Posts Tagged ‘Rosengård’

 • Anvisar mark för Culture Casbah

  Rosengård Rosengård fastigheter har fått en markanvisning för projektet Culture Casbah i Rosengård – ett steg mot förverkligandet av det speciella bygget. Det skriver Sydsvenskan. 

 • Hyr ut till Skatteverket i Rosengård

  Rosengård Trianon har tecknat två nya hyresavtal i Rosengård Centrum. Nya hyresgäster är Skatteverket och BarnmorskeStationen. 

 • Fler bostäder i Rosengård

  Rosengård Detaljplaneringen av runt 90 nya bostäder i Rosengård har påbörjats. Detta efter ett beslut från stadsbyggnadsnämnden.

 • Trianon rekryterar Anna Heide

  Rosengård Fastighets AB Trianon rekryterar Anna Heide som ny affärsutvecklingschef. Hon kommer närmast från MKB Fastighets AB i Malmö, där hon arbetat som CSR-chef och fastighetschef.

 • En bro mellan Rosengård och Malmö

  Rosengård När en grupp företagsledare samt kommunstyrelsens ordförande i Malmö stad satte sig ned på restaurangen Jallatrappan i Rosengård i höstas stod det i det närmaste klart att Culture Casbah, ett av Sveriges mest spektakulära stadsbyggnadsprojekt någonsin skulle bli av. Ambitionen är att bygga ihop en av Malmös mest problemtyngda stadsdelar med övriga staden och projektet har potentialen att ge Rosengård och dess befolkning ett välbehövligt och framförallt välförtjänt lyft.

 • “Kan inte räkna kronor och ören på dag ett”

  Rosengård Stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah i Rosengård, Malmö är ett av vår tids mest omdiskuterade sådana. Projektet har både hyllats och fått skarp kritik. Under Business Arena Göteborg förklarade några av aktörerna varför de vill vara med i projektet.

 • Beslut taget om station Rosengård

  Rosengård Tekniska nämnden i Malmö har fattat beslut om att en ny station byggs i Rosengård längs Kontinentalbanan, ett beslut som i sin tur är viktigt för stadsbyggnadsprojektet Culture Casbah.

 • Ytterligare ett steg för Culture Casbah

  Rosengård Balder, Heimstaden, MKB och Victoria Park bildar ett gemensamt bolag, Rosengård Fastighets AB, som ingått avtal om att från MKB förvärva cirka 1 660 bostadslägenheter i Rosengård. Prislappen uppgår till 1,1 miljarder kronor.

 • MKB gör lägenheter av lokaler

  Rosengård MKB har under de senaste veckorna publicerat upphandlingar gällande lokaler och vindar som utöver ordinarie nyproduktion ska bli till bostäder. Bland annat ska deras eget huvudkontor i Rosengård bli 40 nya lägenheter.

 • Kan fotboll få individ och samhälle att växa?

  Rosengård LdB fusionerades med FC Rosengård, i grunden ett integrationsprojekt med syfte att förändra synen på Rosengård som stadsdel.

 • Samverkan om att bygga Culture Casbah

  Rosengård Fyra fastighetsbolag kommer tillsammans att satsa 500 000 kronor för att utreda förutsättningarna för att förverkliga stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived