Posts Tagged ‘Öresund’

 • Öresund ny huvudägare i Maxfastigheter

  Öresund Maxfastigheter gör en riktad nyemission där investmentbolaget Öresund betalar 93 miljoner kronor för 3 miljoner aktier. Manövern gör att Öresund blir huvudägare med cirka 14 procent av bolaget.

 • Castellum investerar 1,2 miljarder i Malmö

  Öresund Castellum ska bygga 25 000 kvadratmeter åt Domstolsverket i Nyhamnen, Malmö. Hyresavtal har tecknats efter att regeringen godkänt Domstolsverkets hyresansökan. 

 • Castellum to invest 1,2 billion SEK in Öresund region

  Öresund Castellum has signed a lease agreement with Domstolsverket, the Swedish courts authority, for a 20-year long lease for the local court in Malmö as well as the local government court. As result of the agreement, Castellum will invest 1,2 billion SEK in a new property.

 • Castellum Öresund rekryterar

  Öresund Anna Björklund blir projektutvecklingschef på Castellum Öresund. Hon kommer senast från Skanska Öresund och rollen som affärsutvecklingschef. 

 • Tyréns expanderar inom installation

  Öresund Tyréns har under de senaste åren satsat på att expandera verksamheten och arbetsstyrkan inom området installation i södra Sverige. Allra närmast har Roland Larsson rekryterats som chef för avdelningen VVS-och energisystem i Malmö.

 • Förvärvar byggrätter i Malmö

  Öresund Salanagruppen förvärvar sin första fastighet i Malmö. Fastigheten inkluderar byggrätter för bostäder, förskola och centrumverksamhet och har en total yta på 8500 kvadratmeter. Tillträde sker i mars 2018.

 • Gränskontrollerna upphör i november

  Öresund EU förlänger inte undantaget för fri rörlighet – och därmed kommer gränskontrollerna i Sverige och Danmark att upphöra helt den 11 november.

 • HH-tunnel i Öresund lyfts nationellt

  Öresund Öresundbron har knutit ihop Sverige med Danmark i 17 år. Men på sikt kan den få sällskap av ytterligare en dansk-svensk länk. Nu lyfts frågan om en tunnel mellan Helsingör och Helsingborg till nationell nivå.

 • Region Skåne kräver 168 miljoner i skadestånd

  Öresund Region Skåne kräver nära 168 miljoner kronor i skadestånd av svenska staten på grund av direkta kostnader och intäktsbortfall som orsakats av id-kontrollerna. Det framgår av en skadeståndsansökan som lämnades in den 11 maj, det skriver News Øresund.

 • Hundratals miljoner i kostnad för id-kontroller

  Öresund Nya beräkningar från det oberoende dansk-svenska Øresundsinstituttet visar på kostnader på uppåt 300 miljoner kronor per år för de långtgående id-kontrollerna över sundet. Vid en riksdagsdebatt med bland andra Skånes landshövding Anneli Hulthén och upprörda pendlare konstaterades att systemet i sin nuvarande utformning är mycket undermåligt.

 • Anna Stenkil ny regionchef på Vasakronan

  Öresund Anna Stenkil blir ny regionchef för Vasakronan i Öresundsregionen. Hon efterträder därmed Anders Kjellin, som övergår till rollen som fastighetsutvecklare i samma region.

 • Kommer gränskontrollerna fortsätta?

  Öresund Den 4 november löper det nuvarande beslutet om ID-kontroller mellan Sverige och Danmark ut. Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike har dock skickat en gemensam anhållan om tillstånd att förlänga de tillfälliga gränskontrollerna.

 • En joker över sundet

  Öresund Trots att Öresundsregionen blir allt mer integrerad vad gäller kultur och arbetsmarknad finns det utmaningar på horisonten. En av de största är att Öresundsbron närmar sig sitt kapacitetstak. Var kommer nästa fasta förbindelse att ligga?

 • Ett Manhattan i Öresund?

  Öresund Kommer det att skapas en mangjord ö mitt emellan Malmö och Köpenhamn som kommer att utgöra ett finans- och affärscentrum av internationella mått?

 • Malmö, Köpenhamn – eller bara Öresund City?

  Öresund Vad händer om man slutar skilja på Malmö och Köpenhamn och istället skapar en enda stor stad – Öresund City? I ett förslag från Sweco vill man se en ny arkipelag och flera nya fasta förbindelser över sundet, för att skapa en ny storstad över landgränserna.

 • Köper bostäder för 2 miljarder

  Öresund Fastighets AB Balder och Tredje AP-fondens gemensamma bolag har idag avtalat om att förvärva en portfölj om 21 bostadsfastigheter från Aberdeen.

 • Gränskontrollerna har förenat regionen

  Öresund Den regionala samhörigheten i Öresundsregionen är större nu än den har varit på många år. Det menar Öresundsinstitutets vd Johan Wessman. Orsaken är att flyktingsituationen med ökade kontroller vid gränsen har förenat människor i regionen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived