Posts Tagged ‘Oskarshamn’

 • Industrin leder vägen i Oskarshamn

  Oskarshamn Det lätt att enbart relatera till kärnkraftverket när man talar om Oskarshamn men staden har en mängd industri- och hamnverksamhet som innebär ekonomisk stabilitet för kommunen. Klimatutmaningar och stadsutveckling är i fokus när kommunen planerar framåt.

 • Inte raka spåret i sydost

  Oskarshamn Tåg är på tapeten när infrastruktursystemet ska byggas ut och rustas upp. SJ har haft det besvärligt, inte minst i år där den varma sommaren gav förseningar på 40 procent av alla långdistanståg i juni. Debatten om höghastighetsbanan rullar vidare med nya direktiv om hastigheter och finansiering.

 • SBB förvärvar för 730 miljoner

  Oskarshamn Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har förvärvat två samhällsfastigheter och totalt 35 bostadsfastigheter. Affärerna har skett till ett underliggande fastighetsvärde om 730 miljoner kronor. Säljare är Savana och Langold Properties. 

 • Ny stadsdel vid vattnet i Oskarshamn

  Oskarshamn Efter Norrköping utvecklas nu även den inre hamnen i Oskarshamn. Precis vid vattnet ska 500 nya bostäder byggas, men även kontor, restauranger och kultur ska få plats i “oskarshamnarnas plats”.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived