Posts Tagged ‘Region Skåne’

 • Skanska tar miljardorder

  Region Skåne Skanska har tecknat ett nytt avtal med Region Skåne i projektet för att bygga den nya vårdbyggnaden på Malmö sjukhusområde. Kontraktet för de nu tecknade och återstående etapperna är värt cirka 4,2 miljarder kronor.

 • Kungsleden bygger åt Region Skåne

  Region Skåne Kungsleden har tecknat avtal om att uppföra en ny byggnad åt Region Skåne. Byggnaden omfattar 1500 kvadratmeter. 

 • Peab får byggorder på 692 miljoner

  Region Skåne Peab har fått uppdrag av Region Skåne att uppföra en servicebyggnad på Malmö sjukhusområde. Ordervärdet uppgår till totalt 692 miljoner kronor. 

 • Ny fastighetsdirektör i Region Skåne

  Region Skåne Magnus Windblixt blir fastighetsdirektör i Region Skåne och ny förvaltningschef för Regionfastigheter.

 • Tyréns utvecklar Malmö sjukhusområde

  Region Skåne Tyréns kommer, på uppdrag av Region Skåne, att utveckla delar av Malmö sjukhusområde. Projektet innefattar konstruktion av nya vårdbyggnader, anslutande gator och transportvägar. Dessutom kommer Tyréns, tillsammans med White arkitekter, att utforma park-och grönområden på ytan. 

 • Kungsleden hyr ut till Region Skåne

  Region Skåne Kungsleden tecknar ett nytt hyresavtal med Region Skåne, avseende fastigheten Julius 1 i Malmö. Avtalet löper på i 10 år och omfattar runt 6 miljoner kronor. 

 • NCC utvecklar sjukhusområde

  Region Skåne NCC ska på uppdrag av Region Skåne modernisera Helsingborgs sjukhusområdes medieförsörjning. Uppdraget orderregistreras löpande och beräknas uppgå till 100 miljoner kronor under 2017.

 • Wihlborgs hyr ut till Region Skåne

  Region Skåne Wihlborgs har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Region Skåne om cirka 800 kvadratmeter i Helsingborg.

 • Helsingborgs lasarett växer

  Region Skåne Region Skåne ger BSK Arkitekter och Fojab arkitekter utökat uppdrag för nästa steg i utvecklingen av Helsingborgs nya sjukhusområde.

 • Malmö och Lund säger ja till Greater Copenhagen

  Region Skåne Efter många om och men har Malmö och Lund valt att gå med i Öresundssamarbetet Greater Copenhagen. När de danska och svenska politikerna i Öresundskommittén under onsdagen möttes i Köpenhamn för det sista och avgörande beslutet kom kommunerna med beskedet att de går med i samarbetet.

 • Tyréns valda för nybygge av sjukhus

  Region Skåne Tyréns har utsetts som byggkonstruktör för nybyggnationen av en vårdbyggnad om cirka 70 000 kvadratmeter på Malmö sjukhusområde. De ska därmed utföra byggkonstruktionsprojektering.

 • Jernhusen säljer mark till Region Skåne

  Region Skåne Jernhusen säljer mark i Hässleholm till Region Skåne för 28 miljoner kronor. Bolaget har sedan 2010 arbetat fram en detaljplan för marken, som vann laga kraft 2013.

 • “Behöver regionalt och nationellt stöd”

  Region Skåne För att bostadsbyggandet ska öka behövs både regionalt och nationellt stöd till kommunerna. Det skriver företrädare för 16 olika regioner som uppmanar bostadsminister Mehmet Kaplan att genomföra Bostadsplaneringskommitténs förslag.

 • Fortsatt låst gällande Öresundssamarbete

  Region Skåne På torsdagen träffades de 46 danska kommunerna i Öresundssamarbetet Greater Copenhagen för att fatta beslut om samarbetet. Ur protokollet framgår att de själländska kommunerna vill se ett fortsatt samarbete med Skåne, men de vill inte ändra sig i frågan om ordförandeskapet.

 • Vill se mer satsningar på Skånes infrastruktur

  Region Skåne Skånes potential för tillväxt, utveckling och integration behöver statliga satsningar på infrastruktur för att realiseras. Det krävs också att den fysiska planeringen av bostäder och infrastruktur som idag sker i kommunerna samordnas på regional nivå. Detta kommer Region Skåne tillsammans med Sveriges Byggindustrier Region Syd fram till i en ny rapport som presenterades i Almedalen på onsdagen.

 • Nybygge vid Skåne Universitetssjukhus

  Region Skåne Region Skåne skrev på torsdagen ett samverkansavtal med Skanska om nybyggnad på sjukhusområdet i Malmö. Den nya vårdbyggnaden ritas av White Arkitekter.

 • Bygger till Malmö sjukhus

  Region Skåne Region Skåne har anlitet Peab för om- och tillbyggnation av vårdlokaler vid Malmö sjukhus. Närmare bestämt rör sig det om vård- och mottagningslokaler inom sjukhusområdet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived