Posts Tagged ‘Riksbanken’

 • Fastighetsfesten fortsätter på börsen

  Riksbanken Fastighetsaktier har gått bättre än börsen i stort de senaste åren och trenden håller i sig 2019. Under årets nio första månader steg Stockholmsbörsen 19 procent medan fastighetsaktierna skenade iväg hela 43 procent.

 • Per Jansson skeptisk till höjning i år – “Ingen panik”

  Riksbanken Riksbankens senaste prognos att räntan kommer höjas kring årsskiftet. Riksbanksledamoten Per Jansson tycker inte att planen verkar helt vattentät men väljer ändå att inte reservera sig mot ränteprognosen.

 • Sverrir Thór: Riksbanken köper sig tid

  Riksbanken Riksbankens trovärdighet står på spel, skriver Fastighetsnytts Sverrir Thór.

 • Riksbanken rör varken räntan eller prognosen

  Riksbanken Riksbanken sitter som väntat still i båten men upprepar sin prognos om att räntan väntas höjas mot slutet av året eller i början av 2020.

 • Riksbanken väntas skjuta på räntehöjning

  Riksbanken Riksbanken kommer lämna styrräntan oförändrad på torsdag och signalera att nästa räntehöjning senareläggs ett-två kvartal. Det skulle indikera en höjning framåt halvårsskiftet 2020.

 • Londonexperter tror på svensk räntesänkning

  Riksbanken Den Londonbaserade analysfirman Capital Economics räknar med att Riksbanken sänker styrräntan med 25 punkter till minus 0,50 procent i december.

 • Inflationen föll till 1,5 procent i juli

  Riksbanken Inflationen faller något från juni då inflationstakten var 1,7 procent, enligt KPIF. Från juni till juli steg dock KPIF med 0,4 procent, visar nya siffror från SCB.

 • Kommentar: Riksbanken har koll på läget

  Riksbanken Riksbankens beslut att inte röra räntan denna gång var ungefär så väntat som det kan bli, skriver Fastighetsnytts Sverrir Thór i en kommentar.

 • Intet nytt från Riksbanken – lämnar räntan oförändrad

  Riksbanken Riksbanken meddelade på onsdagsmorgonen att man lämnar reporäntan oförändrad på -0,25 procent och håller fast vid sin tidigare prognos om att räntan kommer att höjas mot slutet av året eller i början av 2020.

 • Kommentar: Inflationen är en chimär

  Riksbanken Inflationen uppmättes 2,1 procent i maj och som redan framkommit på Fastighetsnytt var inflationstakten i linje med Riksbankens prognos. Det händer inte varje dag och man skulle kunna undra om detta innebär att banken nu äntligen börjat få kontroll över inflationen. Knappast! Det är snarare ren slump, skriver Sverrir Thór.

 • Inflationen steg i maj

  Riksbanken Inflationstakten steg för andra månaden i rad i maj och nådde för ovanlighetens skull upp till Riksbankens egen prognos.

 • Alectachef: Låt riksdagen ta över penningpolitiken

  Riksbanken Systemet med en oberoende Riksbanken lämpar sig inte för dagens förhållanden och penningpolitiken bör därför skötas från riksdagen. Det säger Hans Sterte, chef för Alectas kapitalförvaltning till Bloomberg.

 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Riksbanken Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Riksbanken Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Riksbanken kan skjuta på räntehöjningar

  Riksbanken Riksbankens väntas i samband med torsdagens besked skjuta nästa höjning på framtiden och även signalera en lägre höjningstakt under kommande år. Samtidigt kan ett besked kring återköp av statsobligationer ge den svaga svenska kronan ytterligare en törn. Det säger bedömare till Fastighetsnytt.

 • Inflationen klart under Riksbankens prognos i mars

  Riksbanken Inflationen landade återigen en bra bit under Riksbankens prognos i mars. Om den trenden skulle hålla i sig så kommer inflationen ligga långt under målet under det andra halvåret då Riksbanken aviserat att nästa höjning ska komma.

 • Ekonomisk ebb sätter centralbankerna på prov

  Riksbanken Det verkar ställt bortom allt tvivel att konjunkturen har toppat och till och med vänt. Vi kan vänta oss en period med lägre ekonomisk aktivitet men tiotusenkronorsfrågan är huruvida det blir en ekonomisk avmattning eller om vi är på väg in i en lågkonjunktur – eller till och med en recession.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived