Posts Tagged ‘Magdalena Andersson’

 • Investeringsstödet tillbaka i nya budgeten

  Magdalena Andersson Investeringsstödet för hyresrätter återinförs efter att det togs bort i höstas. Det framgår av regeringens vårändringsbudget som presenterades under onsdagsmorgonen.

 • Ett vaksamt öga på bomarknaden

  Magdalena Andersson En central del i bostadsmarknadens utveckling är finanspolitikens inriktning. ”Nja” var svaret på frågan om skattesystemet bör ses över när finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Elisabeth Svantesson möttes i en debatt under Almedalsveckan.

 • Nya regler för ränteavdrag

  Magdalena Andersson Idag presenterade finansminister Magdalena Andersson en lagrådsremiss med förslag på nya skatteregler för företag. De nya reglerna medför främst förändringar för företags möjligheter att göra avdrag för ränte- och andra finansieringskostnader.

 • Optimism om statsfinanserna inför valåret

  Magdalena Andersson Finansminister Magdalena Andersson (S) räknar med rejält stärkta statsfinanser framöver, vilket ger utrymme för en välfylld valbudget. Men från bankhåll ses regeringens nya prognos som väl optimistisk.

 • Ljummen reaktion på regeringens vårbudget

  Magdalena Andersson På tisdagen presenterade finansminister Magdalena Andersson årets vårbudget. För fastighetsbranschen fanns få nyheter, trots att branschen hade hoppats på mer.

 • Paketeringsutredningen skickas på remiss

  Magdalena Andersson Finansdepartementet har beslutat att skicka den så kallade paketeringsutredning på remiss. “Det är inte seriöst att skicka det på remiss efter enbart tre arbetsdagar” säger Ulla Werkell, skattejurist på Fastighetsägarna.

 • Branschen besviken på regeringsbudget

  Magdalena Andersson På tisdagen presenterade regeringen 2017 års höstbudget. Satsningarna på bostads- och byggbranschen är marginella jämfört med förra året – något företrädare för branschen uttrycker besvikelse över.

 • Infrastruktur i fokus i ny regeringsbudget

  Magdalena Andersson Regeringen presenterade på tisdagen 2017 års budgetproposition. Bland annat utökas satsningen på de så kallade stadsmiljöavtalen, och en nationell plan för järnvägssystemet ska tas fram.

 • Regeringen vill se nya flyttregler

  Magdalena Andersson Regeringen presenterade på torsdagen sina nya regler för flyttskatten. De vill att taket för uppskov på skatten vid försäljning slopas under en fyra-årsperiod, och att de som köper en billigare bostad ska kunna få ett större uppskov än idag.

 • Bra utsikter men utmaningar kvarstår

  Magdalena Andersson Även om utsikterna är bra för svensk ekonomi kan regeringen inte luta sig tillbaka och njuta. Många utmaningar kvarstår och mycket arbete återstår således. Det säger Magdalena Andersson på regeringens årliga Harpsundsmöte som hålls på onsdagen.

 • Regeringen presenterar ny bostadspolitik

  Magdalena Andersson På tisdagsmorgonen presenterade regeringen ett nytt bostadspolitiskt paket med 22 åtgärder för att öka bostadsbyggandet i Sverige. Bland annat vill man se temporär lagstiftning, statlig press på kommunerna och kanske en helt ny stad.

 • Från SABO till finansdepartementet

  Magdalena Andersson Socialdemokraten Leif Jakobsson, ordförande i SABO, lämnar uppdraget för att bli statssekreterare hos Magdalena Andersson på finansdepartementet.

 • Avbryter samtalen i juni

  Magdalena Andersson Om de bostadspolitiska samtalen inte leder till någon uppgörelse senast i juni, kommer de att avbrytas. Det meddelade finansminister Magdalena Andersson efter fredagens samtal. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot.

 • Bildar föreningen Trästad Sverige

  Magdalena Andersson Nätverket Trästad, som initierades i samband med att den nationella träbyggnadsstrategin antogs 2004, bildar nu föreningen Trästad Sverige.

 • Öppnar för samarbete över blocken

  Magdalena Andersson Regeringen, med Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Mehmet Kaplan i spetsen, öppnar för samtal över blockgränserna för att öka byggtakten, i en debattartikel i Dagens Nyheter.

 • 6,8 miljarder till samhällsbyggnad i budgeten

  Magdalena Andersson Regeringen presenterade på måndagen sin budgetproposition för 2016, som tack vare decemberöverenskommelsen med all sannolikhet kommer att gå igenom. Den totala satsningen på samhällsbyggnadssektorn uppgår till 6,8 miljarder kronor i anslag.

 • Sverige får EU-kritik för obalans

  Magdalena Andersson Sverige får kritik från EU för de skattefördelar bostadsägare får. EU-kommissionens index för flyttskatt, fastighetsskatt och ränteavdrag visar att Sverige, tillsammans med Nederländerna, är mest generösa i EU.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived