Posts Tagged ‘Norrbotniabanan’

 • Nordligt hopp om Norrbotniabanan

  Norrbotniabanan Söderut hörs ofta hård kritik mot Norrbotniabanan. Men i norr älskar nästan alla planerna på en ny kustjärnväg mellan Umeå och Luleå. Inte minst lokala politiker, samhällsplanerare och den tunga industrin. Nu ser 30-miljardersprojektet ut att kunna bli verklighet.

 • Järnväg i fokus för Trafikverket

  Norrbotniabanan Trafikverket överlämnade på torsdagen sitt förslag till nationell plan för transportsystemet för perioden 2018-2029. Här föreslår man bland annat fyrspår hela sträckan Uppsala-Stockholm, en första delsträcka på Norrbotniabanan, samt en lite långsammare höghastighetsbana.

 • ÅF planerar för Norrbotniabanan

  Norrbotniabanan ÅF anlitas av Trafikverket för planering och projektering av Norrbotniabanan, den del som ska gå i genom Skellefteå kommun. Ordern värderas till cirka 40 miljoner kronor.

 • Norrbotniabanan inte med i planerna

  Norrbotniabanan Det ser inte ut att bli en byggstart av Norrbotniabanan under denna mandatperiod uppger Norrbottens-Kuriren som talat med infrastrukturminister Anna Johansson.

 • Regeringen stöder Norrbotniabanan ABs ansökan

  Norrbotniabanan Regeringen har gett klartecken till Norrbotniabanan AB (NBBAB) att skicka in sin ansökan om medfinansiering av planeringen för Norrbotniabanan till EU.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived