Posts Tagged ‘Statens Fastighetsverk’

 • Nya enheten: “SFV ska utveckla byggherreansvaret”

  Statens Fastighetsverk För två veckor sedan etablerades en ny enhet på Statens fastighetsverk, SFV, som heter Projektutveckling. “Vi ska utveckla byggherreansvaret”, säger Torun Hammar, tillförordnad enhetschef Projektutveckling, till Fastighetsnytt. 

 • Fastighetsverket klar med miljonrenovering i Paris

  Statens Fastighetsverk Sex historiska gästlägenheter i 1500-talsbyggnaden Hotel de Marle har renoverats och fyllts med svensk design och hantverk. Nu ställs de ut för allmänheten.

 • AIX-arkitekt blir husarkitekt på KB

  Statens Fastighetsverk Statens Fastighetsverk har utsett Anders Rosenberg från AIX Arkitekter till ny husarkitekt och generalkonsult för Kungliga biblioteket i Stockholm. 

 • Forsen i ramavtal med SFV

  Statens Fastighetsverk Forsen har tecknat ett ramavtal med Statens Fastighetsverk. Uppdraget gäller projektledningstjänster kring underhållsprojekt, restaureringar och nybyggnadsprojekt. 

 • Säljer till staten för halv miljard

  Statens Fastighetsverk Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Regeringen vill inrätta en riksarkitekt

  Statens Fastighetsverk På torsdagen presenterade regeringen sin proposition för politik för gestaltad livsmiljö, där man föreslår att ett nytt politiskt mål för arkitektur, form och designpolitik införs.

 • Rapport pekar ut brister hos SFV

  Statens Fastighetsverk Statens Fastighetverks korruptionsförebyggande arbete har haft stora brister. Det visar Statskontorets rapport som utrett verket efter skandalen förra året.

 • Statens Fastighetsverks GD får sparken

  Statens Fastighetsverk Björn Andersson, generaldirektör på Statens Fastighetsverk, får sparken. Anledningen är att han sedan tidigare är misstänkt för den korruptionshärva som avslöjades av TV4:s Kalla Fakta.

 • Låg hyra i fel sammanhang

  Statens Fastighetsverk Flera personer i ledningen för Statens Fastighetsverk undersöks för trolöshet mot huvudman och korruption. En av nyckelpersonerna på verket har kunnat bo med mycket låg hyra. Att Fastighetsverket skulle ha låga hyror kommer som en överraskning för många. Tvärtom tillämpar verket marknadshyror. Det har hårt drabbat en rad verksamheter som ligger i centrala fastigheter.

 • Ny GD för SFV efter misstänkt korruption

  Statens Fastighetsverk Marja-Leena Pilvesmaa blir vikarierande generaldirektör för Statens fastighetsverk då Björn Andersson tvingas till timeout efter att Kalla Fakta avslöjat en misstänkt korruptionshärva kring verkets tidigare GD.

 • Detaljplanen för Nobel Center överklagas

  Statens Fastighetsverk Den omstridda detaljplanen för Nobel Center på Blaiseholmen klubbades i slutet av april. Efter en knapp månad har planen överklagats av tre instanser, bland annat Statens Fastighetsverk.

 • SFV hyr hos Slussgården

  Statens Fastighetsverk Slussgården har tecknat ett femårigt hyresavtal med Statens fastighetsverk (SFV).

 • Köper två anstalter av SFV

  Statens Fastighetsverk Specialfastigheter förvärvar två kriminalvårdsanstalter av Statens Fastighetsverk för 94,5 miljoner kronor. Fastigheterna, Svartsjö och Färingsö ligger på Ekerö väster om Stockholm och är fullt uthyrda till Kriminalvården.

 • Kulturhuset flyttar in i fängelse

  Statens Fastighetsverk Gävle cellfängelse, sedan många år Sveriges Fängelsemuseum, får sällskap av ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Föreningen Kulturum, Gävles Unga och föreningen IDKA. Tillsammans startar dessa kulturföreningar Kulturhuset Gävle.

 • Försäkringskassan blir studentbostäder

  Statens Fastighetsverk Före detta Försäkringskassan i Visby säljs av Statens fastighetsverk till KåCu fastigheter som kommer att till del bygga om fastigheterna till studentbostäder. Innan ombyggnaden sätter igång hösten 2015 kommer marken, i vilken det finns miljögifter, att saneras.

 • Ny generaldirektör för Statens fastighetsverk

  Statens Fastighetsverk Regeringen har utsett Björn Anderson till ny generaldirektör för Statens fastighetsverk (SFV).

 • Skanska renoverar Nationalmuseum

  Statens Fastighetsverk Statens Fastighetsverk har anlitat Skanska för renovering och ombyggnad av Nationalmuseum i Stockholm. Ordern är värd cirka 700 miljoner kronor och arbetet ska vara färdigt i juni 2017.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived