Posts Tagged ‘KTH’

 • Digital revolution på bostadsmarknaden

  KTH Vi skojade för 30 år sedan om paketfaxen, men den är idag inget att skoja om när vi nu utvecklar avancerade 3D printers som medger ”utskrift” av utrustning i tre dimensioner som bland annat behövs vid bemannade rymdfärder. Vad är det som händer i rasande fart?

 • Miljard till forskning om hållbara städer

  KTH KTH har tilldelats 960 miljoner kronor för innovationsprogrammet Viable Cities, en satsning på forskning och innovation om smarta och hållbara städer.

 • NCC bygger campus Albano

  KTH NCC har inlett markarbetet med att uppföra Albano i Stockholm. Ordervärdet uppgår till 235 miljoner kronor.

 • Examensarbete: Vilken upplåtelseform ska medborgaren välja?

  KTH Vid köp av lägenhet förväntar sig de flesta en bostadsrätt då ägarlägenheter sällan nämns som ett alternativ. I vissa artiklar har konsumenter till och med varnats för ägarlägenheter på grund av priserna.

 • Nudging – ett sätt att uppmuntra hållbara beteenden?

  KTH I Köpenhamn innebar målade gröna fotspår för att leda folk till soptunnorna att nedskräpningen minskade med hela 46 procent. Stimulerande beteende som leder till lägre kostnader för fastighetsägaren och ett litet steg på vägen för att nå miljömålen till 2020.

 • Examensarbete: Prognoser och priseffekter för kontorshyresmarknaden

  KTH Hyresnivåerna i de stora kontorsmarknaderna i Stockholm, Göteborg och Malmö har ökat avsevärt under det senaste decenniet, inte minst de senaste två åren har hyrorna ökat markant samtidigt som vakanserna har minskat – under en minusränteperiod. Vilka är då drivkrafterna bakom kontorshyrornas framtida utveckling?

 • Omtag för bostadsforskningen

  KTH 2001–2003 var senast det begav sig på KTH med vad man i dag kallar Bostad 1.0. Ett antal doktorer, 28 rapporter samt publicerade artiklar blev resultatet. Dagens bostadsmarknad ser dock väldigt annorlunda ut och därför känner man att det är dags för ett omtag på bostadsforskningen och lanserar bostad 2.0.

 • Studentförening för fastighetsintresserade

  KTH Att som student få tillgång till arbetsmarknaden, eller för den delen veta vad som överhuvudtaget erbjuds, är inte alltid så lätt. Framgång och synlighet bygger ofta på ett bra kontaktnät och goda relationer. Internationellt är det vanligt med organisationer på institutionerna och i Europa finns flera student- och alumnidrivna så kallade Real Estate Clubs. På KTH har man nu lanserat en alldeles egen Real Estate Club.

 • Årets Stockholmsbyggnad: Arkitekturskolan

  KTH Den nya arkitekturskolan vid KTH, som i höstas vann Kasper Salin-priset, har utsetts till årets Stockholmsbyggnad som delas ut av Stockholms stad.

 • Engelskt koncept kan hjälpa svensk byggbransch

  KTH Enligt KTH-forskaren Abukar Warsame lider det stora flertalet byggprojekt idag av kvalitetsbrister, och det finns ett stort gap i byggbranschen mellan förväntningar och utfall.

 • Forskare har uppfunnit genomskinligt trä

  KTH Forskare vid avdelningen för biokompositer på KTH har tagit fram ett transparent trä. Tanken är att det bland annat kan användas till husfasader som samtidigt är solcellspaneler.

 • 400 miljoner till studentbostäder

  KTH Akademiska Hus satsar drygt 400 miljoner kronor för att i egen regi bygga och äga cirka 230 studentlägenheter vid Teknikringen på KTH Campus i Stockholm med plats för över 400 studenter.

 • Arkitekturskolan för dyr – kan tvingas skära ned

  KTH Arkitektutbildningen vid KTH flyttade med buller och bång in i sitt nya hus i somras. Efter knappt ett år visar det sig att hyran är så hög att skolan kan tvingas skära ned för att klara den försämrade ekonomiska situationen.

 • KTH får nytt campus i Södertälje

  KTH Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, får ett nytt campus i Södertälje med plats för 1 200 studenter. Campus kallas Södertälje Science Park, och har ritats av White arkitekter på uppdrag av Acturum.

 • Rätt till 75+ trygghetsboende till rimlig hyra!

  KTH Under de senaste decennierna kan vi se två trender när det gäller boende för äldre. Den första är att allt mer satsas på hemtjänst och hemsjukvård, en annan tendens under senare tid är att det växer fram allt fler privata alternativ som erbjuder äldreboende.

 • Bostadsmarknaden behöver inga starka män, men kanske en Thatcher?

  KTH Politikernas oförmåga att inse problemens vidd på bostadsmarknaden är nu närmast parodiska i sin omfattning. Vi har en bostadsminister som för sig med närmast BosseRingholmska nonsenscitat där verkligheten inte får påverka agerandet.

 • Åland på 15 minuter via tunnel under Östersjön?

  KTH En tunnel för höghastighetståg under Östersjön och en enkel resa från Norrtälje till Åland på 15 minuter. Idén presenterades nyligen av Björn Hasselgren, KTH.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived