Posts Tagged ‘Söderstaden’

 • Fabege miljardsäljer Tre:s huvudkontor

  Söderstaden Fabege säljer kontorshuset Pelaren 1 i Söderstaden, Stockholm, till KPA Pension. Prislappen för det nybyggda huset landar på 1 608 miljoner kronor. 

 • Godkänner Atrium Ljungbergs jätteaffär

  Söderstaden Fastighetskontoret, Exploateringskontoret och S:t Eriks Markutveckling AB föreslår att respektive nämnd godkänner Atrium Ljungbergs satsning i blivande Söderstaden.

 • Planpriset till White och Stockholms stad

  Söderstaden White Arkitekter och Stockholms stad tilldelades Planpriset under svenska Arkitektgalan för projektet Södra Skanstull – “för sitt bidrag till en levande stadsmiljö”. 

 • Klart: De får bygga på gamla Söderstadion

  Söderstaden Nu står det klart att ett konsortium med Wallenstam, Åke Sundvall och Castellum blir det som får bygga på marken vid före detta Söderstadion.

 • Fem konsortier närmare bygge på Söderstadion

  Söderstaden Stockholms stad har utsett fem konsortier som vinnare i den första delen av markanvisningstävlingen för byggrätter på fastigheten Arenan 9, där Söderstadion tidigare låg och Hovet fortfarande ligger.

 • Från slakt till levande stadsdel

  Söderstaden Slakthusområdet stod klart 1912 som ett sätt för staden att få ordning över den slakteriverksamhet som okontrollerat växt fram i Stockholm. Nu ska området omvandlas till en ny stadsdel med 4 000 bostäder, tunnelbana och 10 000 arbetsplatser. Fastighetsnytt träffade Patrik Dahlin, Stockholms stads Projektledare för Slakthusområdet.

 • Grönt ljus för nya Slakthusområdet

  Söderstaden På stadsbyggnadsnämndens senaste möte godkändes programmet för utvecklingen i Slakthusområdet i södra Stockholm. Över 4 000 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser ska byggas.

 • Fabege anlitar Zengun i söder

  Söderstaden Fabege väljer byggbolaget Zengun som totalentreprenör för nybygget av kvarteret Pelaren i blivande Söderstaden i Stockholm. Nybygget är stadsdelens första, och kommer att bli 3:s nya huvudkontor.

 • De ritar Fabeges nya projekt

  Söderstaden Som Fastighetsnytt tidigare skrivit ska Fabege bygga 3:s nya huvudkontor i Söderstaden i Stockholm. Nu står det klart att det blir arkitektkontoret Studio Stockholm som ritar det knappt 15 000 kvadratmeter stora kontoret.

 • Bygger 3:s huvudkontor i Söderstaden

  Söderstaden Fabege kommer att bygga en kontorsfastighet om 21 000 kvadratmeter i den framväxande Söderstaden i Stockholm. Telekombolaget 3 kommer att hyra knappt 70 procent som sitt huvudkontor. Totalt investerar Fabege 800 miljoner kronor i projektet.

 • Vill riva Hovet och renovera Globen

  Söderstaden Stockholm Globe Arenas fastighetsbolag ska tillsammans med olika förvaltningar inom Stockholms stad utreda utvecklingen av arenaområdet. Ett alternativ är att riva Hovet och bygga bostäder på platsen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived