Posts Tagged ‘Mälardalen’

 • Migrationen ger osäkra prognoser

  Mälardalen Mälardalen växer och det är speciellt en grupp, 80-plussarna, som ökar mest i regionen. Det betyder att redan hårt pressade kommuner möter ännu tuffare tider resurs- och kostnadsmässigt. Det och migrationen blir de två största utmaningarna, enligt Maria Pleiborn, demograf på WSP.

 • En starkt lysande sol – med tydliga fläckar

  Mälardalen Det är svårt att skriva om Mälardalsregionen utan att nämna Stockholm. Sveriges huvudstad är mittpunkt i regionen, precis som i landet. Precis som regionen i stort har staden utmaningar i form av bostadsbrist, infrastrukturprojekt och integration. Men hur jobbar man för att regionen ska bli tätare och för att arbets- och bostadsmarknaden ska bli mer regional?

 • Serneke utser chef för Mälardalen

  Mälardalen Serneke Bygg fortsätter sin expansion i Stockholm och Mälardalsområdet och rekryterar Fredrik Elmgren som chef för regionen.

 • Sju län med gemensam infrastrukturplan

  Mälardalen Representanter för sju län skriver nu under ett gemensamt avtal med konkreta förslag för hur Stockholm-Mälarregionen ska kunna möta ökad befolkningstillväxt och förbättra regionens arbetsmarknad.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived