

 • “Rimligt beslut av Riksbanken”

  Stefan Ingves Riksbanksdirektionens beslut att inte röra reporäntan eller utöka sina kvantitativa lättnader måste nog ses som relativt väntat och rimligt. Eller ja, väntat av vissa, oväntat av andra, bland dem det kollektiv som kallas räntemarknaden.

 • Efterlyser ökat utbud på bostäder

  Stefan Ingves Utbudet av bostäder behöver öka då ojämvikten på bostadsmarknaden är inte bra för svensk ekonomi i längden. Det säger riksbankschefen Stefan Ingves. På Riksbankens presskonferens på tisdagsförmiddagen ägnade han mest tid åt att kommentera bankens räntebeslut men kommenterade även i korta ord hushållens skuldsättning och situationen på bostadsmarknaden.

 • Europa behöver anamma Sveriges synsätt på banksystemet

  Stefan Ingves Fastighetsnytt har talat med den brittisk-amerikanske ekonomen Simon Johnson.

 • Deflationsbekymren tilltar

  Stefan Ingves Den tilltagande deflationen måste vara ett huvudbry och bekymmer för Stefan Ingves och de övriga i Riksbankens direktion.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived