Posts Tagged ‘Marie Linder’

 • Replik: Vi är oroliga för hyresgästernas konsumentskydd

  Marie Linder Ola Johansson (C) har fel när han hävdar att Hyresgästföreningen sprider skrämselpropaganda om Januariavtalets konsekvenser för hyresgästernas konsumentskydd, skriver Marie Linder och Erik Elmgren från Hyresgästföreningen.

 • Marknadshyror i central politisk position

  Marie Linder Förslaget kring fri hyressättning vid nyproduktion, som finns med i S, MP, C och L-överenskommelsen, utgör grund för ett misstroendelöfte gentemot den nya Löfven-regeringen. Det meddelade Jonas Sjöstedt (V) på onsdagen. Vi har frågat på olika sätt skeptisk fastighetsbransch vad de tycker om utvecklingen.

 • Tydligare inbromsning att vänta 2019?

  Marie Linder Helgerna är över och ett nytt år ligger framför oss – ett år som både en och annan har uttryck oro inför med en inbromsande byggtakt, en annalkande lågkonjunktur och ett politiskt osäkert läge. Vi har frågat fem branschrepresentanter: hur var året och vilka utmaningar väntar 2019? 

 • Eventuellt överens om trepartssamtal

  Marie Linder SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen är överens om inriktningen för arbetet i de trepartssamtal som initierades i somras. Men avtalen är inte undertecknade ännu.

 • C och L slår ifrån sig kritiken

  Marie Linder Både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) ställde i veckan krav på friare hyressättning för att de ska släppa fram en socialdemokratisk regering. Nu sågar Hyresgästföreningen kravet, medan partiernas bostadspolitiska talespersoner helst tonar ned utspelet.

 • Branschens reaktioner på valresultatet

  Marie Linder Efter att rösterna räknats är det fortsatt mer som är oklart än vad som är klart i den svenska politiken. Vi har samlat fastighetsbranschens reaktioner på det osäkra valresultatet.

 • Höjt tonläge på hyresmarknaden

  Marie Linder Inom kort inleds hyresförhandlingar för 2019. Redan nu har den sedvanliga debatten dragit igång när Fastighetsägarna och SABO går ut med ett yrkande på 3-4 procents hyreshöjning – “omotiverat” enligt HGF. 

 • Välkommet med konstruktiva samtal med övriga parter

  Marie Linder Hyresgästföreningen välkomnar SABOs och Fastighetsägarnas inbjudan till fortsatta diskussioner vad gäller bruksvärdessystemet. Men för tydlighetens skull: vi vill inte se en utveckling där hyresförhandlingarna centraliseras, institutionaliseras eller indexeras.

 • Hyresgästföreningen vill se ny bopolitik

  Marie Linder Hyresgästföreningen initierar ett forsknings- och kunskapsprojekt i syfte att ta fram en underlag för en kunskapsbaserad bostadspolitik, för att lyfta frågan och möjliggöra politiska lösningar på bostadsbristen. 

 • Svartkontrakt drabbar unga storstadsbor

  Marie Linder Knappt fem procent har köpt sitt hyreskontrakt svart, enligt en färsk studie. Siffran är lägre än vad man tidigare har antagit men det ser extra dystert ut bland unga storstadsbor.

 • Ljummen reaktion på regeringens vårbudget

  Marie Linder På tisdagen presenterade finansminister Magdalena Andersson årets vårbudget. För fastighetsbranschen fanns få nyheter, trots att branschen hade hoppats på mer.

 • S vill se en ny social bostadspolitik

  Marie Linder Socialdemokraterna tillsätter en ny grupp av experter från byggbranschen som ska ta fram en ny, social bostadspolitik. Ordförande för gruppen är Veidekkes Lennart Weiss.

 • Branschen reagerar på investeringsstödet

  Marie Linder Reaktionerna på regeringens investeringsstöd lät inte vänta på sig. Och de var inte oväntade: Hyresgästföreningens är nöjd, Fastighetsägarnas är missnöjda.

 • Linder klar som ny förbundsordförande

  Marie Linder Hyresgästföreningens förbundsstämma valde enhälligt Marie Linder till ny förbundsordförande i Hyresgästföreningen.

 • Föreslås ta över efter Barbro Engman

  Marie Linder Hyresgästföreningens valberedning har enigt beslutat föreslå Marie Linder som ny förbundsordförande i Hyresgästföreningen.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived