Posts Tagged ‘Social hållbarhet’

 • Från Ullevi till kåkstäder – Serneke skänker matchtröjorna

  Social hållbarhet Serneke är från och med 2019 IFK Göteborgs största partner. Nu skänks lagets gamla matchkläder till sydafrikanska kåkstäder.  

 • Byggstart för Hisingens svar på SoFo: SoHå

  Social hållbarhet ”Det är en unikt kvarter som innehåller en mix av alla boendeformer som finns och många gemensamma utrymmen”, säger Anna Henriksson, vd på Sverigehuset.

 • FN-rapportör: De skor sig på andras olycka

  Social hållbarhet Fastigheter är världens största marknad och internationella riskkapitalbolag reser jorden runt för att leta efter utmätta hem. Nu uppmanar FN:s rapportör svenska staten att leva upp till konventionen om mänskliga rättigheter och återta kontrollen över bostadsmarknaden. Ett av bolagen, Blackstone, slår dock ifrån sig kritiken. 

 • Antalet hemlösa ökar kraftigt

  Social hållbarhet Mitt i den största byggboomen sedan 70-talet växer antalet hemlösa i Sverige, enligt en färsk kartläggning. ”Det behövs bostäder med hyror folk har råd att betala”, säger Socialstyrelsens utredare, Christina Högblom.

 • Ny hållbarhetschef på Riksbyggen

  Social hållbarhet Therese Berg, tidigare strateg för social hållbarhet på Riksbyggen, axlar nu rollen som hållbarhetschef efter Charlotta Szczepanowski.

 • Större fokus på hållbart boende

  Social hållbarhet Textstorlek + – Dela med andra Tweet MAILA PRINTA PDF TAGGARSocial hållbarhet Stena Fastigheter Stena Fastigheter äger och förvaltar totalt 24 300 bostäder och 3 500 lokaler i Göteborg, Malmö och Stockholm samt Lund, Lomma, Landskrona och Uppsala. För ett år sedan började företaget även bygga bostadsrätter i hopp om att skapa mer dynamik och

  Fotboll ska vända förlust till vinst

  Social hållbarhet Förra veckan arrangerade Stena Fastigheter för andra året i rad en fotbollsturnering och passade mellan matcherna på att lära unga mer om sophantering.

 • Offentlig upphandling med sociala krav kan ge bra resultat

  Social hållbarhet När ett uttryck blir mode finns risken att det som det betecknar snabbt tunnas ut. Idag använder många företag i samhällsbyggnadssektorn, och offentliga aktörer, social hållbarhet i sin kommunikation. I samband med Business Arenas partnerträff den 20 maj fanns en panel på plats för att diskutera hur mycket substans det finns bakom orden.

 • Från miljöchef till hållbarhetschef

  Social hållbarhet Al Gore satte fokus på klimatet med dokumentärfilmen ”En obekväm sanning” och de miljöansvariga på företagen fick lämna källaren och komma in i finrummen, i vissa fall även in i ledningsgruppen.

 • Hög tid att involvera stadsbor i en hållbar utveckling

  Social hållbarhet “De sociala perspektiven har först under senare år förts in i diskussionen, trots att människors beslut och beteenden är avgörande för socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar utveckling,” skriver Anna-Lisa Lindén, professor i sociologi.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived