Posts Tagged ‘Norrporten’

 • Castellum vill växa i Köpenhamn

  Norrporten Efter fjolårets storförvärv av Norrporten har Castellum ett bestånd värt 5,3 miljarder kronor i Danmark. Nästa steg blir att satsa på projektutveckling av lager och kontor i Köpenhamn. 

 • Är Kungsleden en uppköpskandidat?

  Norrporten Amerikanska investmentjätten Blackstone har varit i köpartagen på den nordiska fastighetsmarknaden, i alla fall på aktiesidan. I börsfördjupningen på Business Arena uppstod frågan om det fanns några fler uppenbara uppköpskandidater.

 • AP2 säljer i Castellum – 172 miljoner i vinst

  Norrporten Andra AP-fonden har på tisdagsmorgonen sålt sammanlagt 13,2 miljoner aktier i Castellum, motsvarande 4,8 procent av kapitalet i bolaget. Fonden fick aktierna i samband med att man sålde Norrporten.

 • Castellum blir fyra regioner – Lundgren lämnar

  Norrporten Jörgen Lundgren lämnar under sommaren sin tjänst som vd för region Norr på Castellum. Lundgren har varit på Castellum sedan sommaren 2016 då han kom till bolaget i samband med förvärvet av Norrporten.

 • Fick Norrporten med rabatt

  Norrporten I och med försäljningen av rättscentrum i Luleå till Specialfastigheter har Castellum nu finansierat köpet av Norrporten. Med facit i hand kan man konstatera att Castellum verkar ha fått Norrporten med rabatt, i alla fall den del av portföljen som var belägen norr om Dalälven.

 • Plockat russinen ur Norrporten-kakan

  Norrporten När det förelåg att AP2 och AP6 avsåg göra en exit från Norrporten, som det heter på fikonspråk, så var det fler än bara Castellum som räknade på bolaget.

 • Vinst för kvartalet 2,1 miljarder före skatt

  Norrporten Castellum inleder i vanlig ordning rapportperioden och redovisar ett driftnetto på 967 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det är en ökning jämfört med motsvarande kvartal ifjol då driftnettot låg på 597 miljoner kronor men då ska man ha i åtanke att bolaget tillträdde Norrporten under juni månad och det aktuella kvartalet därför inkluderar Norrporten.

 • Norrporten Arena byter namn efter säsongen

  Norrporten Fotbollssäsongen går mot sitt slut och efter den kommer anrika Norrporten Arena i Sundsvall, där GIF Sundsvall spelar sina hemmamatcher, att byta namn. Vilken den nya namnsponsorn blir är idag oklart men klart är att Norrporten-namnet försvinner.

 • 25 miljardaffärer hittills i år

  Norrporten Enligt statistik från Pangea Property Partners, som Fastighetsnytt har tagit del av, uppgår antalet affärer med fastighetsvärde över en miljard till 25 stycken, nu när det tredje kvartalet precis är över.

 • Efter Norrporten-affären: omorganisation påbörjad

  Norrporten Efter Castellums köp av Norrporten behöver bolaget nu säga upp personal – en process som redan är inledd. Det säger vd Henrik Saxborn i det kommande avsnittet av Fastighetsnytt Podcast.

 • Castellum utser dansk chef

  Norrporten Efter att Castellum köpte Norrporten i våras, äger bolaget 200 000 kvadratmeter i Danmark. Nu har bolaget utsett en chef för den danska verksamheten: Thomas Wenzell Olesen.

 • Betalar del av Norrporten-förvärv med återköpta aktier

  Norrporten Castellum har beslutat att en del av betalningen för Norrporten, som man för övrigt tillträdde på onsdagen, ska ske i form av återköpta aktier.

 • Jätteaffären färdigställs 15 juni

  Norrporten Castellums företrädesemission för finansiering av Norrporten-förvärvet blev fulltecknad och tillträde till Norrporten beräknas ske på onsdagen.

 • Många vill åt teckningsrätter

  Norrporten Handeln med Castellum-aktier har varit mycket livlig senaste dagarna vilket förklaras av att bolagets nyemission för finansiering av Norrporten-förvärvet är nära förestående och många vill köpa teckningsrätter.

 • Alla villkor för Norrporten-affär uppfyllda

  Norrporten Castellums extra bolagsstämma som gick av stapeln på fredagsförmiddagen godkände styrelsens förslag att genomföra två olika nyemissioner av aktier i bolaget. Detta i syfte att delfinansiera förvärvet av Norrporten.

 • Emitterar nya aktier för 6,3 miljarder som del av Norrporten-finansiering

  Norrporten Castellum kommer i sin förestående företrädesemission av aktier i bolaget att emittera cirka 82 miljoner nya aktier. Det innebär att för varje två aktier som befintliga aktieägare i bolaget äger kommer man att kunna teckna en ny aktie.

 • Mycket bra sista år av Norrporten

  Norrporten Norrporten redovisar ett driftnetto om 1 277 miljoner kronor för 2015. Jämfört med året innan är det en ökning med 42 miljoner kronor, samtidigt som hyresintäkterna har ökat med 31 miljoner, vilket innebär att fastighetskostnaderna har man lyckats sänka med 11 miljoner.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived