Posts Tagged ‘Socialdemokraterna’

 • Burell (S) om comebacken som arkitekt: “Jag ska starta egen låda”

  Socialdemokraterna Han lämnar yrkespolitiken och går återupptar sin karriär som arkitekt – innan det blir för sent. ”Jag har varit orolig för att bli helt out of date”, säger Olle Burell till Fastighetsnytt.

 • Västlänken splittrar politiken före valet

  Socialdemokraterna Det kontroversiella tunnelbygget rör fortsatt upp känslorna i Göteborg. Alliansen och de rödgröna vill inte stoppa bygget. Samtidigt ökar stödet för de tre partier som vill stoppa Västlänken, enligt en lokal opinionsmätning.

 • Ett vaksamt öga på bomarknaden

  Socialdemokraterna En central del i bostadsmarknadens utveckling är finanspolitikens inriktning. ”Nja” var svaret på frågan om skattesystemet bör ses över när finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Elisabeth Svantesson möttes i en debatt under Almedalsveckan.

 • “Socialdemokraterna missar löfte”

  Socialdemokraterna Nya siffror från Stadsbyggnadsnämnden visar att handläggningstiden av detaljplaner blivit nästan ett halvår längre sedan förra valet.

 • Politiskt ordbråk om Slussen

  Socialdemokraterna På onsdagen presenterade Stockholms stad oväntat en nyhet om gestaltningen av Slussen med tillhörande byggnad på Södermalms torg. Nu följer omedelbar kritik mot förslaget.

 • S vill se en ny social bostadspolitik

  Socialdemokraterna Socialdemokraterna tillsätter en ny grupp av experter från byggbranschen som ska ta fram en ny, social bostadspolitik. Ordförande för gruppen är Veidekkes Lennart Weiss.

 • #bopol: partierna om marknadshyror

  Socialdemokraterna I den bostadspolitiska debatten kan det ibland vara svårt att orientera sig bland frågor, åsikter och rapporten. I ett försök att råda bot på förvirringen kommer Fastighetsnytt i en serie artiklar fråga riksdagspartiernas bostadspolitiska personer var de står i olika frågor. I dag har turen kommit till marknadshyrornas vara eller icke-varande.

 • KSO i Botkyrka lämnar för nytt uppdrag

  Socialdemokraterna Katarina Berggren (S), lämnar efter elva år sitt uppdrag som gruppledare för Socialdemokraterna i Botkyrka och som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun. Nytt uppdrag blir som biträdande partisekreterare under Carin Jämtin.

 • Torleif Falk byggeneral i Stockholm

  Socialdemokraterna Finansborgarrådet Karin Wanngård har presenterat en ny organisation för att nå målet om 40 000 bostäder till 2020 samt en byggeneral, Torleif Falk, som ska leda och samordna arbetet.

 • 3 miljarder till nya bostäder

  Socialdemokraterna Socialdemokraterna föreslår att SBAB lånar ut kapital för nybyggnation. Pengarna ska gå till allmännytta, byggföretag och kommuner för nybyggnation, både hyresrätter och bostadsrätter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived