Posts Tagged ‘Katrin Stjernfeldt Jammeh’

 • Forskare: “Lyft bostadsfrågan till regional nivå”

  Katrin Stjernfeldt Jammeh Inför riksdagsvalet i höstas lovade flera av partierna att återigen börja prata bostadspolitik efter valet, både på lokal och nationell nivå. I Skåne ställs frågan många gånger på sin spets. Vi har träffat Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, som hoppas på mer samarbete inom regionen.

 • Investeringsviljan ökar i Malmö

  Katrin Stjernfeldt Jammeh Malmö har fått upp sitt byggande, bland annat tack vare allmännyttiga MKB som testat nya samarbeten som visar på en ökad investeringsvilja i staden.

 • “Malmö är ingen genomsnittsstad”

  Katrin Stjernfeldt Jammeh Malmö är en av de städer som växer snabbast och i takt med urbaniseringen och snabbt växande städer uppstår det sociala problem. Det är en utveckling man ser i städer världen över och Malmö är ingalunda unikt på det sättet. Inte minst när den geopolitiska situationen är som den är med folk på flykt. Det säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

 • Mål: 80 000 nya Malmö-bostäder till 2040

  Katrin Stjernfeldt Jammeh Kommunstyrelsen i Malmö godkände förra veckan en ny utbyggnadsstrategi för staden. I en föreslagen översikt av bostadsmålen vill man bredda dem till 80 000 nya bostäder till 2040.

 • Ska öka bostadsbyggandet med 50 procent

  Katrin Stjernfeldt Jammeh Förändrade ägardirektiv från Malmös kommunstyrelse innebär att MKB Fastighets AB från och med nästa år ska bygga 50 procent fler bostäder än i dag.

 • Hoppas på ersättning från regeringen

  Katrin Stjernfeldt Jammeh Att de nyligen införda gränskontrollerna riskerar att skada Öresundsregionen är något som både politiker och näringsliv varnat för. Politiska ledare från Malmö och Region Skåne tror dock att regeringen kan komma att kompensera regionen i efterhand.

 • Öppnar för ny lösning över sundet

  Katrin Stjernfeldt Jammeh De skånska politikerna i Malmö och Lund öppnar för en ny lösning för det fram till nu låste läget för ett samarbete över Öresund. De föreslår att Öresundskommittén ombildas till en svensk organisation som sedan bildar ett partnerskap med danska Greater Copenhagen.

 • Hotar lämna dansk-skånskt samarbete

  Katrin Stjernfeldt Jammeh Skånes politiker hotar att lämna det nya Öresundssamarbetet ”Greater Copenhagen”, som skulle ha börjat efter årsskiftet, skriver Helsingborgs Dagblad. Anledningen är att Danmark vill ha mer än halva makten.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived