Posts Tagged ‘Slakthusområdet’

 • AL förvärvar i Slakthusområdet

  Slakthusområdet Atrium Ljungberg har förvärvat fastigheten Kylfacket 3 i Slakthusområdet i Stockholm. Fastigheten omfattar runt 4500 kvadratmeter och köpeskillingen uppgår till 150 miljoner kronor. Säljare är privatpersoner. 

 • Nytt liv i gammalt industriområde

  Slakthusområdet Planerna på att bygga en helt ny stadsdel söder om Stockholm har kommit ett steg längre och majoriteten ger grönt ljus för att påbörja arbetet 2019–2020. Nästa vecka fattas det sista markanvisningsbeslutet för första etappen.

 • Från slakt till levande stadsdel

  Slakthusområdet Slakthusområdet stod klart 1912 som ett sätt för staden att få ordning över den slakteriverksamhet som okontrollerat växt fram i Stockholm. Nu ska området omvandlas till en ny stadsdel med 4 000 bostäder, tunnelbana och 10 000 arbetsplatser. Fastighetsnytt träffade Patrik Dahlin, Stockholms stads Projektledare för Slakthusområdet.

 • Grönt ljus för nya Slakthusområdet

  Slakthusområdet På stadsbyggnadsnämndens senaste möte godkändes programmet för utvecklingen i Slakthusområdet i södra Stockholm. Över 4 000 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser ska byggas.

 • Planerar nytt livsmedelscentrum i Farsta

  Slakthusområdet Fastighetsnämnden i Stockholm får fortsätta med planerna för ett nytt livsmedelscentrum i Larsboda industriområde i södra Stockholm. Hit ska de verksamheter som idag huserar i Slakthusområdet flytta.

 • Stockholm får eget Meatpacking District

  Slakthusområdet Stockholms stad har nu presenterat programförslaget för Slakthusområdet något söder om centrala staden. Vid Globen och Tele2 Arena ska en ny stadsdel med upp till 4 000 nya bostäder växa fram.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived