Posts Tagged ‘Plan- och bygglagen’

 • Regeringen vill se fler hus utan bygglov

  Plan- och bygglagen Regeringen ger grönt ljus för 30 kvadratmeters bostadshus utan bygglov och föreslår att den nya lagen börjar gälla i mars nästa år. Det framgår av ett pressmeddelande.

 • Eriksson: Ny lag avlastar byggnämnderna

  Plan- och bygglagen “Lagen som nu träder i kraft innebär att vi avlastar byggnadsnämnderna och kommer ett steg närmare mer förnyelsebar energi”, säger bostadsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

 • Förslag om ändring i PBL

  Plan- och bygglagen Under torsdagen beslutade regeringen om ett förslag till nya bestämmelser avseende regional fysisk planering i plan- och bygglagen. Det nya förslaget innebär att regional fysisk planering blir obligatorisk i Stockholms län samt Skåne län. 

 • Begränsat detaljplanekrav = fler bostäder?

  Plan- och bygglagen Istället för att all sammanhållen bebyggelse ska prövas genom en detaljplan, föreslår regeringens utredare att den i vissa fall ska kunna prövas direkt genom ett bygglov.

 • Regeringen vill se fler flyttbara bostäder

  Plan- och bygglagen I en promemoria från regeringen förslår man ändringar i plan- och bygglagen som ska göra det enklare med tidsbegränsade bygglov för flyttbara bostadsbyggnader.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived