Posts Tagged ‘Liberalerna’

 • L: Stockholm inte rustat för extremväder

  Liberalerna Liberalerna vill rusta Stockholms stadsmiljö mot klimatförändringar och extrema väder. Det framgår av ett pressmeddelande.

 • Stockholm behöver en sundare markpolitik

  Liberalerna “De senaste åren har bostadsbristen, och med den kostnaden för att bo, ökat med rekordfart i Stockholm. Om vi ska mota bostadsbristen och skapa förutsättningar för en hälsosam bygg- och bostadsmarknad krävs långtgående förändringar av Stockholms markpolitik”, skriver Liberalernas Lotta Edholm.

 • Politiskt ordbråk om Slussen

  Liberalerna På onsdagen presenterade Stockholms stad oväntat en nyhet om gestaltningen av Slussen med tillhörande byggnad på Södermalms torg. Nu följer omedelbar kritik mot förslaget.

 • Regeringen vill bygga på statlig mark

  Liberalerna En utredare har identifierat 39 kommuner med statlig mark där bostadsbyggande skulle vara möjlig. Regeringen utser nu en förhandlare som ska se realisera byggandet.

 • “Bygg bostäder på höjden i city”

  Liberalerna På torsdagen behandlades ärendet om exploatering av Gallerian-kvarteret i det röd/grön/rosa Stockholm. Från de blå partierna är man kritiska, och vill se fler bostäder på höjden i city.

 • #bopol: partierna om marknadshyror

  Liberalerna I den bostadspolitiska debatten kan det ibland vara svårt att orientera sig bland frågor, åsikter och rapporten. I ett försök att råda bot på förvirringen kommer Fastighetsnytt i en serie artiklar fråga riksdagspartiernas bostadspolitiska personer var de står i olika frågor. I dag har turen kommit till marknadshyrornas vara eller icke-varande.

 • Branschens reaktioner på regeringens invit

  Liberalerna Efter att regeringen på onsdagen öppnat för bostadspolitiska samtal över blockgränserna, strömmar reaktionerna in. Den allmänna åsikten från branschen verkar positiv, politiska motståndare är något mer skeptiska. Kommentarer från bland andra Ewa Thalén Finné, Stellan Lundström, Reinhold Lennebo, Maria Rankka och Lennart Weiss.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived