Posts Tagged ‘Sara Haasmark’

 • Information behöver vara tidig, tydlig och konkret

  Sara Haasmark Måndagen den 12 oktober bjöd Statsminister Stefan Löfven in till konferens. Under parollen Sverige Tillsammans skulle 800 deltagare från kommuner, myndigheter, företag, fackförbund och organisationer bidra till att förbättra mottagandet av flyktingar. Men ändå saknades konkreta fakta med uppgifter och information om vad som behövs i olika skeden.

 • Ta in experter och kommuninvånare i ett tidigare skede

  Sara Haasmark År 2050 beräknas Uppsala kommun ha ökat med omkring 135 000 invånare. Det är en stor ökning och Uppsala kommun presenterade därför nyligen sin reviderade översiktsplan som nu ska ut på samråd i två månader och sedan ut på remiss. Och visst låter det bra att Uppsalas invånare får två månader att tycka till och att intressenter och experter sedan får svara på remissen. Men det är skillnad på att tycka till om ett nästan färdigt förslag och att få vara med från början.

 • Trygghet är viktigast – allt annat är sekundärt

  Sara Haasmark Vid avsaknad av trygghet ändrar vi vårt beteende; vi undviker att gå ut, att ses och att bry oss om varandra.

 • Sara Haasmark ny vd i Samhällsbyggarna

  Sara Haasmark Sara Haasmark har anställts som ny vd för Samhällsbyggarna. Hon kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef för Fastighetsägarna Stockholm.

 • Klimatanpassning behöver prioriteras

  Sara Haasmark I Sverige skulle kommunerna kunna vara nyckelaktörer i det pågående arbetet mot en ökad klimatanpassning. Så är det inte idag.

 • Var sitter jämställdheten egentligen?

  Sara Haasmark Ibland hör jag uttalanden från personer om att hen inte gör skillnad på kvinnor och män. Att jämställdheten sitter i hens eller till och med hela företagets dna. Eller dess väggar. Och visst. Det kan mycket väl vara möjligt. Men jag är övertygad att det då måste ha föregåtts av ett gediget arbete. För jämställdhet kommer inte av sig själv.

 • Hur skapar vi hållbara städer?

  Sara Haasmark Vi behöver öka takten. Det är städernas hållbarhet det kommer att handla om. Inflyttningen till städer sker i allt snabbare takt och klimatförändringarna är redan en verklighet att ta hänsyn till.

 • Nudging – det smarta sättet att åstadkomma förändring

  Sara Haasmark Det pratas idag ofta om att det ska vara lätt att göra rätt.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived