Posts Tagged ‘Ränteavdrag’

 • Men, kan det verkligen stämma…?

  Ränteavdrag I juni 2017 överlämnade Finansdepartementet ett förslag till nya skatteregler. Förslaget innehåller ändrade skatteregler på flera områden, bland annat avdragsrätt för ränta vid vissa gränsöverskridande situationer (hybridregler) och skatteregler om finansiell leasing.

 • “Ränteavdragsförslag en stoppsignal”

  Ränteavdrag Regeringens förslag om en hårdare begränsning av företagens ränteavdrag än vad EU kräver är en tydlig stoppsignal för den svenska fastighetsbranschen. Förslaget kommer att leda till ökade kostnader och därmed till minskade investeringar i såväl nyproduktion som renoveringar. Det skriver Fastighetsägarna i en debattartikel i Di.

 • Regeringen har valt det tuffaste alternativet

  Ränteavdrag Regeringen har presenterat ett nytt skatteförslag som bland annat innebär en minskad rätt till ränteavdrag. Förslaget går snart ut på remiss och väntas kunna träda ikraft i mitten av 2018. Fastighetsnytt har ställt fem korta frågor till Ulla Werkell.

 • Rekommenderar reform av ränteavdragen

  Ränteavdrag Finanspolitiska rådet rekommenderar att regeringen avskaffar ränteavdragen i syfte att sänka hushållens belåning. Detta då minskade ränteavdrag i genomsnitt har små effekter på hushållens disponibla inkomster samtidigt som effekterna på hushållsinkomsterna ökar med stigande inkomst.

 • Kaplan vill fasa ut ränteavdraget

  Ränteavdrag Bostadsminister Mehmet Kaplan meddelade i Ekots lördagsintervju att regeringen vill fasa ut ränteavdragen genom en skatteväxling med reavinstskatten.

 • Föreslår sänkt tak på ränteavdrag

  Ränteavdrag Sänk taket på ränteavdraget samtidigt som man ser över kapitalbeskattningen. Det föreslår Stefan Attefall, tidigare bostadsminister, i ett inlägg på Di Debatt på torsdagen.

 • Sverige får EU-kritik för obalans

  Ränteavdrag Sverige får kritik från EU för de skattefördelar bostadsägare får. EU-kommissionens index för flyttskatt, fastighetsskatt och ränteavdrag visar att Sverige, tillsammans med Nederländerna, är mest generösa i EU.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived