Posts Tagged ‘Reporäntan’

 • Experterna eniga: Räntan blir oförändrad

  Reporäntan Riksbanken offentliggör på onsdagen sitt första räntebesked för året. Vi är snart inne på det fjärde året med negativ reporänta och får avvakta ytterligare några månader innan Stefan Ingves och hans mannar börjar röra räntan.

 • “Räntan höjs i mitten av 2018”

  Reporäntan Riksbanken lämnar räntan oförändrad på -0,50 procent. Direktionen räknar med att börja höja räntan i “långsam takt” i mitten av 2018. 

 • Reporäntan oförändrad

  Reporäntan Riksbanken lämnar som väntat räntan oförändrad på -0,5 procent och fortsätter med köp av statsobligationer enligt tidigare meddelad plan. Det meddelar banken på tisdagen.

 • Räntan lämnas oförändrad på -0,5 procent

  Reporäntan Reporäntan lämnas oförändrad på historiskt låga -0,50 procent. Det meddelade Riksbanken på onsdagsförmiddagen.

 • Riksbanken lämnar räntan oförändrad

  Reporäntan Riksbanken meddelade på onsdagsförmiddagen att man lämnar reporäntan oförändrad på -0,5 procent och att kommande räntehöjningar fördröjs.

 • Räntan oförändrad

  Reporäntan Riksbanken meddelar i sitt andra räntebeslut för året att räntan lämnas oförändrad på -0,50 procent. Direktionen meddelar också att man har fortsatt hög beredskap att göra penningpolitiken ännu mer expansiv om så skulle behövas, även mellan de ordinarie penningpolitiska mötena.

 • Varnar för höjda räntekostnader

  Reporäntan Räntorna har under flera år legat på lägre nivåer än någonsin tidigare i modern tid. Men Henry Ohlsson, vice riksbankschef, varnar nu för att utlåningsräntorna på sikt kommer att vara tre till fyra gånger högre än idag.

 • ”Världen ser annorlunda ut” – Ingves om räntebeskedet

  Reporäntan Riksbanken sänker reporäntan med ytterligare 15 baspunkter och nu ligger den på -0,5 procent. En sänkning som av vissa var väntad men verkar ha tagit andra på sängen, åtminstone storleken på sänkningen. Se en intervju med Riksbankschef Stefan Ingves här.

 • Reporäntan ändras inte

  Reporäntan Riksbankens direktion har valt att inte röra reporäntan som därmed blir -0,35 procent tills vidare. Vidare har man kommit fram till att stödköpen av statsobligationer ska fortsätta under första halvåret 2016 i enlighet med det beslut som togs i oktober.

 • Riksbanken lämnar räntan oförändrad

  Reporäntan På onsdagsmorgonen lämnade Riksbanken sitt reporäntebeslut. De beslutar att lämna räntan oförändrad på -0,35 procent. Samtidigt utökas köpen av statsobligationer mer ytterligare 65 miljarder kronor.

 • “Rimligt beslut av Riksbanken”

  Reporäntan Riksbanksdirektionens beslut att inte röra reporäntan eller utöka sina kvantitativa lättnader måste nog ses som relativt väntat och rimligt. Eller ja, väntat av vissa, oväntat av andra, bland dem det kollektiv som kallas räntemarknaden.

 • Lämnar reporäntan oförändrad

  Reporäntan Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på -0,35 procent, men flaggar samtidigt för att den kan komma att sänkas ytterligare. “Även om osäkerheten i omvärlden är fortsatt stor är konjunktur- och inflationsutsikterna i stort sett oförändrade sedan det penningpolitiska beslutet i juli” skriver Riksbanken.

 • Riksbanken sänker räntan till -0,35 procent

  Reporäntan Reporäntan sänks med ytterligare 0,10 procentenheter till -0,35 procent. Det meddelade Riksbanken på torsdagsmorgonen. “Uppenbarligen passar Riksbanken på att utnyttja läget för att överraska marknaden”, säger Tomas Ernhagen, chefsekonom på Fastighetsägarna.

 • Riksbanken sänker räntan och öppnar för utlån till företag

  Reporäntan Analytikerna på Swedbank och Royal Bank of Scotland fick delvis rätt när de förutspådde att Riksbanken skulle sänka räntan redan nu på onsdagen. De hade dock inte rätt om sänkningens storlek, riksbanksdirektionen valde att sänka reporäntan med 15 punkter till -0,25 procent medan analytikerna hade förutspått en 10 punkters sänkning.

 • Riksbanken sänker räntan

  Reporäntan Riksbankens direktion har valt att sänka reporäntan med 25 baspunkter till 0,75 procent. I ett pressmeddelande skriver man att även om konjunkturen har utvecklats enligt Riksbankens prognos så har inflationen blivit oväntat låg och att inflationstrycket bedöms bli lägre än man bedömt vid senaste räntebeslutet som ägde rum i oktober.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived