Posts Tagged ‘Prime Living’

 • Pengar

  Prime Living räddas av gonggongen

  Prime Living Prime Living har fått godkännande från obligationsinnehavarna att skjuta på veckans räntebetalning i ett halvår. Det skriver studentbostadsbyggaren i ett pressmeddelande.

 • Prime Living vill skjuta på räntebetalning

  Prime Living Prime Living Campus Stockholm AB, ett dotterbolag till Prime Living, kommer inleda ett skriftligt förfarande för att möjliggöra nästa räntebetalning på bolagets säkerställda obligationslån ska kunna kapitaliseras.

 • Prime Livings kassa räcker en dryg månad

  Prime Living Prime Livings kassa räcker till slutet av mars som situationen ser ut i dagsläget. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen efter att har redovisat en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.

 • Prime Living gör jätteförlust

  Prime Living Problemtyngda Prime Living vänder till en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor i det fjärde kvartalet efter att resultatet tyngts av stora nedskrivningar av bolagets projekt. Samtidigt minskade kassan något trots att bolaget sålt av utvecklingsprojekt för att få in pengar.

 • CFO till Prime Living

  Prime Living Lars Wikström har utsetts till ny CFO på krisdrabbade Prime Living. Han kommer närmast från egen konsultverksamhet, och har tidigare jobbat bland annat inom NCC. 

 • Prime Living dumpar underleverantörer

  Prime Living Prime Living säger upp affärsrelationen med underleverantörerna Frontman och Amtena efter en tidigare aviserad översyn av samtliga underleverantörer.

 • Roslags-Näsby växer fram

  Prime Living Efter att detaljplanen vunnit laga kraft påbörjas nu bygget av Roslags-Näsby i Täby, som ska omfatta 1 400 nya bostäder vid färdigställande. Samtidigt godkänner kommunen ett överlåtelseavtal där DGF Projektering tar över bygger av en studentskrapa från krisdrabbade Prime Living. 

 • Prime Living skjuter upp räntebetalningar

  Prime Living Prime Living meddelar på onsdagen att man fått godkännande från ägarna till ett icke säkerställt obligationslån att skjuta upp räntebetalningarna. Dessutom tillåts Prime Living att bryta mot lånevillkoren och ta upp kortfristig säkerställd finansiering.

 • Pengar

  Prime Living betalar 3,3 Mkr i förlikning

  Prime Living Prime Livings dotterbolag Prime Living Beryllgatan AB har gjort upp om en förlikning med Collector Bank i Stockholms tingsrätt som går ut på att Prime Living betalar 3,3 miljoner kronor till motparten.

 • Prime Living halverar personalstyrkan

  Prime Living Det krisande bostadsbolaget Prime Living inleder en översyn av organisationen och meddelar i samband med detta att personalstyrkan minskas från 21 till 11 personer. Åtgärden väntas sänka bolagets kostnader med 0,6 miljoner kronor per månad med full effekt från och med 1 maj i år.

 • Prime Livings bostäder i Lund evakueras

  Prime Living Prime Livings studentbostäder i Lund döms ut som en hälsorisk av Miljöförvaltningen och 63 av totalt 200 lägenheter måste därför tömmas senast den 2 januari. Det rapporterar Hem & Hyra.

 • Prime Living säljer fastighet i Karlstad

  Prime Living Prime Living säljer förvaltningsfastigheten Karlstad Kornetten 2 till Verna Söderort AB baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 70 miljoner kronor.

 • Pengar

  Prime Living säljer fastighet igen

  Prime Living Prime Living säljer utvecklingsfastighetern Sollentuna Sjöstjärnan 2 till Amasten till ett fastighetsvärde om 32 miljoner kronor. Försäljningen kommer ge Prime Living ett likviditetstillskott om cirka 7 miljoner kronor.

 • Pengar

  Prime Living får välkommet kassatillskott

  Prime Living Prime Living har tecknat avtal om att sälja två utvecklingsfastigheter i Göteborg för 28 miljoner kronor till Altaplatsen Utveckling AB, vilket per omgående kommer ge ett likviditetstillskott om 14 miljoner kronor. Julefriden är därmed säkrad för bolaget, som tidigare flaggat för att kassan kommer sina under den andra halvan av december om inget görs.

 • Prime Living hoppas på försäljningar

  Prime Living Prime Living förhandlar om försäljningar av tre fastigheter som bolaget hoppas kunna genomföra innan årsskiftet. Det meddelade bolaget strax innan börsens stängning på måndagen.

 • Prime Living handelsstoppad

  Prime Living Prime Livings aktie handelsstoppades på kring lunchtid på måndagen rapporterar nyhetsbyrån Direkt. Innan stoppet hade den utbombade aktien stigit med 80 procent.

 • Prime Living inleder dialog med långivare

  Prime Living Problemtyngda Prime Living avser att inleda diskussioner med långivarna för att lösa sin prekära likviditetssituation. Det skriver studentbostadsbyggaren  i ett kortfattat pressmeddelande på onsdagen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived