Posts Tagged ‘Moderaterna’

 • M: “Kommunal gräddfil till bostäder”

  Moderaterna Över hälften av alla markanvisade hyresrätter i Stockholm gick till allmännyttan i fjol. Det visar exploateringskontorets bokslut.

 • Bostadsministern: Tomma tunnor skramlar mest

  Moderaterna Fastighetsnytt har pratat med bostadsminister Peter Eriksson (MP) som avfärdar Moderaternas kritik om regeringens bostadspolitik och klassar det som okunskap. Han ser heller inga blocköverskridande överenskommelser förrän direkt efter valet nästa år.

 • Mats Green: Regeringen saknar viljan

  Moderaterna För tre veckor sedan utsågs Mats Green till ny bostadspolitisk talesperson för Moderaterna. Fastighetsnytt har träffat 38-åringen från Gränna som berättar mer om sina politiska ambitioner. ”Vi måste börja förändra grundfundament inom bostadspolitiken”, säger han.

 • “Socialdemokraterna missar löfte”

  Moderaterna Nya siffror från Stadsbyggnadsnämnden visar att handläggningstiden av detaljplaner blivit nästan ett halvår längre sedan förra valet.

 • Vill se Sveriges högsta hus i Stockholm

  Moderaterna Moderaterna i Stockholm vill se en ny stadsdel på Loudden, inom ramen för utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden. Bland annat menar man att 10 000 nya bostäder skulle få plats – och, Sveriges högsta hus.

 • #bopol: partierna om marknadshyror

  Moderaterna I den bostadspolitiska debatten kan det ibland vara svårt att orientera sig bland frågor, åsikter och rapporten. I ett försök att råda bot på förvirringen kommer Fastighetsnytt i en serie artiklar fråga riksdagspartiernas bostadspolitiska personer var de står i olika frågor. I dag har turen kommit till marknadshyrornas vara eller icke-varande.

 • JM:s sju höghus – för höga

  Moderaterna Länsstyrelsen i Stockholm anser att de upp till 37 våningar höga husen som JM vill bygga i Marievik, Stockholm, är för höga. Det högsta tornet på 118 meter anses vara 40 meter högre än vad Länsstyrelsen anser är möjligt på grund av radartrafiken till Bromma flygplats.

 • M vill se 5 000 bostäder i naturreservat

  Moderaterna Moderaterna i Stockholm drar tillbaka ett tidigare beslut om naturreservat i Årstaskogen, och vill istället bygga 5 000 bostäder på platsen.

 • Reaktioner på regeringssatsning

  Moderaterna Idag presenterade regeringen satsningar på bostäder i den kommande höstbudgeten. Flera av reformerna har aviserats tidigare, men en nyhet var att man kommer att lägga en miljard om året fram till 2019 på att rusta upp och energieffektivisera miljonprogramsområden. Beskedet väckte under dagen olika reaktioner.

 • Planer på 75 våningar högt bostadshus

  Moderaterna Moderaterna i Stockholm presenterar på måndagen tillsammans med SSM Bygg och Fastighets planerna på att bygga Tellus Tower.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived