Posts Tagged ‘Kod Arkitekter’

 • Debatt: “Att bygga nytt är dåligt för klimatet”

  Kod Arkitekter Just nu är det lukrativt att bygga nytt med hjälp av växthusgasutsläpp men för planetens skull bör det bli betydligt dyrare och det fort, skriver Sanna Hederus och Åsa Kallstenius, chefsarkitekter på Kod Arkitekter.

 • Ny vd på Kod Arkitekter

  Kod Arkitekter Jannice Johansson Steijner är ny vd på Kod Arkitekter, en rekrytering som sker som ett led i kontorets satsning mot samhällsfastigheter och innovationsprojekt. 

 • Dags att visa större hänsyn vid takpåbyggnader

  Kod Arkitekter Hänsynsfulla takpåbyggnader kan stärka kvalitéerna hos befintliga byggnader och ge arkitektur med respekt för kulturarv och stadsrum. Trots detta ser vi fortfarande exempel som går åt rakt motsatt håll. Det är dags att visa större respekt för vårt kulturarv – även det modernistiska, skriver Åsa Kallstenius och Sanna Hederus, chefsarkitekter på Kod Arkitekter.

 • Hur kan arkitekterna lösa bostadskrisen?

  Kod Arkitekter Hur ska bostadsbristen lösas? En fråga med oändligt många svar. Arkitekternas? Titta på det befintliga beståndet, leta efter win-win-situationer och håll en och annan matematiklektion.

 • “Civila kan skapa en halv miljon hem”

  Kod Arkitekter Kod Arkitekter har, på uppdrag av Boverket, tagit fram den så kallade 500k-modellen. Den innebär att om en procent av landets alla villaägare bygger ytterligare en bostad årligen, kan 500 000 nya hem skapas på 25 år.

 • Landmärke i Huddinge

  Kod Arkitekter Förslaget Sekvenser från Kod Arkitekter blev vinnare i Huddinge Centrums arkitekttävling Paradiset.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived