Posts Tagged ‘News Öresund’

 • Fler pendlare än innan ID-kontrollerna

  News Öresund Bropendlarna har återvänt till Öresundstågen sedan id-kontrollerna slopats och gränskontrollen effektiviserats.

 • Ja till höghastighetsjärnväg via Fehmarn Bält

  News Öresund News Øresund rapporterar att förbundsdagens finansutskott gett grönt ljus för att de 55 kilometerna ny järnväg som ska byggas som en del av de tyska landanslutningarna till Fehmarn Bält-förbindelsen.

 • Kommer gränskontrollerna fortsätta?

  News Öresund Den 4 november löper det nuvarande beslutet om ID-kontroller mellan Sverige och Danmark ut. Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Österrike har dock skickat en gemensam anhållan om tillstånd att förlänga de tillfälliga gränskontrollerna.

 • Viktigt steg mot HH-förbindelse väntas på onsdagen

  News Öresund Styrelsen för The Greater Copenhagen & Skåne Committee, ett dansk-svenskt politiskt samarbete i Skåneregionen, sammanträder på onsdag och väntas då besluta om en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör, en så kallad HH-förbindelse, som ett led i en omfattande trafikvision, Trafikcharter Greater Copenhagen.

 • Uppåt för danska fastighetsmarknaden

  News Öresund Transaktionsvolymen på den danska fastighetsmarknaden fortsätter att stiga under året – det tyder utvecklingen under det första kvartalet på. 2015 nådde handelsvolymen på den danska fastighetsmarknaden den högsta nivån sedan 2007.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived