Posts Tagged ‘Reinhold Lennebo’

 • Kritiken växer mot butikshyrorna

  Reinhold Lennebo Clas Ohlson och Ur & Penn stämmer in på kritiken mot fastighetsägare om höjda hyror trots minskade kundströmmar. “Det är viktigt att fastighetsägarna tar frågan på allvar”, säger Reinhold Lennebo, vd för Fastighetsägarna. 

 • Tydligare inbromsning att vänta 2019?

  Reinhold Lennebo Helgerna är över och ett nytt år ligger framför oss – ett år som både en och annan har uttryck oro inför med en inbromsande byggtakt, en annalkande lågkonjunktur och ett politiskt osäkert läge. Vi har frågat fem branschrepresentanter: hur var året och vilka utmaningar väntar 2019? 

 • Eventuellt överens om trepartssamtal

  Reinhold Lennebo SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om inriktningen för arbetet i de trepartssamtal som initierades i somras. Men avtalen är inte undertecknade ännu.

 • Höjt tonläge på hyresmarknaden

  Reinhold Lennebo Inom kort inleds hyresförhandlingar för 2019. Redan nu har den sedvanliga debatten dragit igång när Fastighetsägarna och SABO går ut med ett yrkande på 3-4 procents hyreshöjning – “omotiverat” enligt HGF. 

 • Saveros ny ordförande i SGBC

  Reinhold Lennebo Under Sweden Green Building Councils årsstämma valdes Jeanette Saveros till ny styrelseordförande. Hon tar därmed över efter Reinhold Lennebo som varit ordförande sedan 2016.

 • ”Vi är mossiga och efterblivna i branschen”

  Reinhold Lennebo Hyresförhandlingarna mellan allmännyttan och de privata fastighetsägarna går bättre – men det stora problemet för hyresgästerna är avsaknaden av social bostadspolitik.

 • Ny vd för Sweden Green Building Council

  Reinhold Lennebo Cecilia Ehrenborg Williams blir ny vd för Sweden Green Building Council. Hon efterträder Bengt Wånggren som går i pension.

 • Branschens reaktioner på Trumps vinst

  Reinhold Lennebo Hur ser den svenska fastighetsbranschen på Donald Trumps seger i presidentvalet? Fastighetsnytt sammanfattar branschens reaktioner.

 • Branschen reagerar på investeringsstödet

  Reinhold Lennebo Reaktionerna på regeringens investeringsstöd lät inte vänta på sig. Och de var inte oväntade: Hyresgästföreningens är nöjd, Fastighetsägarnas är missnöjda.

 • Lennebo ny ordförande för SGBC

  Reinhold Lennebo Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo har valts till ny ordförande för Sweden Green Building Council. Han efterträder därmed Monica von Schmalensee som varit ordförande sedan föreningen grundades 2009.

 • Lennebo ny ordförande för EPF

  Reinhold Lennebo Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo är ny ordförande för organisationens europeiska motsvarighet, European Property Federation, EPF.

 • Branschens reaktioner på regeringens invit

  Reinhold Lennebo Efter att regeringen på onsdagen öppnat för bostadspolitiska samtal över blockgränserna, strömmar reaktionerna in. Den allmänna åsikten från branschen verkar positiv, politiska motståndare är något mer skeptiska. Kommentarer från bland andra Ewa Thalén Finné, Stellan Lundström, Reinhold Lennebo, Maria Rankka och Lennart Weiss.

 • ”Branschen får nog anpassa sig till att det blir småduttande”

  Reinhold Lennebo Politikerna skapar förutsättningarna så sköter marknaden byggande. Så brukar det låta när man diskuterar den bästa lösningen för ett ökat byggande, frågan handlar förstås om vilka förutsättningar som behöver skapas.

 • Branschens frågor lyftes fram under valrörelsen

  Reinhold Lennebo ”Här står fastighetsbranschen på scenen och diskuterar integrationspolitik, jobbpolitik och hållbart företagande, det håller helt klart på att hända någonting”. Det konstaterade ekonomijournalisten Mia Odabas som modererade under inledningspasset under Business Arenas första dag.

 • ”Skulle strypa nyproduktionen av bostäder i Sverige”

  Reinhold Lennebo Företagsskattekommittén lämnade på torsdagen sitt förslag till ett nytt system för bolagsbeskattning. Förslaget är tvådelat och i den ena delen förslår man att avdragsrätten för räntekostnader och andra finansiella kostnader begränsas. I den andra delen föreslår man ett nytt avdrag som man kallar för ett finansieringsavdrag.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived