Posts Tagged ‘Pär Magnusson’

 • Experterna eniga: Räntan blir oförändrad

  Pär Magnusson Riksbanken offentliggör på onsdagen sitt första räntebesked för året. Vi är snart inne på det fjärde året med negativ reporänta och får avvakta ytterligare några månader innan Stefan Ingves och hans mannar börjar röra räntan.

 • Valutainterventioner kan bli aktuella 2017

  Pär Magnusson Sveriges Riksbank kan komma att behöva göra ingrepp på valutamarknaden under 2017. Detta i syfte att säkerställa att penningpolitiken för inflationen närmare inflationsmålet på 2 procent.

 • Hotel California – Örnarna har svaret

  Pär Magnusson Har man en gång checkat in på Hotel California så kommer man aldrig därifrån. Man kan checka ut när man vill men man kan inte ta sig därifrån. Så sjunger den amerikanska rockgruppen Eagles och det är enligt Swedbanks räntestrateg Pär Magnusson en alldeles förträfflig metafor för den situation världens centralbanker befinner sig i.

 • Almedalen: ”Reporäntan sänks sannolikt”

  Pär Magnusson Riksbanken vill inte framstå som bortkopplade från den ekonomiska utvecklingen i omvärlden, likt man gjorde i samband med Lehman-kraschen hösten 2008. Det i kombination med att Riksbanken befinner sig i en knivig situation. Greklandskrisen gör att risken för att euron ska försvagas är påtaglig och det skulle i sin tur leda till att kronan skulle stärkas gör att banken kommer därför att sänka reporäntan på torsdagen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived