Posts Tagged ‘Lars Oxelheim’

 • Förförande medvind i makroekonomin

  Lars Oxelheim Morgondagens tillväxt kommer hämmas av dagens skuldsättning. Det menar Lars Oxelheim som är professor i ekonomi och verksam vid Institutet för näringslivsforskning. Han ser likheter med situationen som föregick fastighetskrisen på 1990-talet.

 • Nationalstat eller gemenskap?

  Lars Oxelheim Oenighet kring migrationspolitiken och växande högerkrafter samtidigt som britterna bunkrar varor i väntan på Brexit. Utmaningarna för EU är minst sagt stora. Frågan är om nationalstaten är påväg tillbaka?

 • Kampen om gemenskapen

  Lars Oxelheim Fredsprojektet EU har varit framgångsrikt i många avseenden, inte minst när det gäller just fredsaspekten. Men sedan Lehman Brothers kraschade 2008, som får symbolisera starten på finanskrisen, har EU:s olika regelverk och överenskommelser satts under press. En gemensam värdegrund är en viktig faktor för ett fungerande samarbete men den humanitära kris vi upplever i dag har visat att solidariteten kanske inte är så stark inom EU.

 • En dunklare bild under ytan

  Lars Oxelheim Även om börsens positiva utveckling och skriverier i media indikerar att vi går mot en ljus ekonomisk framtid visar sig en annan och dunklare bild när man skrapar på ytan.

 • Aldrig varit viktigare att synas

  Lars Oxelheim I den framtida kampen om investeringarna bör Sverige satsa på synlighet framför direkt strid.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived