Posts Tagged ‘Nobel center’

 • Nej även till bantat Nobelcenter

  Nobel center Nobelstiftelsen kan tänka sig en mindre byggnad och att Tullhuset bevaras, för att få ett Nobelcenter på Blasieholmen. Men det grönblå styret i stadshuset säger nej även till det nya förslaget, uppger SVT.

 • Stora protester mot Nobelbygget

  Nobel center På onsdagen samlades en stor skara människor vid Nybroplan för att protestera mot det kontroversiella bygget av Nobel Center på Blasieholmen. Även partierna närvarade och åsikterna fortsätter att gå isär.

 • “Får vi nej blir det nog inget Nobelbygge”

  Nobel center Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten meddelar att det nog inte blir något Nobelbygge om Mark- och miljödomstolen säger nej igen, skriver Svenska Dagbladet. Nu reagerar Stadsmiljöföreningen Blasieholmens Vänners ordförande, Björn Tarras-Wahlberg, på uttalandet.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Nobel center På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Tummen ned för Nobel Center

  Nobel center Riksantikvarieämbetet avslår detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. ”Det är glädjande att Riksantikvarieämbetet sågar förslaget”, säger Björn Tarras-Wahlberg.

 • Kampen om Nobel Center fortsätter

  Nobel center Moderaternas initiativ till nybyggnationen av Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm har fått tusentals sympatisörer att lämna partiet. Det menar Björn Tarras-Wahlberg, ordförande i Stadsmiljöföreningen Blasieholmens Vänner. Han flaggar även för att bygget blir en dyr nota för skattebetalarna. Men politikerna håller inte med.

 • Dom: beslut om Nobel Center är lagligt

  Nobel center Beslutet att exploatera mark på Blaiseholmen i Stockholm för bygget av nya Nobel Center stred inte mot lagen. Det konstaterar Kammarrätten i Stockholm i en dom.

 • Avslår överklaganden för Nobel Center

  Nobel center Länsstyrelsen avslår samtliga överklaganden för Nobel Center, vilket innebär att detaljplanen fastställs. Domen slår fast att planerna inte utgör någon påtaglig skada på riksintressena.

 • ”Vilken annan stad som helst skulle välkomna ett Nobel Center”

  Nobel center När den brittiske arkitekten David Chipperfield talar på Business Arena Stockholm onsdagen den 21 september är han inte det minsta förvånad över att en ny byggnad i ett centralt läge ger upphov till diskussioner.

 • Tillsätter programchef för Nobel Center

  Nobel center Anna Sjöström Douagi har fått uppdraget att utveckla den framtida publika programverksamheten i Nobel Center. Hon är idag vd för Sveriges unga akademi.

 • Stefan Ränk till Nobelhusets styrelse

  Nobel center Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk har valts in i styrelsen hos Nobelhuset AB, som ansvarar för att utveckla det omdebatterade Nobel Center. Till Fastighetsnytt säger Stefan Ränk att Nobel Center är en möjlighet för Stockholm att utvecklas och bli ännu mer attraktivt.

 • Publik dimension viktig för Chipperfield

  Nobel center När den brittiske arkitekten David Chipperfield var i Stockholm på tisdagen för att berätta om arbetet med Nobel Center underströk han vikten av de publika ytorna i huset. 80 procent ska vara publik och tillgänglig för allmänheten.

 • Detaljplanen för Nobel Center överklagas

  Nobel center Den omstridda detaljplanen för Nobel Center på Blaiseholmen klubbades i slutet av april. Efter en knapp månad har planen överklagats av tre instanser, bland annat Statens Fastighetsverk.

 • Nobel Center klubbat och klart

  Nobel center Nobel Center på Blaiseholmen har varit ett av de mest omdebatterade projekten de senaste åren. Under Stockholms kommunfullmäktige på måndagskvällen röstades både markexploatering och detaljplan igenom.

 • Grönt ljus för Nobel Center

  Nobel center Under stadsbyggnadsnämndens möte på tisdagen beslutade Stockholms stad att gå vidare med planerna för Nobel Center. Det innebär att det omdiskuterade gamla tullhuset kommer att rivas.

 • Fem av nio säger nej till Nobelcenter

  Nobel center Fem av Stockholms kommunfullmäktiges partier är nu emot förslaget till Nobelcentret på Blaiseholmen i Stockholm, efter att även Vänsterpartiet meddelat att man säger nej till förslaget.

 • Mindre Nobel Center presenterat

  Nobel center Ett bearbetat förslag för nya Nobel Center har presenterats. Den grundläggande idén är densamma men huset har blivit mindre.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived