Posts Tagged ‘Riksbanken’

 • Londonexperter tror på svensk räntesänkning

  Riksbanken Den Londonbaserade analysfirman Capital Economics räknar med att Riksbanken sänker styrräntan med 25 punkter till minus 0,50 procent i december.

 • Inflationen föll till 1,5 procent i juli

  Riksbanken Inflationen faller något från juni då inflationstakten var 1,7 procent, enligt KPIF. Från juni till juli steg dock KPIF med 0,4 procent, visar nya siffror från SCB.

 • Kommentar: Riksbanken har koll på läget

  Riksbanken Riksbankens beslut att inte röra räntan denna gång var ungefär så väntat som det kan bli, skriver Fastighetsnytts Sverrir Thór i en kommentar.

 • Intet nytt från Riksbanken – lämnar räntan oförändrad

  Riksbanken Riksbanken meddelade på onsdagsmorgonen att man lämnar reporäntan oförändrad på -0,25 procent och håller fast vid sin tidigare prognos om att räntan kommer att höjas mot slutet av året eller i början av 2020.

 • Kommentar: Inflationen är en chimär

  Riksbanken Inflationen uppmättes 2,1 procent i maj och som redan framkommit på Fastighetsnytt var inflationstakten i linje med Riksbankens prognos. Det händer inte varje dag och man skulle kunna undra om detta innebär att banken nu äntligen börjat få kontroll över inflationen. Knappast! Det är snarare ren slump, skriver Sverrir Thór.

 • Inflationen steg i maj

  Riksbanken Inflationstakten steg för andra månaden i rad i maj och nådde för ovanlighetens skull upp till Riksbankens egen prognos.

 • Alectachef: Låt riksdagen ta över penningpolitiken

  Riksbanken Systemet med en oberoende Riksbanken lämpar sig inte för dagens förhållanden och penningpolitiken bör därför skötas från riksdagen. Det säger Hans Sterte, chef för Alectas kapitalförvaltning till Bloomberg.

 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Riksbanken Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Riksbanken Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Riksbanken kan skjuta på räntehöjningar

  Riksbanken Riksbankens väntas i samband med torsdagens besked skjuta nästa höjning på framtiden och även signalera en lägre höjningstakt under kommande år. Samtidigt kan ett besked kring återköp av statsobligationer ge den svaga svenska kronan ytterligare en törn. Det säger bedömare till Fastighetsnytt.

 • Inflationen klart under Riksbankens prognos i mars

  Riksbanken Inflationen landade återigen en bra bit under Riksbankens prognos i mars. Om den trenden skulle hålla i sig så kommer inflationen ligga långt under målet under det andra halvåret då Riksbanken aviserat att nästa höjning ska komma.

 • Ekonomisk ebb sätter centralbankerna på prov

  Riksbanken Det verkar ställt bortom allt tvivel att konjunkturen har toppat och till och med vänt. Vi kan vänta oss en period med lägre ekonomisk aktivitet men tiotusenkronorsfrågan är huruvida det blir en ekonomisk avmattning eller om vi är på väg in i en lågkonjunktur – eller till och med en recession.

 • Lägre inflation i februari

  Riksbanken Inflationstakten var lägre än väntat i februari, och klart under Riksbankens egen prognos. Det visar SCB:s nya siffror. 

 • Riksbanken lämnar räntan oförändrad

  Riksbanken Riksbanken låter räntan ligga kvar på -0,25 procent då inflationsutsikterna inte förändrats nämnvärt sedan i december. Även bedömningen att den första höjningen kommer under det andra halvåret 2019 ligger fast.

 • Marknadsräntor stiger efter Riksbanksbesked

  Riksbanken De korta marknadsräntorna har stigit sedan Riksbanken meddelade sitt beslut att höja reporäntan till -0,25 procent. Tremånaders Stibor-räntan ligger nu på de högsta nivåerna på nästan fyra år.

 • Räntebesked stärker kronan

  Riksbanken Kronan stärks rejält både mot euron och dollarn på torsdagen efter att Riksbanken höjt räntan för första gången på över sju år.

 • Riksbanken höjer räntan till -0,25 procent

  Riksbanken Riksbanken höjer reporäntan med 25 punkter till -0,25 procent på torsdagen, vilket är den första höjningen på över sju år.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived