Posts Tagged ‘Slakthusområdet’

 • Åke Sundvall bygger 100 bostäder

  Slakthusområdet Åke Sundvall tilldelas en markanvisning för 100 lägenheter i den sista delen i den första etappen i utbyggnaden av Slakthusområdet.

 • Uppdrag för Scheiwiller Svensson i Slakthusområdet

  Slakthusområdet Scheiwiller Svensson har fått i uppdrag att ansvara för detaljplanearbetet kring de gamla boskapshallarna i Slakthusområdet i södra Stockholm – som ska genomgå en enorm förändring de kommande åren. 

 • Atrium Ljungberg board ratifies SEK 8 billion investment

  Slakthusområdet The board of Atrium Ljungberg has decided to follow through on the letter of intent signed with the City of Stockholm in August. Thus the property company acquires the existing properties and land allocations in the Stockholm meatpacking district, Slakthusområdet, in the southern parts of the city.

 • AL tecknar avtal för Slakthusområdet

  Slakthusområdet Atrium Ljungbergs styrelse har beslutat att teckna avtal med Stockholms stad rörande förvärv av befintliga fastigheter samt markanvisningar i Slakthusområdet, i södra Stockholm. Avtalet baseras på den avsiktsförklaring tecknades i augusti 2018. 

 • River för 733 miljoner i Slakthusområdet

  Slakthusområdet Exploateringsnämnden i Stockholm godkänner att man river byggnader i Slakthusområdet till en kostnad på 733 miljoner kronor.

 • Utvecklar Slakthusområdet i Göteborg

  Slakthusområdet Higab fortsätter utvecklingen av Slakthusområdet till en ny stadsdel i Göteborg. Bolaget har inlett samarbete med arkitektbyrån Tovatt Architects & Planners, som i sin tur arbetar med göteborgsbaserade Dreem Arkitekter. 

 • Godkänner Atrium Ljungbergs jätteaffär

  Slakthusområdet Fastighetskontoret, Exploateringskontoret och S:t Eriks Markutveckling AB föreslår att respektive nämnd godkänner Atrium Ljungbergs satsning i blivande Söderstaden.

 • Investerar 8 miljarder i Slakthusområdet

  Slakthusområdet Atrium Ljungberg har tecknat en avsiktsförklaring med Stockholms stad om att dels förvärva befintliga fastigheter, dels avtal om markanvisningar i Slakthusområdet söder om Stockholms city. Totalt rör det sig om 200 000 kvadratmeter BTA. 

 • AL förvärvar i Slakthusområdet

  Slakthusområdet Atrium Ljungberg har förvärvat fastigheten Kylfacket 3 i Slakthusområdet i Stockholm. Fastigheten omfattar runt 4500 kvadratmeter och köpeskillingen uppgår till 150 miljoner kronor. Säljare är privatpersoner. 

 • Nytt liv i gammalt industriområde

  Slakthusområdet Planerna på att bygga en helt ny stadsdel söder om Stockholm har kommit ett steg längre och majoriteten ger grönt ljus för att påbörja arbetet 2019–2020. Nästa vecka fattas det sista markanvisningsbeslutet för första etappen.

 • Från slakt till levande stadsdel

  Slakthusområdet Slakthusområdet stod klart 1912 som ett sätt för staden att få ordning över den slakteriverksamhet som okontrollerat växt fram i Stockholm. Nu ska området omvandlas till en ny stadsdel med 4 000 bostäder, tunnelbana och 10 000 arbetsplatser. Fastighetsnytt träffade Patrik Dahlin, Stockholms stads Projektledare för Slakthusområdet.

 • Grönt ljus för nya Slakthusområdet

  Slakthusområdet På stadsbyggnadsnämndens senaste möte godkändes programmet för utvecklingen i Slakthusområdet i södra Stockholm. Över 4 000 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser ska byggas.

 • Planerar nytt livsmedelscentrum i Farsta

  Slakthusområdet Fastighetsnämnden i Stockholm får fortsätta med planerna för ett nytt livsmedelscentrum i Larsboda industriområde i södra Stockholm. Hit ska de verksamheter som idag huserar i Slakthusområdet flytta.

 • Stockholm får eget Meatpacking District

  Slakthusområdet Stockholms stad har nu presenterat programförslaget för Slakthusområdet något söder om centrala staden. Vid Globen och Tele2 Arena ska en ny stadsdel med upp till 4 000 nya bostäder växa fram.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived