Posts Tagged ‘reporänta’

 • Marknadsräntor stiger efter Riksbanksbesked

  reporänta De korta marknadsräntorna har stigit sedan Riksbanken meddelade sitt beslut att höja reporäntan till -0,25 procent. Tremånaders Stibor-räntan ligger nu på de högsta nivåerna på nästan fyra år.

 • Blir det någon räntehöjning i år?

  reporänta Möjligtvis höjer man räntan nu för att kunna säga att ”vi gjort det vi sa” men det känns inte som att det går. Om det innebär att Riksbanken missat tåget vet jag inte, enligt mig var tåget aldrig ens inne på stationen.

 • Räntan ligger kvar – KPIF ny målvariabel

  reporänta Som väntat valde Riksbankens direktion att inte röra reporäntan och den ligger med andra ord oförändrad på -0,5 procent tills vidare.

 • Räntan oförändrad på -0,50 procent

  reporänta Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på -0,50 procent. Samtidigt utökas köpen av statsobligationer med 15 miljarder kronor under andra hälften av 2017. Först under mitten av nästa år förväntas räntan höjas.

 • Räntebesked att vänta – oförändrad ränta mest sannolikt

  reporänta På torsdagen offentliggör Riksbanken resultatet av sitt penningpolitiska möte som hålls idag. Som Fastighetsnytt har rapporterat har inflationen börjat stiga en aning och i mars låg inflationstakten på 0,8 procent och KPIF-inflationen på 1,5 procent.

 • Korta räntan fallit med 13 procent på en vecka

  reporänta Onsdagen 26 augusti noterades tremånaders Stiborräntan för första gången någonsin under -0,3 procent. Närmare bestämt hamnade den på -0,302 procent för att dagen efter sjunka ännu mer, till -0,306 procent. På fredagen noterades Stibor 3M sedan till -0,315 vilket är det lägsta någonsin. Därmed har Stibor 3M-räntan fallit med 13 procent på en vecka.

 • Reporäntan kan sänkas ytterligare på onsdagen

  reporänta Riksbanken kan komma att sänka reporäntan med ytterligare 0,1 procentenheter när riksbanksdirektionen sammanträder på onsdagen för att diskutera bankens investeringspolicy. Vidare kan man komma att utöka köpen av statsobligationer.

 • Reporäntan sänks och obligationsköp inleds

  reporänta Riksbankens direktion bestämde på sitt styrräntemöte på onsdagen att sänka reporäntan med ytterligare 0,1 procentenhet. Det innebär att Sverige för första gången har en negativ styrränta och fram till nästa räntamöte, 29 april, kommer Sverige att ha en reporänta på -0,1 procent.

 • Riksbanken spelar ut sista ränteesset

  reporänta Riksbankens direktion har sänkt reporäntan med 0,5 procentenheter till 0,25 procent. Marknaden väntade sig en sänkning men att den skulle bli så stor var det nog inte många som väntade sig, konsensusprognoserna låg på att räntan skulle sänkas med 0,25 procentenheter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived