Posts Tagged ‘Per Bolund’

 • 33 händelser som skakade (nåja) branschen 2019

  Per Bolund Det gångna året 2019 bjöd på en rad händelser som påverkade branschen i både det stora och i det lilla. Vi har plockat ut godbitarna.

 • Kritik mot ministern – “Bolund har inget att fira” 

  Per Bolund Det har gått snart ett år sedan Per Bolund (MP) blev bostadsminister och nu haglar kritiken. “Bostadsministern har inget att fira”, skriver Moderaterna i en debattartikel och ger samtidigt januaripartierna en ordentlig känga. Nu kommenterar även Centerpartiet och Vänsterpartiet detta. 

 • Fyra bostadsnyheter ur budgeten

  Per Bolund Regeringen har presenterat sin höstbudget. På bostadsområdet märks återinförandet av investeringsstödet, krav på klimatdeklaration vid bostadsbyggande och återinförd gräns för uppskov av reavinstskatten.

 • Regeringen vill se fler hus utan bygglov

  Per Bolund Regeringen ger grönt ljus för 30 kvadratmeters bostadshus utan bygglov och föreslår att den nya lagen börjar gälla i mars nästa år. Det framgår av ett pressmeddelande.

 • Bolund: “Startskott för grön emission”

  Per Bolund Regeringen har gett Riksgäldskontoret i uppdrag att analysera hur staten ska ge ut gröna obligationer senast nästa år.

 • Carlén: Bostadsfrågan het i Almedalen

  Per Bolund Bostadsbyggandet, digitaliseringen och hållbarhet är tre återkommande teman i Almedalen i år. Alla stora aktörer inom fastighet och bygg är på plats, rapporterar Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén.

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Per Bolund Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • MP vill ha solceller på varje tak

  Per Bolund Gör tak med solceller obligatoriska i nyproduktion. Frågan ska drivas av Miljöpartiet efter beslut på partiets kongress.

 • Investeringsstödet tillbaka i nya budgeten

  Per Bolund Investeringsstödet för hyresrätter återinförs efter att det togs bort i höstas. Det framgår av regeringens vårändringsbudget som presenterades under onsdagsmorgonen.

 • Cattis Carlén blir politisk sakkunnig åt Per Bolund

  Per Bolund Den 22 mars börjar Cattis Carlén som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. Hon kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

 • Bostadsminister – och språkrör?

  Per Bolund Per Bolund (MP) är som bekant ny bostadsminister. Men kanske får han snart ytterligare en titel – språkrör för Miljöpartiet.

 • Bolund öppnar för ändrat amorteringskrav

  Per Bolund Den nye bostadsministern Per Bolund (MP) vill i en intervju med Fastighetsnytt se bostadspolitiska reformer. Han säger också att “amorteringskravet kan behöva ändras”, samtidigt som han menar att man inte ska överdramatisera effekterna av sänkta ränteavdrag.

 • Regeringen går vidare med amorteringskravet

  Per Bolund Under en presskonferens på torsdagen meddelande finansmarknadsminister att regeringen går vidare med förslaget på skärpt amorteringskrav som Finansinspektionen presenterade för två veckor sedan. 

 • Öppnar för nya bostadspolitiska samtal

  Per Bolund Under ett så kallat hearing på fredagsmorgonen frågades politiker ut om utvecklingen framåt i Stockholmsregionen. Bland många självklarheter meddelade regeringsföreträdare ett tydligt ”ja” i frågan om nya bostadssamtal med oppositionen.

 • Lagförslag för att stärka skyddet vid bolån

  Per Bolund Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till nya regler i syfte att stärka konsumentskyddet på bolånemarknaden. Förslagen bygger till stor del på EU:s så kallade bolånedirektiv från 2014.

 • Rätten säger nej till amorteringskrav – igen

  Per Bolund Tidigare i år fällde kammarrätten i Jönköping Finansinspektionens förslag om amorteringskrav, då myndigheten ansåg att FI saknade mandat. Idag fick även det nya förslaget dock nej av rätten, som menar att kravet kan strida mot grundlagen.

 • Amorteringskrav kan klubbas i maj

  Per Bolund Regeringen är överens med de fyra allianspartierna om att införa amorteringskrav. Nu ska en promemoria skickas ut på remiss under hösten – och enligt planerna klubbas i riksdagen 1 maj 2016.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived