Posts Tagged ‘Per Bolund’

 • Fyra bostadsnyheter ur budgeten

  Per Bolund Regeringen har presenterat sin höstbudget. På bostadsområdet märks återinförandet av investeringsstödet, krav på klimatdeklaration vid bostadsbyggande och återinförd gräns för uppskov av reavinstskatten.

 • Regeringen vill se fler hus utan bygglov

  Per Bolund Regeringen ger grönt ljus för 30 kvadratmeters bostadshus utan bygglov och föreslår att den nya lagen börjar gälla i mars nästa år. Det framgår av ett pressmeddelande.

 • Bolund: “Startskott för grön emission”

  Per Bolund Regeringen har gett Riksgäldskontoret i uppdrag att analysera hur staten ska ge ut gröna obligationer senast nästa år.

 • Carlén: Bostadsfrågan het i Almedalen

  Per Bolund Bostadsbyggandet, digitaliseringen och hållbarhet är tre återkommande teman i Almedalen i år. Alla stora aktörer inom fastighet och bygg är på plats, rapporterar Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén.

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Per Bolund Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • MP vill ha solceller på varje tak

  Per Bolund Gör tak med solceller obligatoriska i nyproduktion. Frågan ska drivas av Miljöpartiet efter beslut på partiets kongress.

 • Investeringsstödet tillbaka i nya budgeten

  Per Bolund Investeringsstödet för hyresrätter återinförs efter att det togs bort i höstas. Det framgår av regeringens vårändringsbudget som presenterades under onsdagsmorgonen.

 • Cattis Carlén blir politisk sakkunnig åt Per Bolund

  Per Bolund Den 22 mars börjar Cattis Carlén som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. Hon kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

 • Bostadsminister – och språkrör?

  Per Bolund Per Bolund (MP) är som bekant ny bostadsminister. Men kanske får han snart ytterligare en titel – språkrör för Miljöpartiet.

 • Bolund öppnar för ändrat amorteringskrav

  Per Bolund Den nye bostadsministern Per Bolund (MP) vill i en intervju med Fastighetsnytt se bostadspolitiska reformer. Han säger också att “amorteringskravet kan behöva ändras”, samtidigt som han menar att man inte ska överdramatisera effekterna av sänkta ränteavdrag.

 • Regeringen går vidare med amorteringskravet

  Per Bolund Under en presskonferens på torsdagen meddelande finansmarknadsminister att regeringen går vidare med förslaget på skärpt amorteringskrav som Finansinspektionen presenterade för två veckor sedan. 

 • Öppnar för nya bostadspolitiska samtal

  Per Bolund Under ett så kallat hearing på fredagsmorgonen frågades politiker ut om utvecklingen framåt i Stockholmsregionen. Bland många självklarheter meddelade regeringsföreträdare ett tydligt ”ja” i frågan om nya bostadssamtal med oppositionen.

 • Lagförslag för att stärka skyddet vid bolån

  Per Bolund Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till nya regler i syfte att stärka konsumentskyddet på bolånemarknaden. Förslagen bygger till stor del på EU:s så kallade bolånedirektiv från 2014.

 • Rätten säger nej till amorteringskrav – igen

  Per Bolund Tidigare i år fällde kammarrätten i Jönköping Finansinspektionens förslag om amorteringskrav, då myndigheten ansåg att FI saknade mandat. Idag fick även det nya förslaget dock nej av rätten, som menar att kravet kan strida mot grundlagen.

 • Amorteringskrav kan klubbas i maj

  Per Bolund Regeringen är överens med de fyra allianspartierna om att införa amorteringskrav. Nu ska en promemoria skickas ut på remiss under hösten – och enligt planerna klubbas i riksdagen 1 maj 2016.

 • “Amorteringskrav tidigast våren 2016”

  Per Bolund Amorteringskrav bör genomföras snarast. Det skriver Finansinspektionen, Riksbanken och Riksgälden idag på DN Debatt. De hänvisar till höga bopriser och belåningsgrader, som ett resultat av lågt bostadsbyggande, fallande räntor och slopade skatter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived