Posts Tagged ‘Ola Johansson’

 • Replik: Vi är oroliga för hyresgästernas konsumentskydd

  Ola Johansson Ola Johansson (C) har fel när han hävdar att Hyresgästföreningen sprider skrämselpropaganda om Januariavtalets konsekvenser för hyresgästernas konsumentskydd, skriver Marie Linder och Erik Elmgren från Hyresgästföreningen.

 • Johansson (C): Skrämseltaktik ger dålig debatt om hyrorna

  Ola Johansson “Trots att ingen vare sig i debatten eller i skarpa beslutsförslag i Sveriges riksdag förespråkat införandet av marknadshyror, har det blivit ett begrepp som man använder sig av för att skrämmas”, skriver riksdagsledamoten och bostadspolitiska talespersonen Ola Johansson (C).

 • C och L slår ifrån sig kritiken

  Ola Johansson Både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) ställde i veckan krav på friare hyressättning för att de ska släppa fram en socialdemokratisk regering. Nu sågar Hyresgästföreningen kravet, medan partiernas bostadspolitiska talespersoner helst tonar ned utspelet.

 • Centerpartiet ryter ifrån

  Ola Johansson Oppositionen reagerar starkt på gårdagens regeringsbesked om studentbostäder. ”Det är förstås bra att de tagit ett sådant initiativ, men behovet av stora avgörande bostadspolitiska reformer döljs när regeringen på det är sättet tar åt sig äran”.

 • Ola Johansson: Samtalen ledde inte någonstans

  Ola Johansson Regeringen valde i de bostadspolitiska samtalen att basera sitt slutbud på dem som vill minst för att reformera bostadspolitiken. Min snabba analys av de bostadssamtal som vi i Alliansen i dagarna lämnat är att det är svårt, för att inte säga omöjligt att låta Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Hyresgästföreningen sätta nivån på en bred och blocköverskridande överenskommelse.

 • Mera mark och mer marknad löser bokrisen

  Ola Johansson Två komponenter är nödvändiga för att lösa bostadskrisen. Det behövs mer mark och det behövs mer marknad. Då kommer byggandet igång. För att nya bostäder ska få effekt för de som står utanför bostadsmarknaden idag behövs det en tredje sak – rörlighet! Centerpartiet vill få igång flyttkedjorna så att fler lägenheter med en billig hyra frigörs för nykomlingarna på bostadsmarknaden.

 • Opinion: Ola Johansson (C)

  Ola Johansson I sitt förstamajtal kastade Stefan Löfvén fram förslaget att ta 3 miljarder från de statligt ägda företagen, ge dem till SBAB för att låna ut till förmånliga villkor till företag som bygger hyresrätter.

 • Rödgrön politik blåser upp renoveringsbubblan

  Ola Johansson “Centerpartiet säger nej till de rödgrönas förslag att hindra hyresgästerna från att själva välja om de vill ha en standardhöjning”.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived