Posts Tagged ‘Skanska’

 • Nytt vårdboende i Tierp

  Skanska Projektengagemangs arkitektföretag Tema har, i samarbete med Skanska och Ambea, vunnit en markanvisningstävling avseende ett nytt vårdboende i Triangelparken, i Tierp. 

 • Säljer för en miljard i Malmö

  Skanska Skanska säljer kontorsfastigheten STUDIO, belägen på Universitetsholmen i Malmö. Köpeskillingen uppgår till runt 1 miljard kronor och köpare är Kungsleden. 

 • Investerar 580 miljoner i kontorsprojekt i Oslo

  Skanska Skanska kommer investera drygt 580 miljoner svenska kronor i det nya kontorsprojektet Parallell, belägen i Oslo. Fastigheten innehar en total uthyrningsbar yta om 19 500 kvadratmeter. 

 • Hyr ut till Delphi i Malmö

  Skanska Skanska hyr ut kontorslokal i den nya fastigheten Epic, i Malmö. Ny hyresgäst blir advokatfirman Delphi. 

 • Förvärvar byggrätter i Göteborg

  Skanska Skanska har tecknat avtal med Platzer Fastigheter, Ytterbygg och Vilhelmsson & Carlsson rörande förvärv av byggrätter i Södra Änggården i Göteborg. Byggrätterna består av tre kvarter med totalt 325 lägenheter och ett fastighetsvärdet som uppgår till drygt 290 miljoner kronor. 

 • Samverkansavtal för Riksbyggen

  Skanska Riksbyggen har tecknat ett samverkansavtal med Skanska rörande nyproduktionen av bostäder i Uppsala, Umeå och Luleå.

 • Stärker greppet om Skanska

  Skanska Lundbergssfären har via två stora transaktioner daterade 23 och 26 februari stärkt sitt grepp om Skanska där man redan är huvudägare, via sina två maktbolag Industrivärden och Lundbergsföretagen.

 • Skanska bygger i Västra Hamnen

  Skanska Malmö stads tekniska nämnd klubbade på tisdagen igenom försäljningen av en fastighet i Västra Hamnen för över 29 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

 • Skanska bygger gymnasieskola i Lund

  Skanska Skanska har tecknat ett samarbetsavtal med Lundafastigheter om uppförandet av en ny gymnasieskola i Lund. Hedda Anderssongymnasiet ska stå färdig till sommaren 2023 och då kunna rymma runt 2200 elever.

 • Hur tar branschen tillvara #metoo?

  Skanska Rörelsen kring #metoo har spridit sig över hela världen – inte minst till Sverige där kvinnor inom många olika yrkesgrupper vittnar om allt från manliga härskartekniker till grova sexuella kränkningar. Hur tar fastighetsbranschen vrålet vidare för att det inte ska stanna där?

 • Balder köper hotell av Skanska

  Skanska Balder förvärvar hotellprojektet Gradianten i Jönköping av Skanska. Den 18 våningar höga byggnaden förvärvas för 430 miljoner kronor. 

 • Lundberg ökar i Skanska

  Skanska Lundbergsföretagen har i tre olika avslut daterade 5 februar, 6 februari och 7 februari köpt 1,5 miljoner aktier i Skanska där Fredrik Lundberg är den i särklass störste ägaren.

 • Skanska bokslutskommuniké 2017

  Skanska Januari−december 2017 (jämfört med januari-december 2016) Sammanfattning, enligt segmentsredovisning Intäkterna ökade med 6 procent och uppgick till 160,8 (151,3) miljarder kronor, inga valutaeffekter. Rörelseresultatet minskade med 33 procent och uppgick till 5,5 (8,2) miljarder kronor, inga valutaeffekter. Resultatet per aktie minskade med 24 procent till 12,01 (15,89) kronor. Styrelsen föreslår en utdelning om 8,25 (8,25)

  Kungsleden förvärvar för en miljard

  Skanska Kungsleden utökar sin portfölj med två nybyggda kontorsfastigheter och en fastighet med tillhörande parkeringsgarage i området Södra Centrum, i Göteborg. Köpeskillingen uppgår till runt 1 miljard kronor. Säljare är Skanska.

 • Täby Parks första detaljplan antagen

  Skanska Den första detaljplanen har nu antagits för det gamla galoppfältet i Täby, blivande Täby park. Skanska och JM, som varit med i projektet från början, betalar därmed en tilläggsköpeskilling på totalt 500 miljoner kronor.

 • Bygger bostäder för 250 miljoner

  Skanska På uppdrag av Familjebostäder kommer Skanska uppföra fyra flerbostadshus i Hägerstensåsen, i sydvästra Stockholm. Byggnaderna ger plats åt totalt 99 hyreslägenheter, där 33 hyrs ut som kollektivboende. Ordervärdet landar på 250 miljoner kronor.

 • Katarina Grönwalls efterträdare utsedd

  Skanska Skanska har utsett Karolina Cederhage som ny kommunikationsdirektör. Hon efterträder Katarina Grönwall som går till Handelsbanken. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived